Tizenöt év börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen azt a volt rendőrt, aki kivégezte az inárcsi családsegítőben dolgozó nőt, mert az nem tudott neki segíteni. A táblabíróság arról tájékoztatta lapunkat, hogy a férfi a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen.
Zoom
Azt hazudta, véletlenül állt a nő nyakába a kés. Kétszer
A nyugdíjazása után biztonsági őrként dolgozó Cs. Attila kálváriája több mint másfél évtizede kezdődött. Házat szeretett volna építeni a feleségével, ezért devizaalapú kölcsönt vettek fel. Mivel a megemelkedett törlesztőrészletet nem tudták fizetni, 2010-ben Sopronba költöztek és megpróbáltak megállapodni a bankkal a ház eladásáról és az elszámolásról, de ez nem sikerült.
Egy idő után megromlott a kapcsolatuk. Cs. Attila megverte a feleségét és az egyik gyereküket is, ezért az asszony a szüleihez költözött. A közös gyerekek és a kényszer azonban négy év múlva ismét összehozta őket. A komoly anyagi nehézségekkel küzdő asszony visszaköltözött az inárcsi házba, ahova később a férfi is utánament. Ám a kapcsoltuk a férfi féltékenysége és egyre gyakoribbá váló alkoholfogyasztása miatt nem jött rendbe. 59 millió forint adósságot halmoztak fel, és 19 millióért elárverezték a házukat.
Cs. Attila felesége korábban azt mondta, azért akart külön élni a férjétől, mert elege lett az örökös féltékenykedéséből és úgy érezte, hogy bármit is csinál, nem tud neki megfelelni. Úgy érezte, hogy a férje nem engedné el korrekt módon, és őt is megölné, ha elhagyná. A szörnyűség előtti este közölte vele, hogy másnap elköltözik.
A férfi másnap bement a családsegítőbe, és megölte az intézmény egyik leglelkiismeretesebb dolgozóját.
A férfi azzal védekezett, hogy nem a családsegítőbe, hanem magába akarta szúrni a kést, de amikor ezt V. Andrea meglátta, ráugrott. Állítása szerint dulakodni kezdtek, és amikor egymásra estek, véletlen az ügyintéző nyakába állt a kés. Az igazságügyi szakértők azonban teljesen kizárták ezt a verziót. Két, hét centiméteres szúrt sebet találtak ugyanis az áldozaton.
Az ügyész a perbeszédében elmondta, egyértelműen megállapítható, hogy nem véletlen baleset történt. Súlyosító körülményként értékelte, hogy
a férfi egy olyan embert ölt meg, aki segíteni akart neki.
Enyhítő körülményként, hogy a vádlott büntetlen előéletű és kiskorú gyerekről gondoskodik. Ezt azonban árnyalja, hogy a feleségével és a gyerekével is erőszakosan viselkedett. Középmértéket meghaladó fegyházat kért Cs. Attilára közfeladatot ellátó személy elleni emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt.
Az elkövető ügyvédje szerint viszont nem szándékos emberölés történt. Azt mondta, hogy a védence nem megölni, csak megsebesíteni akarta az áldozatát. Ezért azt kérte, hogy halált okozó testi sértésben mondják ki bűnösnek ügyfelét. Álláspontja szerint a bűncselekmény gyökerét a sok család életét tönkretevő hitelválságban kell keresni. Mint mondta, a vádlott maga is áldozat, még ha ez nem menti is fel a bűncselekmény alól.
A Budapest Környéki Törvényszék első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit előre kitervelt emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt, azzal, hogy 25 év múlva bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen.
A Fővárosi Ítélőtábla azonban 15 év börtönre enyhítette az inárcsi gyilkos büntetését. A férfi a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen leghamarabb.
(24.hu)
Előzmények: