Hétfő reggel Stummer János regionális igazgató vezetésével a budapesti Jobbik blokád alá vette a verseny utcai Novák piac területét a tranzitzóna elleni tiltakozásképpen.
Zoom
Mint azt korábban megírtuk, a VIII. kerületi Verseny utcában, a korábbi piac helyén lesz az egyre agresszívebb migránsok új tranzitzónája a fővárosban. A budapesti Jobbik határozott álláspontja az, hogy a tranzitzónák áthelyezése ugyanolyan látszatintézkedés a főváros vezetése részéről, mint a funkcióját tökéletesen ellátni képtelen kerítés, s ahogyan a kormány kerítés mentén felépített bevándorláspolitikája megbukott, úgy Tarlós István új tranzitzónája is meg fog.
Budapest nem menekülttábor! A mai naptól kezdve folyamatosan tiltakozni fogunk a 373 millióból felépíteni kívánt új tranzitzóna ellen, s ha kell, polgári engedetlenséggel fogjuk megakadályozni a munkálatok megkezdését - szögezi le a Jobbik budapesti szervezetének közleménye.
A budapesti Jobbik szerint sem tranzitzónának, sem pedig menekülttábornak nincs helye a főváros területén belül. Felszólítják Tarlós István főpolgármestert, hogy a rendőrséggel együttműködve védje meg a budapesti lakosokat az illegális bevándorlóktól, tisztítsa meg a köztereket és állítsa helyre a rendet a pályaudvarokon:
"Mindaddig blokád alatt fogjuk tartani a verseny utcai piac területét, amíg Tarlós István vissza nem vonja a tranzitzóna létesítésére vonatkozó tervet, és le nem veszi a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az erre vonatkozó pontokat".
Zoom
Zoom
A Jobbik álláspontja egyértelmű a tekintetben, hogy hol van a helyük a Magyarország terültére megérkező illegális bevándorlóknak. Ez pedig nem a főváros területén található, hanem közvetlenül Magyarország határainál, külön erre a célra felállított és az Európai Unió forrásaiból finanszírozott biztonsági zónákban - zárul a jobbikos közlemény.
(Kuruc.info)
Frissítés: Ebből a pénzből a teljes magyarországi migránskérdést meg lehetne oldani
Újabb felvételek a tranzitzóna elfoglalásáról.
2. frissítés: A belpesti migránsvédő, aki nem járt még a határon
Az egyik zsidó gittegylet máris kihasználta a helyzetet egy kis magyarheccelésre.
3. frissítés: Az utca embere segíti, a főpolgármesteri hivatal fenyegeti a városvédőket
4. frissítés: Tarlósék azt állítják, csak átmenetileg etetnék a betolakodókat - birtokvédelmi eljárásra vár a főváros
A főváros nem elszállásolni kívánja a migránsokat, csak átmenetileg ellátni és együtt tartani őket - állította Tarlós István főpolgármester. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) szerint ártanak a budapestieknek azok, akik behatoltak az új, Verseny utcai tranzitzóna területére és bezárták a kapuját.
A főpolgármester közleményében az áll: a főváros vezetése biztos a kormány hatékony fellépésében, és visszautasít minden olyan "olcsó politikai kísérletet", amely a városvezetésnek a lakosság érdekével ellentétes beállítottságára próbál utalni, és jogszabályellenesen demonstrálni a Verseny utcai ideiglenes "szociális blokkal" kapcsolatban. Az a határozott véleményük, hogy a "beazonosíthatatlan embertömegnek" nem szabad törvénysértő módon beözönlenie az országba, és Budapesten összegyűlnie - hangsúlyozta. Tarlós István közölte: semmiféle állandó tábor létrehozását nem támogatná.
Nem elszállásolni, csak átmenetileg ellátni és a pályaudvartól nem messze együtt tartani kívánják ezeket az embereket - fűzte hozzá. Pető György, a FÖRI igazgatója hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Keleti, a Nyugati, a Déli pályaudvar és a Baross tér "használhatóságának" biztosítása miatt, a szeptember 1-jei tanévkezdést is figyelembe véve jelölték ki az állami tulajdonú 4000 négyzetméteres Verseny utcai területet a tranzitzóna helyszínéül. Közölte: hétfőn a terület kezelőjével megkísérelték műszaki szempontból felmérni a helyszín adottságait, és a város cégeinek a "menekültek" ideiglenes tartózkodásához szükséges tennivalóit.
Tájékoztatása szerint a kezelő képviselője, a FÖRI munkatársai és a város cégeinek képviselői reggel 10 órakor azt tapasztalták, hogy illetéktelenek felnyitották a bejárati kapu zárját, bementek a területre, ahol sátrat állítottak fel. A behatolók a kaput bezárták és közölték, hogy nem hajlandók beengedni a terület kezelőjét. Mint írta, ezt a "jogbiztonságot súlyosan sértő cselekményt" magukat a Jobbik Magyarországért Mozgalom aktivistáinak nevező emberek követték el.
Hozzáfűzte: a terület kezelője a VIII. kerületi jegyzőhöz fordult birtokvédelemért, az eljárás folyamatban van. Pető György véleménye szerint az elkövetők tettükkel kifejezetten ártanak a budapesti polgárok érdekeinek, amikor meg akarják akadályozni, hogy a főváros frekventált területei "megszabaduljanak" a migránsok okozta terheléstől.
A Jobbik közölte: "blokád alá vonta" a Verseny utcai volt Novák piac helyére tervezett fővárosi tranzitzóna területét hétfő reggel. A párt szerint sem tranzitzónának, sem pedig menekülttábornak nincs helye a fővárosban, ezért addig tartják blokád alatt a piac területét, amíg Tarlós István vissza nem vonja a tranzitzóna létesítésének tervét, és le nem veszi a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az erre vonatkozó pontokat.
(MTI nyomán)
5. frissítés: A kormány a bevándorlók letelepítésére készül - Novák Előd az ellenállók között
Novák Előd a Jobbik elnökségének támogatásáról biztosította a Verseny utcában demonstrálókat.
6. frissítés: Lázár "drága" tanácsadójának lánya is megjelent a piacon
A Verseny utcai piacot elfoglaló jobbikosok ellen maroknyi antifasiszta próbált demonstrálni.
Kapcsolódó: