Paul Ryan akár meg is kegyelmezhet annak a terroristanőnek, aki a múlt héten hidegvérrel kivégezte a magyar Ibolya Ryant az Egyesült Arab Emírségekben. A volt férj egy amerikai televíziónak adott interjút a gyere­keivel, a 11 éves ikrekkel, Aidannel és Adammel, illetve a 13 éves Tímeával közösen.
Zoom
– Kiütött a halálhír, még mindig nem tértem magamhoz. Amikor láttam a pláza mosdójában készült képeket, az sokkoló volt – mondta Paul Ryan, aki arról is beszélt, hogy egy szörnyű felelősség került a vállára. Amennyiben ugyanis bűnösnek találják a terroristanőt – az arab országban halállal büntetnék –, Ryan akár meg is kegyelmezhet neki.
Zoom
– Nem tudom felfogni, hogy ilyen döntést bíznak rám. Ez sokkolt. Én nem akarom ezt. Nem akarok belegondolni. De ha mégis, akkor... Ha nem lennék benne teljesen biztos, hogy ő tette, akkor lehet, megbocsátanék neki. Ehhez megdönthetetlen bizonyítékokra lesz szükségem – vallotta be a férfi megtörten.
A gyermekek is megszólaltak. A 13 éves Tímea – aki apjával eddig Bécsben élt – szerint közösen, ha nagyon nehezen is, de túlteszik magukat a tragédián. Úgy gondolja, az édesanyjuk nagyon büszke rájuk.
Ibolyának Tímea mellett két, most 11 esztendős ikerfia is született volt férjétől. Ők ketten ott voltak a plázában a gyilkosság idején. Hogy a család a jövőben Bécsben vagy az Egyesült Államokban él-e majd, azt egyelőre nem tudni.
Közben kiderült az is, hogy Ibolya gyermekeinek sorsát az arab állam is szívén viseli, ugyanis felajánlották, hogy kifizetik a taníttatásuk költségeit egészen az egyetem befejezéséig. A gyermekek javára a tanárnő munkáltatója is gyűjtést indított, s alig egy nap alatt már több mint harmincezer dollár folyt be.
A 47 éves magyar nőt a család közleménye szerint szülőhelyén, Erdélyben helyezik majd végső nyugalomra.
(Bors nyomán)