2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Salvini cigányokat telepítene ki, a Mérce és a 444 szomorú

Reklám

Olaszország belügyminiszterének (és egyszersmint miniszterelnök-helyettesének), ellentétben a tegnapi, „ukrán neonácikat” vizionáló történetével, igen megfontolandó, és olasz szempontból kiváló ötlet jutott eszébe. A napokban ugyanis körbeküldött a minisztérium területi irodái között egy levelet, melyben az áll, a szerveknek két héten belül listázniuk kell a környéken lévő cigánytelepeket.
Az intézkedés a kormány azon célját szolgálja, hogy sikerüljön „bizonyítani az illegális táborokat, hogy fel lehessen állítani egy kitelepítési tervet.”
Ennek oka abban keresendő, hogy az Olaszországban élő cigányok legalább felének nincs olasz állampolgársága, az országban élő cigányok számát egyébként 120 és 180 ezer fő közé teszik. Ezért hát az állampolgársággal nem rendelkezőket vissza szeretné küldeni azokba az országokba, ahol regisztrálva vannak papírjaik szerint. Ez az olasz állam érdekeivel tökéletesen egyezik. Tekintve, hogy ezek nagyrésze finoman szólva sem akar beilleszkedni az olasz társadalomba, azok az olaszok pedig, akik érzik a bevándorló cigányok „eltérő kultúráját” nap mint nap, minden bizonnyal a legteljesebb mértékben helyeselik az ötletet.
Zoom
Életkép… (forrás: www.kickassfacts.com)
A kisebbségek jogaira mindig oly’ érzékeny hazai szélsőliberálisoknak arra is van energiájuk, hogy az olaszországi cigányokért hullassák könnyeiket. Ilyen például a 444, vagy a Mérce. De milyen meglepő, a határon túli magyarságért egyetlen alkalommal sem emelik fel szavukat.
A Mérce terjedelmes cikket szentel Salvini ötletének is, az objektivitásra még csak csírájában sem igyekszik törekedni, az ő felfogásukban ez természetesen csak „idegengyűlöletből” fakadhat, ekképpen sírják tele a világot:
Valószínűleg mivel csökkent a mediterrán útvonalon – jellemzően Olaszországon keresztül – Európába érkező menedékkérők száma, az olasz kormány kénytelen volt találni egy másik jellemzően szegény, könnyen démonizálható és idegennek kikiáltható csoportot, így ügyeletes ellenségként kapóra jött az országban egyébként évszázadok óta jelen lévő cigányság.
Nos, ezek a „szegény”, „könnyen démonizálható”, csupa jótét lelkek, biztos merő véletlenségből kerültek többször összeütközésbe a törvénnyel. Egy 2007-es, hangsúlyozom, 12 (!) évvel ezelőtti statisztika szerint az olasz rendőrségi adatok arról számolnak be, a lopások, gyilkosságok és nemi erőszak gyanújával letartóztatottak 75 százaléka romániai (többségében cigány) bevándorlók közül került ki. Nyilván azóta rászabadult Európára egy migrációs hullám, így lehet, letaszították őket a képzeletbeli, „dicsőséges” dobogó első fokáról. De nem bírhat ép ésszel az, aki azt gondolja, 2007 óta megjavultak.
Ez Salvini motivációja.
De nekem van egy formabontó ötletem. Ha ugyan mindet fizikai korlátok végett nem is, de gondos válogatás után a legkiválóbbakat be lehetne költöztetni bizonyos helyekre.
Például ide:
Zoom
És itt is bizonyosan szívest-örömest fogadnák őket:
Zoom
A Mérce kiadója, a Kettős Mérce Blog Egyesület
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready