Május 8-i keltezésű a Nemzeti Nyomozó Irodának az a határozata, amivel gyakorlatilag leállították a nyomozást a szombathelyi drogügyként elhíresült feljelentésben.

Beigazolódott, hogy bűncselekmény történt
A Nyomozó Iroda indoklásában érdekes dolgok olvashatók. A második bekezdésben szó szerint ez:
„Az ügyben szombathelyi képviselők kerültek összefüggésbe kábítószer fogyasztásával. A feljelentő feljelentéséhez mellékelt videofelvételen egy férfi – akiben többek hasonlóságot véltek felfedezni Lazáry Viktor fideszes szombathelyi önkormányzati képviselővel – kábítószer-fogyasztáskor szokásos mozdulatokat tett.”

A képviselők kapcsolatba kerülése a droggal nem feltételes módban szerepel, és ezek szerint a felvételen Lazáry hasonlóságát többen is látni vélték. A hatóság szerint a bűncselekmény elkövetése beigazolódott, a hajón ugyanis a szakértők kokain nyomait mutatták ki, a videoszakértő pedig megállapította a felvétel készítésének helyét.
Nem remélnek eredményt?
A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint azonban nem bizonyítható, hogy Lazáry kapcsolatba került a kábítószerrel, és az sem, hogy róla készült a videofelvétel. A kábítószert szállító és azt átadó személyek kilétét sem sikerült kideríteniük, azt is kijelentik, hogy a nyomozás folytatásától sem várható eredmény...
(Nyugat.hu nyomán)
Zoom
Zoom
Korábban írtuk: