Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:21 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról (II./1.)18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Hibahatár

Reklám

Már lassan én magam is kezdem unni, hogy örökösen ismételgetjük a Jobbik végleges balratolódását. Nem kérkedve vele, de annak idején az elsők között észleltem ezt a problémát, a státusz pedig, ahová végül eljutott a párt, egyáltalán nem meglepetés, hanem a folyamat természetes eredménye és mindezzel ellentétben az lett volna az érthetetlen, ha nem jutnak el idáig. Ezért már egy jó ideje nem tudom hová tenni azokat a "hüledező" véleményeket, amelyeket még a saját ismerőseim közül is sokan eleresztenek, amikor éppen valami újabb "meglepő" dolgot csinál az egykori radikális párt. "Hát azért ezt mégsem gondoltam volna", vagy "lehet már ennél lejjebb?" – olvasom sokszor ezektől az emberektől.
Zoom
Rejtély, hogy ezt mégis milyen célközönségnek szánták...
Persze, maga a Jobbik is folyamatosan tágítja a saját akciórádiuszát, nem rontott ajtóstól a házba, hiszen kellett hozzá idő, hogy belpolitika címszó alatt eljussanak a különösebb üzenetet egyáltalán nem közvetítő vulgáris vallásellenességig, amely faék egyszerűségével tényleg csak a lumpenproletariátus erre fogékony részét tudja megszólítani. Ezzel az "akcióval" még azokat sem lehet behúzni, akik alapjáraton nem rajonganak a kereszténységért, vagy úgy általában a vallásokért, hiszen ez a Trump hívei - Orbán hívei összehasonlítás már akkor halott ötlet volt, amikor valamelyik "kommunikációs zseni" fejéből kipattant. Erőltetett, semmitmondó politikai fogás (ráadásul az "átlag magyar" nem igazán ássa bele magát a külpolitikába, tehát ilyen aspektusból is öngól), amelynek én itt és most egyetlen egy értelmét látom: olyan jó mélyre benyalni az Egyesült Államok következő elnökének, Joe Bidennek, amennyire csak lehet (erről több másik, jobbikos kép is árulkodik). Hogy ez az arcátlan könyöklés mennyire fogja meghatni az öregembert (benne van a pakliban, hogy ha célba is ér az üzenet, öt perc múlva elfelejti), a jövő kérdése, mint, ahogy az is, hogy a Jobbik mit vár tőle "cserébe". A tengerentúlról érkező politikai támogatás valamilyen formáját? Erősebb pozíciót a baloldali összefogáson belül? Vagy egyenesen a vén Joe magyarországi helytartói akarnak lenni? Bármelyiket kinézem, de lehet, hogy a valódi válasz benne sincs a felsorolásban. Vagy, éppenséggel konstatálva az őket körüllengő káoszt, lehet, hogy válasz sincs rá.
Zoom
76 vagy 78? Egy kis elírásnak nem kellene nagy feneket keríteni, de ez már a sokadik hiba
Zoom
Egy újabb adag kritikátlan Biden-rajongás. Tehetség helyett kvóta. Remek jövőkép!
Zoom
Tudatos nosztalgia vagy szimpla figyelmetlenség? Komárom megye (jelenleg) nem létezik
Különben a Jobbik (internetes) kommunikációja ettől függetlenül sincs a topon. Vagy hibát hibára halmoznak, vagy az előbbihez hasonló sületlenségeket ont ki a mém-manufaktúrájuk. Még egy kisebb támogatottsággal (s így kisebb szakember-gárdával) rendelkező párthoz képest is zavarba ejtően sok a melléfogás. Erre is kerestem az okokat, aztán eszembe villant egy pár évvel ezelőtti remek videó, ahol Gyurcsány Ferenc ismerteteti tanait a délelőtti ivás problémájáról a "nép egyszerű gyermekének". Úgy látszik, a Jobbik hiába lett hivatalosan is (lélekben már rég azok voltak, ami utóbb történt, csak formaiság) az egykori miniszterelnök szövetségese, a kommunikációs stáb (vagy legalábbis annak egy része) nem fogadta meg Gyurcsány Ferenc intelmeit, és este helyett már délelőtt rájárnak a konyakosüvegre. Nem ítélkezem, előfordul az ilyen, ráadásul mindenki lehet rossz passzban (főleg ebben az aggasztó irányba tartó világban), de azért a párt hivatalos oldalára, a hivatalos kommunikációra szánt képeket elképzelhető, hogy mégsem ilyenkor kellene legyártani.
A határok mindig ideiglenesek. Nem csak az országhatárok, hanem ennek a fogalomnak a létező összes fajtája, így például a lelki határok is. Tágíthatók, zsugoríthatók, leomolhatnak, (ideiglenesen) éket verhetnek ember és ember közé, egyéni (és kollektív) tragédiákat okozva ezzel.
Léteznek hibahatárok is, ezeket pedig a Jobbik most – világnézetétől függetlenül – elég keményen áthágta. Szomorú ez a jelenség, ha mondjuk a 10-11 évvel ezelőtti Jobbikra gondolunk? Igazából nem nagyon. A múlton való folyamatos rágódás sokszor legalább ugyanolyan káros, mint az, ha tudatosan megtagadjuk azt és nem veszünk róla tudomást. Ezért nem látom értelmét (és kissé most már zavar is) az "ezt azért nem gondoltam volna rólatok" kezdetű "megdöbbenések" (hagyjuk ezt meg Vona Gábornak) és részben ugyanebből az okból igyekeztem kissé viccesre venni ezt az írást, jobban mondva csak az egyik felét. Mondjuk, ha ebben a tempóban épülnek le szellemileg is, bőven van okunk az örömre.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready