2018. április 25., szerda, Márk, Ajnácska napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:22 Kevesebb kipás zsidó lesz a német városokban - inkább a baseball-sapkát javasolják nekik21:54 Rohad szét a mentőautó - a megoldás: "Menjenek lassabban!"21:45 Visszakerült a németek elűzését megörökítő emléktábla a Városlőd-Kislőd vasútállomás épületére - persze hogy nem a portálunk cikke nyomán21:30 Morvai megvédené Európát Macron terveitől, a levezető elnököt megviselte a felszólalás21:08 Archívuma miatt nem nyilatkozik Köves Slomó az N1-nek20:54 Telefontolvajok miatt hívtak vissza a kifutópályáról egy repülőgépet Ferihegyen20:33 Agyonlőtt bűnöző ujjával próbálták feloldani a telefonját az amerikai rendőrök20:02 Újszülöttet hagytak a Jahn Ferenc kórház inkubátorában19:27 Mészáros Lőrinc távozik Felcsút éléről, hogy kizárólag cégbirodalmára koncentrálhasson19:05 Sorosnak a sáskainvázióban játszott szerepe miatt estek egymásnak az osztrák pártok18:16 Magyar Kórházszövetség: az orvoshiány a legégetőbb probléma17:31 Izrael már a szíriai orosz légvédelem megsemmisítésével fenyegetőzik - persze ez is "önvédelem"17:09 Merkeléknek még bin Laden testőre is menekült - havi 1200 eurót kap, hogy dolgoznia se kelljen16:45 A "baráti Ukrajna" újabb magyarellenes lépésre készül - Szijjártó nem áldozná fel a kárpátaljai magyarság jogait a geopolitikai érdekek oltárán16:30 Egymillió eurós kenőpénz - bűnvádi eljárás indult a volt román pénzügyminiszter ellen
24 óra legolvasottabbjai

Tanulmányok, Extra ::

Sólyom-dosszié (III.): Zsidó származású-e államfőnk?

A „rendszerváltás” óta eltelt idõszak úgy hozta, hogy Magyarország legrangosabb pozícióinak 90 százalékát a zsidó kisebbséghez tartozó emberek foglalták el. Mindenhol sikerült a megfelelõ lobbiháttérrel kiütni a magyar esélyeseket, legyen az állami szektor vagy az egyház. Utóbbi esetben kifejezetten a katolikus klérusra gondolunk, ahol a zsidóság gyakorlatilag az összes kulcspozíciót elfoglalta, Paskai Lászlónak és Erdõ Péternek köszönhetõen pedig évtizedek óta zsidó származású, kozmopolita fõpapok irányítják az egyházat. (Fordított esetben ez természetesen elképzelhetetlen: a rabbik, pláne fõrabbik kemény keresztényellenes fajgyûlölõkként gondosan ügyelnek arra, hogy csakis etnikailag és vallásilag zsidók kerülhessenek közéjük. A katolikus egyház zsidó megszállásával másutt is próbálkoznak, hol több, hol kevesebb sikerrel, ami egyes esetekben olyan perverziókban ölt testet, mint a szintén zsidó Lustiger párizsi érsek nyílt cionizmusa, akinek temetése is részben izraelita liturgia szerint zajlott! Izraelben a kutyák elé vetnék azt a rabbit, aki keresztény elveket hirdetne, és természetesen zsidó temetést sem kaphatna - a szerk.)

Schweitzer Józseffel a világ második legnagyobb zsinagógájában (Budapesten)

Visszatérve az állami vezetõkre, ugyancsak zsidó származással büszkélkedhet Solt Pál, a Legfelsõbb Bíróság több mint tíz évig regnáló exelnöke, Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Polt Péter egykori legfõbb ügyész (a néhány éve elhunyt édesanyját Schweitzer József nyugalmazott budapesti fõrabbi temette) és Kovács Tamás jelenlegi legfõbb ügyész. A sort folytathatnánk alsóbb szinteken is, de ebben a körben bennünket most csak egy személy érdekel. Pontosabban az, hogy zsidó származású-e Sólyom László, az Alkotmánybíróság volt elnöke, jelenlegi köztársasági elnök?
Ha valaki az önéletrajzából akarna bármire is következtetni, akkor jobb, ha hozzá se kezd, Sólyom László saját múltját teljes homály fedi. Pár, úgynevezett szakmai információn kívül az államfõvé választás elõtt jóformán azt sem tüntette fel, hogy egyáltalán van-e felesége. (Persze ebben lehetett stratégia is, nem mindenki büszkélkedne olyan kommunista gyökerekkel rendelkezõ családra, mint ahová Sólyom felesége tartozik. Ezekrõl majd késõbb.)
Sólyom a zsidóknak: egy vérbõl származunk
A rendelkezésünkre álló, megbízható informátori beszélgetésekbõl egyértelmûen arra következtethetünk, hogy Sólyom László anyai vonalon kikeresztelkedett, egyenes ágú zsidó származású ember. Érdekes ugyanakkor, hogy többször is került olyan helyzetbe, amikor rákérdeztek zsidó származására, ám szinte mindig kitérõ választ adott. „Nem tudok róla”, „Valószínûleg nem” – mondta Sólyom.
Az államfõ egyik testõre, a Köztársasági Õrezredben szolgáló informátorunk így emlékszik vissza az elnök mellett az egyik telefonbeszélgetésre. „A Mazsihisz egyik illetékesével beszélt, mi úgy figyeltünk fel erre, hogy indokolatlanul ideges hangon válaszolt. Ritkán lehetet kiborult állapotban látni az államfõt, akkor viszont nagyon dühös volt. A gyûlöletbeszéd-törvény volt a téma, Sólyom a legújabb változatot az Alkotmánybíróság (AB) elé küldte, ez nem tetszett a vonal túlsó végén lévõ személynek. Nem tudok mit tenni, értsétek meg, úgyis elkaszálják, ha aláírom. Egy vérbõl származunk, azt hiszitek, képes lennék átverni benneteket? – ordibálta az elnök.”
A fenti informátorunk beszámolóját érdemes pár szóban elemezni. Elõször is, az elnökhöz direkt kapcsolata van egyes zsidó szerveknek (telefonszámát nem könnyû megszerezni, de mi is dolgozunk rajta – a szerk.). Másodszor: érzékelhetõ a nyomásgyakorlás, Sólyom végsõ érvként zsidó származásába próbál kapaszkodni. Harmadszor: megállapítható a megfelelési hajlandóság is, tehát Sólyom sokszor úgy tesz, ahogy mások mondják neki. Jelen esetben viszont praktikusabb az államfõi eljárás, hiszen még a babért is learathatja azzal, hogy az AB késõbb igazat ad neki. Ha aláírja a gyûlöletbeszéd-törvényt, és úgy semmisítik meg, azzal saját szakmai helyzetét is aláássa.
Sólyom zsidó jelöltjei
Azt nem tudjuk, hogy származásra utaló jeleket le lehet-e vezetni abból, hogy Sólyom szinte minden posztra zsidó elölteket próbál kinevezni. Ilyen Horányi Miklós, a Parlament által leszavazott legfõbb ügyész-jelölt, Kovács Tamás legfõbb ügyész vagy Szabó Máté, az állampolgári jogok biztosa. Mindenesetre azt kijelenthetõ, hogy magyar származású személyekkel nem is találkozni Sólyom jelölési gyakorlatában.

Sólyom ugyancsak zsidó származású jelöltjei (balról jobbra): Majtényi László (a 70-es években Demszky elvtársa a maoista körben), Nagy Boldizsár vagy a szélsőliberális Tóth Gábor Attila, őket kivétel nélkül elbuktatta a Parlament

Az elnök emberei – nem csak zsidó szempontok
„Nem tudom, feltûnt-e, de Sólyom mindig olyasvalakit jelöl, akivel együtt írt már legalább egy könyvet” – célzott az államfõ személyes szempontjaira az alkotmányügyi bizottság egyik fideszes tagja az Origo hírportálnak. Egyetért vele szocialista kollégája is, aki szerint a köztársasági elnök a saját bizalmi embereit ülteti a fontos posztokra.
A vád szinte minden esetben megáll: Sólyom az állampolgári jogok biztosával, Szabó Mátéval együtt szerkesztett könyvet, Nagy Boldizsárral együtt tiltakoztak a Bõs-nagymarosi vízlépcsõ ellen a Duna Körben, és ajánlást írt az adatvédelmi biztosnak jelölt Tóth Gábor Attila (és Halmai Gábor) Emberi jogok címû könyvéhez. Ugyancsak a fõtanácsadója volt Paczolay Péter, akit alkotmánybírósági tagnak jelölt.
Egy szó mint száz, egyértelmûen megállapítható, hogy a „szakmai jelöltek” jelzõ mögé bújva Sólyom kivétel nélkül a saját kapcsolatrendszerébe tartozó személyekkel szeretné feltölteni azokat a meghatározó hivatalokat, amelyekre az államfõ tesz jelölést.
Sólyom és Izrael
Hallottak-e már olyan nyilatkozatot a demokráciára, az emberi jogokra annyira kényes Sólyom Lászlótól, amelyben markánsan bírálta volna az emberi jogokat sorozatosan megszegõ Izraelt? Ne is keressenek, nincs ilyen. Hogy ebben a meggyõzõdés vagy a származás áll a háttérben, errõl sem akarunk vitát nyitni.
Tény ugyanakkor, hogy Sólyom még idén márciusban, izraeli látogatása alkalmával sem emelte fel a szavát a mindenféle jogot sárba tipró zsidó állammal szemben. Pedig alkalma bõven lett volna rá, hiszen épp odaérkezése idején kezdték az izraeliek ismét szisztematikusan irtani a palesztinokat. A magyar államfõ találkozott ugyan a palesztin kollégájával, de a semmitmondó „a béketárgyalásokat folytatni kell” hozzászóláson kívül egyéb konkrét dolog nem hangzott el. Izraelben viszont örömmel újságolta, hogy „ma Budapesten él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége, amely virágzó kulturális és vallási életével, kisugárzásával a térség egészére hatással van.” A magyarországi elnök arról is beszélt, hogy „mélységesen elítéli a Hamasz terroristáinak támadásait Izrael területe és lakossága ellen.” Majd azt az arcátlan mondatot tette hozzá, hogy „megértjük kormányuknak azt a jogos igényét, sõt kötelezettségét, hogy állampolgáraiknak biztosítsa a békés, alkotó élet legalapvetõbb feltételét, a biztonságot.”

A már általa is vállalhatatlan botrányokba keveredett Lomnicionista Zoltánnal és a köztörvényes, azóta szintén megbukott David Admon izraeli nagykövettel

Sólyom és a magyarországi zsidók
Sólyom László soha nem lehetett volna államfõ a magyarországi zsidó lobbicsoport, az SZDSZ támogatása nélkül. A köztársasági elnök mindig is büszke volt SZDSZ-es kapcsolatrendszerére, liberális barátaira. 55. születésnapján, amikor a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen köszöntötték Sólyom Lászlót, mindenki megrökönyödésére az államfõ azt mondta: „számomra a legnagyobb elismerés, hogy ma egyes zsidó szervezeteken kívül személyesen Demszky Gábor SZDSZ-es fõpolgármester köszöntött fel”.
Tehát a zsidó élet vezetõi ugyanúgy tiszteletüket hangoztatták az államfõnek, amit nyilván nem tettek volna ilyen szívélyesen, ha Sólyom nem tartozik egyértelmûen, származásilag is közéjük. Sólyom államfõvé választása óta minden lehetséges gesztust megtesz a zsidóság felé, nem egy esetben a keresztény többség durva megsértésével. „A hanuka annak a reménynek évrõl évre megtapasztalt bizonyosságának az ünnepe, hogy a fény végül gyõz a sötétség felett, miként a jó is gyõzelmet arathat a gonosz felett” – ezt az üzenetet küldte 2005 végén a hazai zsidóságnak Sólyom László, ugyanakkor a keresztények szívét elfelejtette hasonló levélben megdobogtatni. A Föld minden keresztény országának elsõ embere „üdvözli népét” karácsonykor, de Magyarországot államfõje ezt nem tartotta fontosnak. Az eset pikantériája, hogy a két ünnep egy napra esett. Vajon miért ez a kettõs mérce?
(Folytatjuk…)
Kuruc.info 

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready