Közel 6 milliárdból épülhet meg a Felcsútra tervezett új sportcsarnok, amely így még a stadionnál is drágább lesz – írja a Figyelő.
Zoom
Tavaly decemberben volt hír, hogy 1,359 milliárd forintnyi tao-pénzt kapott a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) egy új felcsúti beruházásra, amely egy kézilabda-meccsekre alkalmas sportcsarnok építését jelenti. Akkor úgy volt, önrésszel kiegészítve mintegy 2 milliárd forintból épülhet majd meg a csarnok, de a Figyelő azt írja, bár az MLSZ akkor nem hagyta jóvá a 4,6 milliárd forintnyi tao-pénzigénylést, ez a döntés nem volt végleges.
A projekt megvalósítását ugyanis több ütemre osztották, és az MLSZ eddig csak az első ütemre hagyta jóvá a tao-pénzek kifizetését, de az alapítvány az idén is pályázik.
A FUNA eredetileg egy 5,7 milliárd forintos beruházást tervezett, amely a Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia Sportkomplexum elnevezést viselte, így pedig drágább lett volna, mint a 2,7 milliárd forintért megépült szintén felcsúti Pancho Aréna. A fedett komplexumba parketta- és műfüves borítású kis focipályát, ökölvívóringet, kondigépeket, szertárakat, öltözőket, orvosi szobát, irodákat, büfét, konyhát, tárgyalókat és két előadótermet is terveztek.
(Figyelő - HVG)