Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszták a fővárosi 1-es villamos utasai csütörtök délben egy ittas fiatalember késes kalandját.
– Buda felé éppen elindultunk az Árpád híd előtti megállóból, tömve volt a villamos. Hirtelen hangoskodásra figyeltem fel, úgy láttam, egy erősen ittas fiatalember belekötött egy utasba, majd elkezdte ütni – mesélte az esetet István, a Blikk olvasója. – A verekedés közben elővett egy kést a férfi. Ekkor kitört a pánik, mindenki rohant előre, volt, aki sikított, hogy vigyázzanak, kés van nála! Valaki megnyomta a vészjelzőt, azonnal megálltunk, s kinyílt az ajtó. A férfi ott szaladgált az utasok között – folytatta a szemtanú.
Volt, aki nem rezelt be
Az emberek pánikszerűen ugráltak le, és rohantak az első kocsiba. – Én is átszaladtam, de láttam, hogy néhányan lerugdosták a hőzöngő férfit, a vezető pedig becsukta az ajtót – tette hozzá.
A késes ember a villamos elé rohant, kiabált a vezetőnek, vissza akart szállni. Végül bemászott a villamos alá. Az utasok a bulvárlap szerint rettegve várták a rendőröket, akik percek alatt kiértek, ezt fotózta le olvasójuk.
Zoom
A rendőrök elfogták a fenyegetőzőt, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre nem adott tájékoztatást az esetről.