Nem cáfolta a Magyar Időknek a Momentum Mozgalom (MoMo) elnöke, hogy Paks II ügyében is szerveznek aláírásgyűjtést, a lap ezzel kapcsolatos kérdéseire Fekete-Győr András kitérő választ adott.
– Az erőmű ügyét meg kellett volna vitatni a társadalommal, ez éppen olyan téma, mint az olimpia. Azt, hogy erről lesz-e népszavazás, most nem tudjuk megmondani. Ezt is a kormánynak kellett volna kiírnia; jelentős ügy, amivel kapcsolatban nagyon jó pró és kontra érvek vannak. Fontos kérdés, hogy atomenergiára szeretnénk építeni az energiabiztonságunkat vagy pedig megújuló energiaforrásokra – hangsúlyozta a MoMo elnöke, aki szerint azt is a társadalommal kellett volna megvitatni, hogy kivel kötjük meg a szerződéseket az atomerőműblokkok megépítésére.
Amikor újra arról érdeklődtek, indul-e a témában aláírásgyűjtés, úgy reagált, megvizsgálják ennek lehetőségét.
A MoMo elnöke a Magyar Időknek beszélt a párttá alakulásról is, de azt kiemelte, hogy a mozgalmat is szervezik majd, és azzal sokkal szélesebb köröket kívánnak megszólítani.
– Kell egy olyan párt, amely az Országgyűlésben megfogalmazza majd az emberek véleményét – közölte. Szavai szerint a pártszervezéshez, a választási induláshoz, a kampányhoz nem Simicska Lajostól és nem Soros Györgytől lesz pénzük, hanem "az emberektől".
– Mindenki várja már a változást, és ebbe szeretne befektetni így vagy úgy. Abban bízunk, sikerült bizonyítani, hogy ez egy tettre kész, kompetens és jól szervezett brigád – közölte.
Kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy míg egyesek szerint az SZDSZ ifjúsági tagozatát, mások szerint az 1988-as Fideszt alakították újjá, magukat politikai árváknak tekintik, akik nem tartoznak egyik oldalhoz sem.
– Ártatlanul jöttünk a politikába, nem foglalkozunk bal- vagy jobboldallal, ezt meghaladtuk, más kihívásokat kell keresnie a nemzetnek. Nem szabad szétforgácsolódni azzal, hogy ki bal- vagy jobboldali – tette hozzá.
Megjegyezte azt is, hogy direkt nem keresik a pártokkal az együttműködést, de nemzeti ügyek mentén azt mindenkivel el tudják képzelni , a Fidesztől kezdve az LMP-ig bezárólag.
– Politikai szövetség megkötéséről viszont nem lehet szó. Nem azért hoztuk létre a Momentumot, hogy másokkal szövetségre lépjünk. A saját utunkat járjuk, és országos hálózatot építünk – jelentette ki Schwartz-Raaber.
Korábban írtuk: