Alább olvasható Gazsi Dávid "búcsúlevele":
Elköszönés
Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, és képviselői munkámat függetlenként folytatom. Döntésem háttere az erősen kétes tisztaságú tisztújítás, az azóta napvilágot látott hírek a párt működését illetően, Volner János kizárása, és a most már tagadhatatlan „baloldali fordulat”, amit Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton már nyíltan folytat.
Amikor 2008-ban csatlakoztam – akkor még, mint aktivista -, a párthoz, a Jobbik még egy keresztény értékrendű, markáns, nemzeti radikális párt volt. Azonban az utóbbi években – különösen 2016 óta – valami nagyon megváltozott. A korábban nemzeti, keresztény értékrendű Jobbik egy színtelen, szagtalan, már-már balliberális párt lett, ahol az elnökség többségét egyáltalán nem érdekelte a tagság, valamint a tagok véleménye.
A néppártosodással, vagyis azzal, hogy az elveink megtartása mellett a pártot széles tömegek számára elfogadhatóbbá tegyük, nem volt problémám, de rá kellett döbbennünk, hogy a néppártosodás leple alatt a háttérben a balliberális oldallal való kollaboráció zajlott. Volner János jelenlétében a pártban sokan bíztunk, én is. Amíg ő a Jobbikban volt, volt esély arra, hogy a párt ismét visszatérjen a nemzeti oldalra, ám a kizárása, valamint Apáti István és Fülöp Erik távozása után ez már kizárt. Az üllői szervezet tegnap este 22 órakor egy rendkívüli taggyűlésen feloszlatta magát.