Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Volner: egészen konkrét információk is vannak a választási csalásra, mindent megvizsgálunk

Reklám

A Jobbik már 2010-ben feljelentést tett a választási szoftver miatt, mert felmerült a gyanú, hogy az manipulálható, és most is megvizsgál majd minden olyan esetet, bejelentést, amely felvetheti a választási csalás gyanúját – mondta a HírTV reggeli műsorában a párt alelnöke.
Volner János azt ígérte, minden szálnak utánamennek majd.
– Vizsgálunk minden lehetőséget, hogyha ennek nyomára akadunk, és azok a számok, azok az adatok, amelyek most arról szólnak, akár az internetes közbeszédben is, hogy elcsalták a választásokat, azt mutatják, hogy ez valóban megtörtént, akkor természetesen fel fogunk ez ellen lépni.
– Itt most nem arra kell gondolni, hogy adott esetben egy magánember úgy véli, hogy elcsalták, hanem egészen konkrét információkat lebbentenetek be egyesek, amit meg kellene nézni…
– Nemcsak magánemberek, hanem bizonyos szavazatszámláló bizottságokból így van, ezeket le kell ellenőrizni egyesével haladva.
Nem csak a Jobbik gyanakodik
Nem zárja ki a csalást a választási szakértő, ezért ha az ellenzéki pártok nem mozdulnak, kikéri a szavazatok ellenőrzését.
Tóth Zoltán (egykori MSZP-s államtitkár, most a DK mezében indult volna, ha nem lép vissza Szél Bernadettnek) gyanúsnak találja az informatikai rendszer összeomlását, a részvételi adatok urnazárás előtti hirtelen visszacsökkenését és az órákig tartó hírzárlatot is, ugyanis semmi olyan előírás nincs, hogy az utolsó szavazat leadásáig kell várni az eredmények közlésére.
A szakember Egyenesen című műsorunkban hozzátette: szakmai szempontból a Nemzeti Választási Iroda megbukott, ezért a szervezet elnökének, Pálffy Ilonának milliós bónusz helyett le kellene mondania.
– Olyan helyeken, ahol már aznap délelőtt összeomlott az informatikai rendszer, és erre a választási iroda vezetője csak azt tudta mondani, hogy hát, ő nem informatikus, ő nem tudja, hogy miért van ez, tehát ott sok reményünk ne legyen. Tehát vagy az informatikusok vezénylik ezt a Nemzeti Választási Irodát, vagy a választási iroda vezetője alkalmatlan a feladatellátásra, mert nem lát rá ezekre a folyamatokra.
– Na, de akkor a 68 és a 66 százalék között mennyi ember lehet körülbelül?
– Hát 2,5%, azért az eléggé szép mennyiség, tehát az 125 ezer is lehet.
A Jobbik Országos Elnökségének közleménye:
A Jobbik felszólítja a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálja ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést és észrevételt.
A voksolási folyamat során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények, az ellenzéki szavazatok feltételezhető „kreatív könyvelése” (példának okáért Budapest 4-es választókerületének 4. szavazókörében a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat a Netpárt neve mellé kerültek elszámolásra) rendszerszintű hibák és visszaélés gyanúját vethetik fel. Ezek tudatában elvárjuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda rövid időn belül vizsgálja ki a panaszokat és adjon megnyugtató válaszokat. A Jobbik folyamatosan vizsgálja a további adatokat, s egyben előkészíti az újraszámlálást elérő jogi beadványokat.
(Kuruc.info - Hír TV)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready