„Egy román orvos csodákat művel, 100%-ban meggyógyította a covidos betegeit” – Ezzel a címmel jelent meg egy hosszabb írás a National című román országos napilapban, írja az Erdély.ma. A nagyváradi orvosnő sikerének a titka, hogy a gyógyításban nem azt az orvosi protokollt használja, amit kötelezővé tettek szinte mindenhol.
Zoom
A Nationalban közzétett interjú magyar nyelven ezen az oldalon jelent meg, ahol egyéb olyan alternatív hírek vannak a járvánnyal kapcsolatban, amik a fősodratú médiában nem jelennek meg. Az oldalon található meglehetősen bőséges híranyag hitelességét nem állt az Erdély.ma módjában ellenőrizni, a National című napilapban megjelent interjú fordítását viszont igen. A közzétett magyar nyelvű anyag egyezik az eredetivel. Íme tehát a magyar fordítás, amiben minimális stilisztikai javításokat végeztünk:
“Érdekes interjút közölt a national.ro hírportál, melyben egy nagyváradi doktornő beszél arról, hogy szembemenve a hivatalosan kiadott Covid-protokollal, saját tüdőgyógyászi tapasztalata alapján, hagyományos módon kezeli a vírusfertőzés miatt tüdőgyulladást kapott betegeket, a covidosnak mondottakat is, és átütő sikerrel, betegei szinte 100 százalékban felgyógyulnak mindenféle kórházi kezelés nélkül. A doktornő szerint valójában a jelenleg használt Covid-protokoll öli meg a betegeket a kórházakban.
Zoom
Dr. Flavia Groșan tüdőgyógyász-bronchológus Nagyváradon (Bihar megye). Azon orvosok egyike, ki nem ért egyet a jelenlegi, az Egészségügyi Minisztérium által bevezetett gyógyítási protokollal, ahogy a Covid-19-fertőzöttnek nyilvánított betegeket kezelik. Félretéve az előírt gyógyítási protokollt saját módszerével, orvosi tapasztalataira épülő tudásával gyógyítja a vírusfertőzött embereket és a jelek szerint nagyon jól csinálja, ugyanis az általa alkalmazott kezelés során csaknem 1000, különböző stádiumban lévő beteg ment át a SARS-CoV-2 fertőzésen. Betegei 100%-ban meggyógyultak, mindenféle kórházi kezelés nélkül.
Groșan doktornő atipikus tüdőgyulladásként kezeli a SARS-CoV-2 vírus okozta állapotot. Arra is felhívta a figyelmet, hogy hatalmas hibákat követnek el a kórházakban, és hogy valójában a Covid-protokoll öli meg a betegeket.
“A Covid tüdőgyulladás, atipikus, de tüdőgyulladás, és ekként kell kezelni” – jelentette ki a doktornő.
“A világjárvány kimondásának kezdetétől az volt a célom, hogy egyetlen beteg ne jusson odáig, hogy intubálják, mert ez végzetes. Folytatom a klasszikus, olcsó gyógyszeres kezelésemet, amely magában foglalja a klaritromicint is, ami a makrolid antibiotikum csoport része. A makrolid osztályban csak három antibiotikum van, az eritromicin, amelyet mindenki ismer, az azitromicin és a klaritromicin. Nem szeretem az azitromicint, mert ez a klaritromicin gyengébb másolata. Nagyon érdekes tüdőgyulladással kapcsolatos klinikai vizsgálatokban vettem részt, ahol megtapasztaltam a klaritromicin gyulladáscsökkentő hatását, amely egyetlen más antibiotikumnak sincs.”
A tüdőgyógyász felhívja a figyelmet arra, hogy a kórházakban beadott oxigén túladagolása agyi ödémát okoz, ez a betegek halálának egyik oka.
Erről a következőket nyilatkozta:
“80% feletti oxigéntelítettség esetén nagyon kicsi oxigénadagokat adok a betegnek, percenként 2-3 litert és naponta rövid időszakra, csak 4-5 órára. Az oxigénfelesleg ugyanis gátolja az agyat, mert általában az agy irányítja a testet, az nem csak egy eszköz. Itt egyáltalán nem értettem egyet a kiadott Covid-protokollal, az általuk beadott nagyon magas oxigéndózisokkal, 20 literrel acidózist, agyi ödémát idézett elő a betegeknél…ami aztán érthető módon a halálukhoz vezetett.”
A Kaletra és a Codeine covidos betegeknek történő beadását Flavia Groșan orvos nagy hibának tartja, mert ezek csak súlyosbítják a betegség tüneteit.
“Szerencsére volt néhány nővér, akiket valóban hősnek tartok, akik figyelték a betegeket, és figyelmeztették őkett, hogy ne vegyék be a Kaletra-t és dobják el a gyógyszereket. Aztán mikor az orvosok mentek és nézték a betegeket csodálkoztak, miért nincs hasmenésük, és miért érzik jól magukat. Azért, mert nem vették be a protokoll által előírt gyógyszereket. Ezek az ápolók igaziból így megmentették a betegek életét.”
“A Codein alkalmazásakor a beteg ugyanis nem tudja felköhögni a váladékot a tüdőből s ez fojtja meg, nem vérrögök, hanem maga a felgyűlt váladék. Ilyenkor a betegek érthetően pánikba esnek, mert nem tudnak lélegezni, ezért benyugtatózzák és lélegeztető gépre teszik őket, s ezután isten irgalmazzon nekik!” – olvasható a doktornő által adott interjúban.
A nagyváradi doktornőt sikeres módszere és bátorsága egyből országosan ismertté tette. Rengeteg helyen számoltak be az általa használt gyógymódról. Ezen a videón inkább támadó jelleggel próbálja felelősségre vonni az egyik bukaresti tévécsatorna, ám a doktornő meglehetősen jól állta a sarat. A videóban elhangzott interjú összefoglalója a következő:
Zoom
Flavia Groşan
Saját protokoll alapján dolgozik a doktornő. Online konzultál a betegekkel és úgy kezeli őket, mintha atípusos tüdőgyulladásuk lenne. Volt egy olyan esete is, hogy egy 5 tagú családot gyógyított meg, ahol a legfiatalabb 37 a legidősebb 97 éves volt és olyan jól sikerült a kezelés, hogy a karácsonyt már együtt tudták tölteni. A betegek nagyon félnek, mindenki kórházba akar menni, pedig otthon maradva gyógyszerekkel meggyógyulhatnának – mondja. Egy orvos társa már feljelentette, hogy nem az előírt protokollt követi, de őt ez nem érdekli, mert látja, hogy az előírt protokoll helytelen, az ő protokollja pedig jó, aminek a lényege, hogy rögtön az első tünetek jelentkezésénél, a 37.1-es hőemelkedésnél már klaritromicin kúrába kezdenek a páciensei. Értetlenül áll azelőtt, hogy a tévében a szaktekintélyek a lakosságot ijesztgették, mert valahogy neki elsőre egyértelmű volt, hogy egy tüdőgyulladással van dolga és a kezelést is ennek megfelelően kell alkalmazni.
Fegyelmi eljárást indítottak ellene, állítólag több betege is súlyos állapotban kórházba került
A Bihar Megyei Orvosi Kamara a cikk megjelenésének másnapján hivatalból fegyelmi eljárást indított az ügyben az orvos ellen, főleg az állami egészségügyi rendszert és a koronavírus-fertőzöttek kezeléséről szóló kijelentései miatt – írja a gyanúsan tömjénező tartalmú cikk utóéletéről a Maszol.
Dr. Carmen Pantiș, a Bihar megyei kamara igazgatója a Bihoreanul hetilap internetes kiadásának elmondta, a vitatott cikk szerzője, Flavia Groşan doktor az állításaival nagymértékben hozzájárult az infektológus szakemberekbe és a sürgősségi osztályokon dolgozó specialistákba vetett bizalom megrendüléséhez. „Elhívtam, hogy állításait támassza alá az orvosi kamara etikai bizottsága előtt is. Felhívtam telefonon, és nyitottnak tűnt” – tudatta Dr. Carmen Pantiș.
Az orvosi kamara vezetője szerint dr. Flavia Groşan a 2000-es évek közepén a nagyváradi régi tüdőkórház igazgatója is volt, ahonnan a margittai kórházhoz igazolt, majd négy évvel ezelőtt visszavonult a közegészségügyből és egy magánrendelőt nyitott Nagyváradon.
„A valóság az, hogy számos páciens, miután Groşan doktornőhöz fordult a magánrendelőjében, súlyos állapotban került kórházba. Hogyan tehetsz úgy, hogy száz százalékban meggyógyítottál ezernyi embert, miközben tudod, hogy a betegeid súlyos állapotban kerültek kórházba?” – magyarázta az orvosi kamara elnöke.
Carmen Pantiș közölte, hogy az intenzív osztályon dolgozó orvosokat felháborították Groşan doktornő kijelentései, amikkel súlyos szakmai vétségeket követett el. „Nem mondhatod azt, hogy gyertek hozzám, és adok nektek életet és egészséget, mert tulajdonképpen ezt mondja, és hogy a többi orvos bűnöző” – fogalmaz Pantiș. Nem bocsátkozik becslésekbe arra vonatkozóan, milyen következményei lehetnek Flavia Groşan kijelentéseinek, de akár ideiglenesen fel is függeszthetik, sőt meg is vonhatják a praxisát.