Dombóváron nem lehetett méltósággal együtt emlékezni a "nemzeti összetartozás napján". Ennek egyik kiváltó oka a pártállami retróérzés, mely egyre sűrűbben keríti hatalmába a város élén hatalmaskodó Szabó Loránd elvtársat.
Ez az euforikus érzés - valamelyik tudatmódosító előadás hatására az MSZMP pártkongresszusi hanganyagából - ismét olyan tettekre sarkallta, melyeket a valamikori kommunista hatalomátvételek következményeként tapasztalhatott meg a Szent Korona országa.
Történt, hogy Dombóvár Trianon-emlékművének országzászlaja a természeti erőkkel vívott harcban megkopott, és külleme már nem volt méltó a nemzeti jelkép címhez. Ezt észlelvén a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi alapszervezetének tagjai úgy döntöttek, hogy, mivel közeleg a nemzeti gyásznap dátuma, adományoznak egy új lobogót - országzászlónak - az emlékműhöz.
Meg is valósították a gondolatot. Emellett az emlékhely környékén a korábban a szélvihar által letört ágakat összegyűjtötték, és a füvet is lenyírták. A gyásznap előtti hétvégén az emlékmű kezelőjének képviseletében a Hamulyák Közalapítvány elnöke kicserélte a régit az új lobogóra. Így már szinte joggal gondolhatta mindenki, hogy méltósággal emlékezhetnek majd a gyászos múltra.
Zoom
Nem így történt. A városban még mindig jelen lévő pártállami múlt képviselője valamilyen információs csatornán értesült az új lobogóról. facebookos oldalán pedig így adott hangot véleményének:
Ma a nemzeti összetartozás napja lenne. Ebbe a helyi jobbik jól belepiszkított. Sajnálom, ha még mindig nem értik, hogy az előre kirakott, egyértelműen rájuk mutató zászlóval üzentek, hogy ez a nap csak az övék, senki másé nem lehet. Ott senkinek helye érdemben nem lehet. Nem veszik észre, hogy az általam nem szeretett Kormány is stílust váltott?! Nem nemzeti gyásznapról beszélnek, amikor Trianon folyamatos felemlegetése a cél, öklök rázása, sehova nem vezető politikai uszító szövegek hangoztatása, hanem egy megosztott nemzet összekovácsolása. Ez most hazánk európai megítélése szempontjából is fontos. Ha ők gyászolni akarnak, tegyék, de ne városi ünnepen rontsák a hangulatot.
További mocskolódásai itt olvashatók: https://www.facebook.com/dombovar.termeszetesen
Irgalmatlan haragra gerjedt a város ura. Két pribékjét riasztotta, hogy azok az éjszaka leple alatt távolítsák el a zászlót. Vajon mi oka volt erre? A képen látható lobogót miért volt sürgős éjjel eltávolíttatni a polgármesteri hivatal két dolgozójával? Miért a hivatal járművét használták? Az emlékmű a város közalapítványának kezelésében van. Miért nem - hivatali időben - a közalapítvány elnökét keresték problémájukkal?
Amikor feltartóztatták a zászló leszerelőit, azonnal azzal védekeztek, hogy a polgármester utasítására cselekedtek, és az állásukkal játszanak.
Zoom
Zoom
A jobbikosokat pedig maga a "nagy városmentő" polgármester fenyegette meg "Ezért még megütitek a bokátokat!" szavakkal. A zászlót bevonó személyeket egyébként egy igaz hazafiként viselkedő az alapszervezettől kívülálló személy észlelte és érte tetten, majd értesítette az adományozó szervezet egyik tagját erről, ők pedig rendőri intézkedést kértek.
Így sikerült megakadályozni, hogy a jogtalanul eltulajdonított lobogót végleg eltüntethessék a polgármesteri hivatal mélységes bugyraiban. Mint ahogy emberek tűntek el az Andrássy út 60-ban anno.
Ezzel a cselekedetükkel nem csak egy zászlót vittek el egyszerűen. Megfosztották az emlékezni vágyókat és a felnövekvő gyermekeket attól, hogy a gyermek kérdezzen, a felnőtt pedig tanítson. Taníthassa meg gyermekének történelmünk, nemzetünk legnagyobb fájdalmát, Trianont!
A történtek miatt a Jobbik dombóvári alapszervezete feljelentéssel élt, és a város rendőrkapitánya ígérete szerint soron kívüli eljárásban folytatják le az eljárást - derül ki a helyi jobbikosok szerkesztőségünknek küldött beszámolójából.
Az eljárás eredményére visszatérünk.
(Kuruc.info)