Frissítés: A fajtársak mindennapos bűncselekményeiről, a rendszeres magyargyilkosságokról beszámoló sajtóorgánumokat is börtönbe záratnák az "ártatlan romák" (pedig a Hír TV-ről és az Echo TV-ről aligha mondható el, hogy az elkövetők megnevezése lenne a fő törekvésük):
Korábban írtuk: Tényleges életfogytiglanra ítélte a cigánygyilkosságok ügyében Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat kedden első fokon a Budapest Környéki Törvényszék. Csontos István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház.
Zoom
Több mint száz érdeklődő érkezett a "romagyilkosságok" elsőfokú ítélethirdetésére a Budapest Környéki Törvényszékre kedden. (Vajon amikor cigányok gyilkolnak magyart - és nem egy, hanem több ezer ilyen eset van -, akkor azt miért nem magyargyilkosságnak nevezik? Az is etnikai alapú, szándékosan nem a sajátjaikat mészárolják - a szerk.)
A bíróság épületét kívülről és belülről is rendőrök biztosítják. Az épület előtt gyülekező néhány cigány olyan pólót viselt, amelyen az áldozatok fotói láthatók, és az a felirat: Bőrük színe volt a bűnük (persze ez is Kulkáék akciójának a része).
Zoom
Ők akarják bezáratni portálunk szerkesztőit is
Zoom
A tárgyalás megkezdése előtt nagy tumultus alakult ki a bíróság épületében, a folyosón és a tárgyalóterem előterében többen felháborodottan kiabáltak, mivel nem jutottak be a terembe.
Zoom
A bíróság szerint Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlott bűnös; emberölésben tettes, társttettes, bűnsegéd; rablásban társtettes, lőfegyverrel való visszaélésben társtettes, bűneiket bűnszervezetben követték el, ezért ítélték őket életfogytig tartó fegyházbüntetésre.
A negyedrendű vádlott, a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt a bíróság bűnszervezetben elkövetett emberölés bűnsegédjeként ítélte 13 év fegyházra. Ahogy a másik három elítélt, úgy ő sem bocsátható feltételesen szabadlábra, de az eddigi börtönéveket beszámítják a büntetésébe.
A vádlottak immár négy éve voltak előzetes letartóztatásban, ha az ítélet nem született volna meg most, akkor a törvény szerint ki kellett volna engedni őket (és ilyesmi csak cigány sorozatgyilkosokkal - akiket sosem neveztek magyargyilkosoknak - történhet meg).
A 2011. március 25-én kezdődött elsőfokú büntetőperben már lezárult a bizonyítás (több mint százötven tárgyaláson van túl a bíróság), elhangzottak a perbeszédek, és a vádlottak is előadták védőbeszédüket.
Az ügyész Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat ötszörösen minősülő - aljas indokból, előre kitervelten, több ember sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett - emberöléssel vádolták tettesként, továbbá fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással és lőfegyverrel való visszaéléssel. Rájuk hármójukra tényleges életfogytiglant kért az ügyész, míg a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánra határozott időtartamú fegyház kiszabását akarta elérni.
A gyilkosságokat egyik vádlott sem "ismerte be", saját maguk és az ügyvédeik is előálltak védőbeszédekkel, amelyek lényege az volt, hogy a rendőrség több hibát is elkövetett a nyomozás során, például szabálytalanul vettek adatokat. Ezenfelül pedig egy emberként kritizálták Csontos István negyedrendű vádlottat, akinek a vallomása a vád legfontosabb fegyvere. A védelem szerint Csontos nem szavahihető ember, aki csak saját magát akarja védeni.
(MTI - Origó nyomán)