Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter közleményt adott ki kedden a "romagyilkosságok" ügyében hozott ítélet kapcsán.

"Öt évvel az után, hogy Galgagyörkön először dördültek el lövések és vette kezdetét a kilenc helyszínen át húzódó, roma emberek életébe kerülő sorozatgyilkosság, első fokon lezárult a per, a bíróság meghozta ítéletét. Amellett, hogy sajnos a teljes igazságot nem sikerült feltárni, ez az ítélet megerősít abban a hitben, hogy Magyarországon a rasszista bűncselekmények elkövetői közül senki sem menekülhet meg a törvény szigora elől, a különösen kegyetlen gyilkosok méltóképp megbűnhődnek tetteikért" - írja a cigányimádó. A magyarellenes rasszista támadások áldozataiért persze soha nem lép színre, s ha nagy ritkán ítélet születik ilyen esetben is, soha nem ad ki örvendező közleményt.
"Bízom benne, hogy az első fokú ítéletet másodfokon is megerősítik, és ennek köszönhetően mindenki megérti végre: mindig az áldozatok mellett kell állnunk!" (Kivéve persze, ha azok magyarok - tehetnénk hozzá újra. Balognál azonban az áldozat egyet jelent a cigánnyal, ők mindig csak áldozatok lehetnek, akkor is, amikor idős asszonyokat erőszakolnak meg, nyomják ki a szemüket és vágják le a lábukat - a szerk.) "És ez nem többség vagy kisebbség, hanem emberi méltóság kérdése" - hazudta a cigány- és zsidóseggnyalási ügyek minisztere.
A közleményben eldicsekszenek azzal is, hogy a kormányváltás után Balog legelső döntése az volt, hogy 8,5 millió forintos támogatást nyújtott az áldozatok közvetlen hozzátartozói megsegítésére, lakhatási körülményeik javítására. Magyarul az érintett családok új házba költözhettek. Ez vajon hány magyar áldozat hozzátartozójának adatik meg?
A kormány a hasonló gyűlölet-bűncselekmények megakadályozása érdekében szigorította a Büntető törvénykönyv vonatkozó passzusait, amelyek alapján hazánk területén nem lehet többé következmények nélkül, egyenruhában jogtalanul "járőrözni", másokban riadalmat és félelmet kelteni - írják, aljas módon kapcsolatba hozva az esetet a rendfenntartó hazafiakkal. "A rendőrség külön statisztikát vezet a rasszista bűncselekményekről" - teszik hozzá, de fogadni mernénk, hogy cigányok itt is csak áldozatokként szerepelhetnek. Pedig igen nagy lenne az érdeklődés az olyan listák iránt, melyek a magyargyűlölő cigányok magyarok ellen elkövetett bűncselekményeit tartalmazzák...
"Balog Zoltán minden évben részt vesz az áldozatok emlékére tartott ökumenikus szertartáson és találkozik az ittmaradt családtagokkal" - zárul a megható közlemény. Várjuk azon olvasóink levelét, akik a saját, cigányok által meggyilkolt hozzátartozójuk emlékére tartott szertartásokon is találkozni szoktak a miniszter úrral.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Frissítés: MTI-hír az egyik MSZP-s zsidó közleményéről. A két szöveg alapján kiválóan meg lehet ítélni, van-e bármiféle különbség a két párt között:
Az MSZP elvárja, hogy a kormányfő és az államfő szólaljon meg, és ítélje el, bélyegezze meg mindazokat, akik a romák elleni gyilkosságok elkövetőihez hasonlóan gondolkodnak.
Erről Braun Róbert, az MSZP választókerületi felelőse, a párt monori elnöke a romagyilkosságok keddi, elsőfokú ítélethirdetésének szünetében tartott sajtótájékoztatón beszélt a Pest Megyei Bíróság épülete előtt. Mindazokat ítéljék el, akik "szavakkal, masírozással, egyenruhával verik szét a nemzetet!" - mondta.
Az ellenzéki politikus a rendőri vezetőktől elvárja, hogy zárják ki a testületből mindazokat, akik bátorítják a kirekesztőket és nem védik meg az áldozatokat, és hogy a rendőrök védjék meg a kiszolgáltatottakat. Az ügyészségtől azt várja, hogy "eljárjon bőrnyakú aktivisták ellen, és megvédje engedetlenül is tisztességes fiataljainkat". Egyúttal elvárást fogalmazott meg mindenkivel szemben, hogy tartsa be a törvényt, az együttélés írott és íratlan szabályait.
Azt mondta, a 21. századi Magyarország legsúlyosabb bűnügyében az igazságszolgáltatás tette a dolgát, a bíróság alapos eljárás végén ítéletet hozott. A bűn elnyerte büntetését, de a felelősség velünk marad: "mert gyakran összerándulunk, ha egy cigány ember lép oda hozzánk, összehúzzuk a táskánkat, ha a villamoson, buszon egy cigány ember áll mellénk. Hagyjuk, hogy újságíró állatoknak nevezzen embereket, büszkén őrizze pártkönyvét és megjelenjen ünnepségeken. Eltűrjük, hogy a társaságunkban cigányozzanak. Tűrtük és tűrjük egyes politikusok elviselhetetlen szavait, ma már tetteit is" - fogalmazott Braun Róbert.
Szerinte az ítélettel nincs vége, a "szunnyadó gyilkosok közöttünk élnek" és "rombolják a nemzetet, amikor habzó szájjal cigányoznak, hajléktalanoznak, zsidóznak". A politikus azt mondta, "ma a szenvedés és a leszakadástól való félelem gyakran jogos indulatai a még szegényebbek ellen bugyognak". Utalt arra, hogy 1944-ben Auschwitzban meggyilkolták apja unokatestvérét, és azt mondta: "nem tanultunk és majd mindent elfelejtünk".
A Braun Róbert felelősségi köréhez tartozó választókörzetben, Tatárszentgyörgyön apjával együtt megölt, Csorba Róbertről azt mondta: akár Magyarország miniszterelnöke is lehetett volna, vagy mérnök, aki autót tervez, művész, de nem lesz és ez veszteség mindenkinek, aki magyarnak vallja magát.
A mai nap alkalom arra, hogy kimondjuk, minden erőnkkel fellépünk az ellen, aki cigányozással, zsidózással gyengíti a nemzetet - jelentette ki, elfogadhatatlannak nevezve a megbélyegzés minden formáját, a származás, a szegénység, az életkor, a szerelem miatti kirekesztést.