A szombathelyi drogügyként elhíresült eljárással kapcsolatban úgy tűnik, beigazolódnak azok a félelmek és jóslatok, amelyek már a nyomozás ideje alatt arról szóltak, a kokainos fideszesek esetében nem lesz felelősségre vonás. Noha a nyomozás során beszerzett adatok alapján bűncselekmény elkövetése nyert megállapítást, a kézivezérelt NNI felfüggesztette a vizsgálatot.
A "Nemzeti" Nyomozó Iroda úgy véli, további cselekmények feltárása sem bizonyíthatja be (sic!), hogy Lazáry Viktor kábítószerrel került kapcsolatba, bár a hülye is látja, hogy az ominózus videofelvételen ő tuszkol kokaint az orrába, majd hozzáértő módon a maradékot elkeni a fogínyén.

Lazáry Viktor
A szombathelyi drogügy túl kínos a Fidesznek ahhoz, hogy valaha is érdemben elbírálhassa az igazságszolgáltatás. A kérdés csupán annyi: mit tesz most az esetet kiszivárogtató dörzsölt szocialista politikus? A hírek szerint ugyanis több ütőkártya, egészen pontosan két újabb videofelvétel lapul a fiókjában.
Sokan találgatják, ki az a szombathelyi intézményvezető, aki másik két fideszes politikus társaságában rendszeresen mulatozott a luxushajón. Vajon ki volt a kokainporos utak hajóskapitánya?
Nos, a szocialista politikus (Czeglédy Csaba) szűk baráti köréből kiszivárgott információk szerint az intézményvezető nem más, mint Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója. Mérei a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány elnöke is, mellesleg többször beszéltek már róla mint Szombathely leendő fideszes polgármester-jelöltjéről.
Zoom
Mérei Tamás
A rejtegetett két videó közül az egyiken állítólag két másik fideszes városatya is látható. Az egyik Szakály Gábor önkormányzati képviselő és tanácsnok, a másik Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere.
Zoom
Szakály Gábor
Martonról a fél város évek óta beszéli, hogy súlyos drogproblémákkal küzd, hiszen nehezen bújtatható magánéletét is erősen beárnyékolják kissé szokatlan hobbijának magas költségei.

Marton Zsolt
A politikus albérletből albérletbe költözik, nem egyszer több tízezer forintos tartozást hagy maga után. Céges autója a törlesztőrészletek fizetésének elmulasztása miatt már régebben a bankok martalékává vált.
Szakály a szombathelyi éjszakai élet egyik jól ismert szereplője, nagyképű viselkedése miatt többször kapott a szeme alá méretes monoklit. 2012-ben úgy megverték, hogy kórházba került. Kedvenc szórakozóhelyének vezetője furcsamód több szombathelyi trafik tulajdonosa lett.
Zoom
A hajóskapitány személye sem teljese ismeretlen, hiszen Pintér Zoltán, a Haladás VSE egykori ügyvezetője 2011-ben 600 ezer forintot fizetett ki az egyesület hitelkártyájával egy szombathelyi kaszinóban. Pintér a Balatonon és az Adrián foglalkozik jachtkölcsönzéssel, honlapjuk adatai szerint a vitorlások mellé nem járnak prostik és kemény drogok.
Zoom
Pintér Zoltán
Az egyik videón többek között látható Angyal László is, a Vas Népe egykori újságírója. Ő jelenleg a Fidesz házi krónikásaként dolgozik a szombathelyi városházán.
A díszes társaság névsorát böngészve nem tűnik véletlennek, hogy a nyomozást felfüggesztették. Más kérdés, hogy ezek után mit várhatunk Orbánék igazságszolgáltatásáról. Mi az, amit egy fideszes politikus következmények nélkül megtehet hazánkban? Létezik-e valamilyen jogi vagy erkölcsi határvonal? A kérdések persze költőiek, a sajtóhírek pedig csak arról szólhatnak, hogy Kovács Béla vajon Putyin vagy Medvegyev saját különbejáratú kémje, aki tönkreteszi a szegény EU-t...
Oláh György
Frissítés: az alábbi levelet kaptuk Mérei Tamástól:
Tisztelt Szerkesztőség!
Tegnap, 2014. május 20-án megjelent egy írás az Önök újságában " Íme a szombathelyi fideszes kábítószerügy további érintettjei" címmel.
Ebben a cikkben a következőt írják: "Sokan találgatják, ki az a szombathelyi intézményvezető, aki másik két fideszes politikus társaságában rendszeresen mulatozott a luxushajón."
Ezt követően Czeglédy Csaba környezetére hivatkozva azt állítják, az intézményvezető én vagyok.
Tisztelt Szerkesztőség!
Tekintettel arra, hogy
1; életemben nem fogyasztottam kábítószert,
2; nem "mulattam rendszeresen luxushajón" (sőt, egyszer sem),
3; így nem vagyok a "szombathelyi fideszes kábítószerügy érintettje", ugyanakkor a nevem ebben a környezeteben történő szerepeltetése kétséget kizáróan alkalmas a jó hírnevem megsértésére, kérem, nevemet valamennyi szövegösszefüggésben
- haladéktalanul -
törölni szíveskedjenek!
Azonnali intézkedésüket köszönöm, tisztelettel,
Mérei Tamás
Amint látható, az érintett álláspontjának helyet adtunk, levelét megjelentettük. A felszólításnak azonban nem teszünk eleget, mert csak abban mond igazat, hogy ő nem fogyasztott kábítószert. Ezt azonban nem is állítottuk. 
Rajta van viszont a felvételeken, ahogy a hajón szórakozik. Továbbá legalább két alkalommal ő szállította a kurvákat, a rendőrség ki is hallgatta az ügyben. (Azt állította, nem tudta, hogy prostikat szállít... Ezt egyébként Czegkédy is elmondta már többször, de nem nevezte meg Méreit.) A drog pedig a kurváknál volt.
Mellesleg úgy tudjuk, Mérei tiszti keresztre volt felterjesztve, de az ügy miatt bukta.