Az aktuális Heti progresszióban a Capitolium ostromával foglalkozó hírekből is szemezgettünk, valamint megtudhatjuk azt is, hogy az Egyesült Államokban 2020-ban ölték meg a legtöbb transzneműt. Aki bővebben is kíváncsi a Capitoliummal kapcsolatos véleményemre, az itt elolvashatja az erről szóló írásomat. Kezdődjék a lista!
3. George Clooney mostanában többet foglalkozik politikával, mint színészkedéssel. Természetesen megszólalt a Capitolium-ügyben is, ahol szerinte "meggyalázták" az épületet, vagyis a "nép házát". Továbbá kijelentette, hogy "Trump és családneve örökre a történelem szemétdombjára kerül majd".
Feltűnő, hogy amíg a Capitoliumban történt eseményekkel kapcsolatban rendre a tüntetők által alkalmazott "erőszakról" beszélnek, addig a BLM-tüntetések kapcsán ez egyáltalán nem volt egy kicsit sem napirenden, mint ahogy Ashly Babitt halála miatt sem térdepelt senki. Mr. Clooney sem.
2. A Jobbik kommunikációja sem a régi, habár ezt eddig is jól tudtuk. Gondoltak egy nagyot és meglovagolták ők is az ostrom-témát, méghozzá egy kis belpolitikával megkeverve. A gond csak az, hogy ezúttal (is) igen melléfogtak, hiszen akit "Orbán híveként" a "Trump-sámánhoz" akartak hasonlítani, az valójában nemhogy nem fideszes, de egyenesen vérbaloldali illető. Az idős nő 2016-ban a Népszabadság bezárása ellen tüntetett a Kossuth téren, ekkor kapták kameravégre.
Zoom
A fotó azóta "meglepő módon" eltűnt a párt Facebook-oldaláról
Van egy olyan érzésünk, hogy a Jobbik legalább olyan "alapossággal" kormányozna, mint ahogy a futószalagon gyártott mémeket ontják magukból.
1. Tudta a kedves olvasó, hogy a Human Rights Campaign (HRC) már arról is vezet statisztikát, hogy évente hány transzneműt gyilkolnak meg az Egyesült Államokban úgynevezett „gyűlöletbűncselekmény” által? 2020-ban ez a szám rekordmagas, összesen 44 volt (persze azt már nem mérik, hogy például a BLM-négerek hány ember halálát okozták csak a 2020-as év második felében).
Az Egyesült Államok fennállása óta a legválságosabb időszakát éli, ám úgy látszik, hogy sok más szervezettel egyetemben a HRC-nek is mások a prioritásai.
Ez volt mára a Heti progresszió, olvasónk leveleit továbbra is a hetiprogresszio@protonmail.com e-mail címre várjuk!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info