Bezár!
2021. március 3., szerda, Kornélia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Tanulmány: a vírus brazil variánsa ki tudja "kerülni" a kínai oltóanyag antitesteit22:18 Az FBI "belföldi terrorcselekménynek" minősítette a Capitolium ostromát - saját családtagjaikat is feljelentik a jenkik21:57 Érthető módon a japánok sem szeretik, ha a kínaiak a farukban turkálnak21:16 "Köcsögök a jövőért" - Ezzé lett német hazátok (III. rész)20:22 "Remélem ebolával" - írta egy balmazújvárosi képviselő az Orbán beoltásáról készült fotóhoz20:05 A Szputnyik-vásárlás megrázkódtatta a szlovák kormánykoalíciót19:13 Kurz külön utakat keres: a dánokkal és a zsidókkal gyártana oltóanyagot18:58 A WHO szerint ne is álmodjunk arról, hogy idén véget ér a járvány18:38 Vasárnaptól tanítanak az iskolák összes évfolyamán, és megnyitják a vendéglátást Izraelben18:27 Visszavonulóban a tiszai ár- és belvíz17:55 Putyin is felköszöntötte Gorbacsovot - az oroszok többsége továbbra is károsnak tartja a tevékenységét17:43 Kereskedők, vendéglátósok és prostituáltak lázadnak a lezárások ellen Hollandiában17:23 Lengyelországban is jól elnyomja a bíróságokat a diktatúra: felmentették a Szűzanya- és Krisztus-gyalázó leszbikákat17:03 Március 15-től bárki feliratkozhat az oltásra Erdélyben és Romániában16:45 Százezrekkel károsított meg gondozásra szoruló embereket egy idősotthon vezetője - megússza felfüggesztettel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Fideszes nehézségek: a PIM-igazgató szerint Imre Kertesz és Esterházy a magyar író, de még így is náci lett

Reklám

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az elmúlt napokban két interjúban is kifejtette, mit gondol a magyar irodalomról és a magyar (pontosabban általa annak tartott) írókról. A Pesti Hírlapnak azt fejtegette, hogy az „exportra termelő írók” szerinte nem magyar írók: „Csak magyarul írnak, mert nem tudnak más nyelven írni. De nem a magyar olvasókat akarják megszólítani. Ezzel nekem nincs bajom, de úgy gondolom, hogy ezekre az írókra közpénzt nem érdemes szánni.”
A Demokratának adott interjúban további konkrétumokat árult el a saját magyar író-definíciójából, például azt, hogy a nemzeti kultúra keretei között megszólaló, balos gondolatokat megfogalmazó írókkal még nincs gond, azt az írót viszont, aki LMBTQ-ideológiát hirdet, és látszik, hogy az „újbeszél” komisszárjaként próbál a nemzeti kultúra létére törni, én is joggal tolom ki mindenféle párbeszédből.
Zoom
Schilling Árpád a buzifesztiválon küzd a nácik ellen
Schilling Árpád rendező a Facebook-oldalán tett egy kísérletet arra, hogy értelmezze és kontextusba helyezze PIM főigazgatójának a szavait, és arra jutott, hogy
Demeter Szilárd lehet, hogy nem tud róla, de nácibeszél. Ezzel nem volna nagy gond, hiszen ma sokan beszélnek újra(!) náci nyelven, legfőképpen a miniszterelnök. Magyarországon jó befektetés nácinak lenni, mert jár érte a közpénz! Demeter Szilárd tehát kedvére büntethet és jutalmazhat.
Schilling a bejegyzésében megszólította azokat az írókat is, akik átvették a Demeter által megálmodott Térey-ösztöndíjat, és megkérdezte tőlük, hogy szerintük is büntetni kellene-e Nádast és Krasznahorkait - írja a hvg.
Szerintetek is kifelé a „buzikkal”, ahogy azt Demeter Szilárd sugallja? Ugye nem söpritek le magatokról ezt a problémát, mint korpát a vállról? Ugye érzitek, hogy ez a nácibeszél – akarva-akaratlan, de idővel biztosan – rátok ég? Még nem késő!
Nádas, Kertész, Esterházy, Konrád, Krasznahorkai - ezek a magyar írók a "náci" szerint - ennyit a fideszes kultúrharcról
A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával néhány napja készített interjút a Pesti Hírlap, hogy kiderítse, miként látja Demeter a magyar(országi) irodalom helyzetét. A beszélgetésből kiderült az is, hogy Demeter szerint kik tartoznak a magyar irodalom elitjébe.
Zoom
Fotó: Fülöp Dániel / 24.hu
„A magyar könyvpiacot a lenézett ponyvairodalom tartja el. Az irodalmi elit könyveit az átlagolvasó nem emeli le a polcról” – mondta.
Konkrét nevek említésével egyértelművé is tette, kik jelentik számára az irodalmi elitet:
  • Nádas,
  • Kertész,
  • Esterházy,
  • Konrád,
  • Krasznahorkai.
Még egyszer: ez a "nemzeti-konzervatív" magyar kormány által fenntartott Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának álláspontja. Ott tartunk tíz évi Fidesz-kormányzás után, hogy ugyanezt a listát tették volna le az asztalra a Gyurcsány-kormány alatt, és tennék - s ha így megy tovább, teszik is - a Momentum-DK-stb. kormány alatt.
Schilling Árpádék kapcsán pedig egy kis ízelítő abból, mi is a magyar kultúra szerintük (18+)
A főszerepben felesége, a szegény molesztált Sárosdi Lilla:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready