Bezár!
2019. november 13., szerda, Szilvia, Bulcsú, Enese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:34 Megrendszabályozná a Fidesz a "Tordai-Jakabokat": kitiltást és egyéves fizetésmegvonást is kaphatnak12:00 Berlinben építi meg első európai gyárát a Tesla11:40 Megkezdődött az Iszlám Állam tömeggyilkos emírjének pere Budapesten11:22 Továbbra is érkeznek az esélytelen rakéták a Gázai övezetből Izraelbe11:13 Muzulmánok ellen tervezett fegyveres támadással gyanúsítanak két lengyelt10:44 A Japán Birodalmi Haditengerészet jelentősebb technikai fejlesztései09:55 Napi Bencsik: Mészárosék nem loptak, szerencsésen versenyeztek09:29 Az oroszbarát szocialisták megbuktatták az EU felé közeledni akaró moldovai kormányt08:44 Erre tart a klímabolsevizmus: Jane Fonda már nürnbergi pereket akar azok ellen, akik nem harcolnak velük08:33 Leleplezett mélyállam: megnevezték a Trump-Zelenszkij beszélgetés kiszivárogtatóját07:58 Ideiglenes elnökké nyilvánította magát a bolíviai szenátus egyik alelnöke07:45 Zivatarokra és széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat07:33 Egyelőre nem lesz Putyin-Zelenszkij találkozó06:50 Nyugodtabb szívvel lehet vonatra ülni - de csak a mai napon22:33 Soha nem adja fel - üzente Morales Mexikóból
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Salvini cigányokat telepítene ki, a Mérce és a 444 szomorú

Reklám

Olaszország belügyminiszterének (és egyszersmint miniszterelnök-helyettesének), ellentétben a tegnapi, „ukrán neonácikat” vizionáló történetével, igen megfontolandó, és olasz szempontból kiváló ötlet jutott eszébe. A napokban ugyanis körbeküldött a minisztérium területi irodái között egy levelet, melyben az áll, a szerveknek két héten belül listázniuk kell a környéken lévő cigánytelepeket.
Az intézkedés a kormány azon célját szolgálja, hogy sikerüljön „bizonyítani az illegális táborokat, hogy fel lehessen állítani egy kitelepítési tervet.”
Ennek oka abban keresendő, hogy az Olaszországban élő cigányok legalább felének nincs olasz állampolgársága, az országban élő cigányok számát egyébként 120 és 180 ezer fő közé teszik. Ezért hát az állampolgársággal nem rendelkezőket vissza szeretné küldeni azokba az országokba, ahol regisztrálva vannak papírjaik szerint. Ez az olasz állam érdekeivel tökéletesen egyezik. Tekintve, hogy ezek nagyrésze finoman szólva sem akar beilleszkedni az olasz társadalomba, azok az olaszok pedig, akik érzik a bevándorló cigányok „eltérő kultúráját” nap mint nap, minden bizonnyal a legteljesebb mértékben helyeselik az ötletet.
Zoom
Életkép… (forrás: www.kickassfacts.com)
A kisebbségek jogaira mindig oly’ érzékeny hazai szélsőliberálisoknak arra is van energiájuk, hogy az olaszországi cigányokért hullassák könnyeiket. Ilyen például a 444, vagy a Mérce. De milyen meglepő, a határon túli magyarságért egyetlen alkalommal sem emelik fel szavukat.
A Mérce terjedelmes cikket szentel Salvini ötletének is, az objektivitásra még csak csírájában sem igyekszik törekedni, az ő felfogásukban ez természetesen csak „idegengyűlöletből” fakadhat, ekképpen sírják tele a világot:
Valószínűleg mivel csökkent a mediterrán útvonalon – jellemzően Olaszországon keresztül – Európába érkező menedékkérők száma, az olasz kormány kénytelen volt találni egy másik jellemzően szegény, könnyen démonizálható és idegennek kikiáltható csoportot, így ügyeletes ellenségként kapóra jött az országban egyébként évszázadok óta jelen lévő cigányság.
Nos, ezek a „szegény”, „könnyen démonizálható”, csupa jótét lelkek, biztos merő véletlenségből kerültek többször összeütközésbe a törvénnyel. Egy 2007-es, hangsúlyozom, 12 (!) évvel ezelőtti statisztika szerint az olasz rendőrségi adatok arról számolnak be, a lopások, gyilkosságok és nemi erőszak gyanújával letartóztatottak 75 százaléka romániai (többségében cigány) bevándorlók közül került ki. Nyilván azóta rászabadult Európára egy migrációs hullám, így lehet, letaszították őket a képzeletbeli, „dicsőséges” dobogó első fokáról. De nem bírhat ép ésszel az, aki azt gondolja, 2007 óta megjavultak.
Ez Salvini motivációja.
De nekem van egy formabontó ötletem. Ha ugyan mindet fizikai korlátok végett nem is, de gondos válogatás után a legkiválóbbakat be lehetne költöztetni bizonyos helyekre.
Például ide:
Zoom
És itt is bizonyosan szívest-örömest fogadnák őket:
Zoom
A Mérce kiadója, a Kettős Mérce Blog Egyesület
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready