Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép ::

Végre egy korrekt rendőrségi döntés: bátran lehet zaklató zsidónak nevezni a Csatáry bácsit zaklató zsidót

Reklám

Megszüntette a rendőrség a Kuruc.info egyik cikkével kapcsolatban közösség elleni izgatás vádja alapján indított nyomozást - panaszolta el a feljelentő az elvtársi Népszavának. A hatóság ugyanis közölte vele: nem számít bűncselekménynek, hogy a Csatáry László háza előtti tavaly nyári tüntetés egyik résztvevőjét portálunk zaklató zsidónak nevezte, az általunk közzétett elérhetőségein pedig "életveszélyes fenyegetéseket kapott".
Zoom
Édler Eszter akcióban - még ő áll az erdő felől
"Bár a nyomozás megállapította, hogy az Egyesült Államokban regisztrált Kuruc.info weboldal tulajdonosa a Kaliforniában élő Varga Béla, sőt azt is, hogy az ő telefonszámáról érkezett a feljelentő Garai-Édler Eszter mobiljára egy hívás, de mivel a másik több tucat hívás azonosíthatatlan volt, és ezek egyébként sem voltak hosszúak, majd abba is maradtak, a rendőrség szerint mindez nem meríti ki a zaklatás fogalmát. Ahhoz ugyanis - olvasható az elutasító határozatban - rendszeresen vagy tartósan kellett volna háborgatni a Csatáry elleni flashmob résztvevőjét. A Kuruc.info cikkét megvizsgálva a hatóság arra jutott továbbá, hogy a közösség elleni izgatás elkövetési magatartása éppúgy nem állapítható meg, mint az uszítás" - írja a komcsi lap.
Garai-Édler Eszter "értetlenséggel és felháborodással" fogadta a nyomozás megszüntetésének hírét, melyről a napokban értesült, és eldöntötte: panaszt nyújt be. A Népszavának elmondta, az indoklást több ponton is kifogásolja: szerinte Varga nem egyszer, hanem kétszer is hívta, később pedig e-mailben "fenyegette meg életveszélyesen". Miután pedig a fenyegető levelet Garai-Édler Eszter több lapban is nyilvánosságra hozta, újra durva hangú levelet kapott Vargától. Nem beszélve az ismeretlen hívószámokról jövő telefonok tucatjairól, más fenyegető e-mailekről, a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésekről és a számtalan gyalázkodó SMS-ről - panaszkodott a zsidó.
"Sőt a Kuruc.info gyakorlatilag vérdíjat tűzött ki a flashmob résztvevőire; a portál cikke felhívást fogalmazott meg: a résztvevőkről több adatot szolgáltató olvasók között 100 ezer forintot oszt szét (ez meg is történt - a szerk.), amiből 75 ezret Varga bajtárs ajánlott fel. Nemcsak a mobilján, de munkahelyi telefonján is rendszeresen zaklatták Garai-Édler Esztert, a fenyegetések annyira intenzívek voltak, hogy heteken keresztül a munkahelye és a lakása között kollégák, ismerősök, barátok és a férje kísérte, szállította őt" - sajnáltatja a Népszava. (A cionisták által a saját otthonában zaklatott idős magyart persze csöppet sem sajnálják.)
A nyomozás megszüntetése elleni panaszában a feljelentő arra is ki kíván térni, hogy szerinte a Kuruc.info cikke és az azt követő események "nemcsak a rágalmazást, a zaklatást és a közösség elleni izgatást, de a gyűlöletbeszéd és a személyes adattal visszaélés tényállását is kimerítik".
Sok sikert kívánunk neki.
(Kuruc.info)
Frissítés: Két nappal később a Népszabadság is felfedezte a témát. Ők újabb részleteket közölnek a rendőrség indoklásából, melyből egyértelműen kiolvasható, hogy túljártunk a magyargyűlölő zsidó eszén:
"Nem lelhető fel olyan konkrét történeti tényállás, amely alapján a közösség elleni izgatás megállapítható lenne. Továbbá nem valósul meg az uszítás. A cikkben nem jelent meg olyan felhívás, hogy a beazonosított személyeket akár elektronikus vagy távközlési úton, akár személyesen is keressék fel az olvasók, mindennapi életüket lehetetlenítsék el. A felhívás csupán az információszerzésre terjedt ki."
Ezek után arra hívta fel a rendőrség a figyelmet a határozatban: mivel az érintettek a közösségi oldalakon maguk tették közzé lakcímüket, telefonszámukat, személyes adataik nyilvánosságra hozatala nem tekinthető jogosulatlan adatkezelésnek. A zaklató hívások és üzenetek ügyében sem állapított meg bűncselekményt a rendőrség. Az indoklás szerint ugyanis a legtöbb számról csak egy-egy hívást kapott Garai-Édler Eszter, a zaklatáshoz azonban ennél több kell: ehhez "rendszeresen vagy tartósan" kell háborgatni valakit. Egy esetben jutott arra a rendőrség, hogy valóban "zaklató jellegű" hívásról lehetett szó, miután az asszony 28 hívást kapott egy külföldi számról. Ennek előfizetőjét azonban a rendőrség nem tudta azonosítani.
Garai-Édler Eszter döbbenetesnek tartja a rendőrség határozatát: "Ez alapján teljesen rendben van az, hogy vérdíjat tűznek ki egy-egy emberre. Nincs semmi kivetnivaló abban, ha heteken át fenyegető hívásokat, üzeneteket küldözgetnek ismeretlenek. Következmények nélkül lehet a legalávalóbb, legmocskosabb szidalmakat, fenyegetéseket SMS-ben elküldeni bárkinek."
Korábbi cikkeink:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready