A Parlament és a Hősök tere díszkivilágításának lekapcsolását követeli Tarlós Istvántól Schmuck Andor és Horváth Csaba. A két pojáca szerint a budapesti főpolgáresternek így kellene csatlakoznia ahhoz a római akcióhoz, amelyben vasárnap a Colosseum fényeit kapcsolják le a Jobbik antiszemita megjegyzései miatt.
"Nyilván Ön is értesült róla, hogy a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján - január 27-én, vasárnap - idén a világ egyik legismertebb műemléke, a Colosseum világítását kapcsolják le. Róma városa és a Római Zsidó Közösség így kíván tiltakozni a Jobbik 'antiszemita tettei és kijelentései' ellen" - írják nyílt levelükben.
"Babits Mihály örök becsű sorait ajánljuk a főpolgármester úr figyelmébe: 'vétkesek között cinkos, aki néma'" - írta Tarlósnak a Magyar Szociáldemokrata Párt elnöke és az MSZP alelnöke. "Éppen ezért, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Magyar Szocialista Párt felszólítja Önt, hogy január 27-én, abban az órában, amikor elsötétül a Colosseum, csatlakozzon Budapest az akcióhoz, és Ön is kapcsoltassa le a Parlament és a Hősök tere díszkivilágítását. Ezzel adja tudtára országnak-világnak, hogy Magyarország is megálljt kiállt, s nem ad teret az aggasztóan terjedő antiszemitizmusnak és a szélsőjobboldali eszméknek" - tették hozzá.
(MTI nyomán)
Frissítés: A Jobbik reakciója: Az utolsó MSZP-s kapcsolja le a villanyt!
A Jobbik információi szerint a kínai nagy fal lebontását és a Paksi Atomerőmű lekapcsolását is tervbe vették a sötétségre vágyó MSZP-sek a Jobbik elleni tiltakozásul.
Ezek helyett inkább arra kérjük a szocialistákat, hogy számoljanak el a lopott közvagyonnal, távozzanak a fővárosi közéletből, de előtte az utolsó kapcsolja le a villanyt a Jókai utcai székházukban.
Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője