A Magyar Menedék Könyvesház heti ajánlója.
 
 

Örök Magyarország - Tormay Cécil

A huszadik századi magyar irodalomnak talán egyetlen jeles alkotója sincs, akit olyan méltatlanul sújtott volna a feledés, mint Tormay Cécile-t, s mindez az igen eredményes kultúrpolitika következménye volt. Valójában a legnagyobbak között lenne a helye, hiszen íróink közül egészen a legutóbbi időkig ő járt legközelebb az irodalmi Nobel-díj kiérdemléséhez, aminek beteljesülését talán csak korai halála hiúsította meg. A régi pesti orvoscsaládban született, kezdetben finom mívű novellákkal jelentkező írónő első hazai és egyben nemzetközi sikerét az 1911-ben megjelent Emberek a kövek között című regényével aratta. Következő regénye, az 1915-ben megjelent Régi ház még ezt a sikert is messze felülmúlta és Tormay Cécile-t a kortárs világirodalom ünnepelt szerzőjévé avatta. A jelen novellaválogatás teljes keresztmetszetét adja az író munkásságának.
Bővebb információ ide kattintva!
 
 

Kossuthtériek - Forradalom - 2006
Mi ez a koppanás? Nem tudom, olyan mintha kalapálnák a kresz táblát. Mindegy, menjünk tovább. Az ígérték, háromra megnyitják a Kossuth teret, és már fél négy. Megint koppanás, ez furcsa. Ott a távolban a Nagymező utca sarkánál mintha füst gomolyogna. Innen az Arany János utcai metró megállótól nézve a Bajcsy Zsilinszky úton az még közel egy megállónyi távolság. Az nem lehet, hogy megint elkezdték. Siessünk, nézzük meg közelebbről. Valaki azt mondja, hogy ezek a koppanások a táblákon gumi lövedékek. Ez képtelenség, erre még ők sem vetemednének. Ma, 2006. október 23-ai nemzeti ünnepünkön ezt a kb. 30 ezres békés sétáló tömeget, ami épp az Ő ígéretük szerinti időpontra tér vissza a térre, nem támadhatják meg fényes nappal. Vigyázz, jön! Ez a könnygáz gránát majdnem fejbe talált... Futás! Ezek lőnek!
Hát megcsinálták....

Ez a kis kötet Diviki Nagy Attilától egyfajta összefoglalása a 2006 októberi forradalmunknak naplószerű formában. Nagyon sokan közülünk ott voltak ezeken a helyszíneken, nekik is szól ez a könyv, de legfőképpen azoknak akik nem voltak ott. Lássák meg és tudják meg mi történt ott. Mert nem felejthetünk semmit sem azokból az időkből(sem).
 
Bővebb információ ide kattintva!
 

 Kéri Edit: Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?
Igen, ez az a könyv amelyet mindenkinek kötelező elolvasnia! Igen ez az a könyv amely régóta váratott magára. Igen ez az a könyv, amelyben benne vannak. Mind. Névvel. Fényképpel...
Egy hihetetlenül fontos könyv amelyet mindenkinek el kell olvasnia!
Kéri Edit 56-os történelmünk leghomályosabb, legjobban eltitkolt epizódját, az október 25-ei Kossuth téri sortüzet, a véres csütörtököt vette górcső alá, és kutatta éveken át. Egy cikkéből éveken át tartó partizán-pere is lett. De lassan előjöttek adatok az igazi történésekről, a tűzparancsról, annak irányítóiról és az elkövetőkről: ÁVH-s kormányőrökről, karhatalmistákról, veterán partizánokról és 53-ban kiszuperált ÁVH-sokról. Kéri Edit szerint több mint 1000 halott borította a másfél órán át tartott sortűz után a teret. Körömi Teréz gyűjtését is tartalmazza a könyv, 234 ott meghalt áldozat nevével.
A könyv elolvasása után, kérjük terjessze nemzettársaink körében a benne található információkat.
Bővebb információ  ide kattintva!
 

Maderspach Viktor - Havasi vadászataim


Az író a magyar vadászat történetének rendíthetetlen fenegyereke, nemcsak medvevadászatok hőse, hanem apróbb vadak személyes vadásza, aki számtalan hőstettével bizonyította magyarságát és hazájához való hűségét.

Birtokai melyek az erdélyi Kárpátokban terülnek el, szinte gyermekkorától alkalmat kínáltak a vadászatra. Írásaiban igen olvasmányosan és szenvedélyesen idézi fel egy-egy nyúl, vidra, őz, szarvas, zerge, vaddisznó és nem utolsósorban medve elejtésének kalandját. A szabad és vad természet ünnep- és hétköznapjai egyaránt feltárulnak előttünk a szerző gyönyörű leírásaiban, a téli alkony mozdulatlanságától az éjszakai erdő nyüzsgő élővilágának élet-halál harcáig. Hatalmas és fenséges az a panoráma amely elénk tárul imádott havasai csodálatos világából, átmelegítve a hivatásos természetbarát vagy vadász szívét ugyanúgy, mint az érintetlen természet szépségei iránt érdeklődő olvasóét.
 
Bővebb információ ide kattintva!
 

Nyírő József - Isten igájában


Nyírő József súlyosan átélte az erdélyi magyarság minden időben fájdalmas kiszolgáltatottságát, elesettségét, kihasználatlan jóakaratát és tehetségét, így a cselekvő emberség és a közösségi értéktudat jegyében alkotta meg élete egyik legjelentékenyebb művét, a két világháború közötti magyar próza sikeres, nagy hatású darabját.

Erősen korlátozott példányszámban áll rendelkezésre a kötet!
 
Bővebb információ ide kattintva!
 
Közlemény:
Kedves rendelőink! Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy kéréseiknek és igényeiknek megfelelően sikerült módosítanunk a csomagküldés szállítási költségeit. 2009. április 5-től új szolgáltatással bővült internetes könyváruházunk, megrendeléseiket ezentúl a Magyar Posta Zrt-n kívül futárszolgálattal is megkaphatják - a mindenkor érvényes postai áraknál jóval kedvezőbb szállítási díjakkal, feltételekkel. Természetesen továbbra is lehetőség van postai úton történő utánvételes megrendelésekre, amennyiben ezt igénylik. Ezúton is köszönjük, hogy megrendeléseikkel támogatják könyvesházunk fennmaradását.