Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié című "gyerekkönyv" szerkesztője elhagyja Magyarországot, azt követően, hogy életbe lépett a "melegellenes" kiegészítésekkel ellátott törvény – írja a Reuters, és nyomán a 24. Arról is beszámoltak, hogy Nagy állítólag halálos fenyegetéseket is kapott a kötet megjelenése után.
Zoom
A fotó a Humen című buzimagazinból származik (Bielik Istvánnak köszönhetjük), ott egy interjúban beszél arról, hogy félig "roma", magyarul cigány is. Ugyanott Dúró Dórát gonosz boszorkánynak nevezi az interjú készítője, Kanicsár Ádám András
A 24 telefonon érte el Nagy Boldizsárt, aki elmondta, hogy
igazából nem az új törvény miatt költöznek el "partnerével", a döntés már régebb óta érik: több mint egy éve tervezték a költözést.
Zoom
A Reutersnek még azt állította, emiatt költöznek el
Zoom
"Mostanára találtuk meg a házat, de már több mint egy éve terveztük. Persze politikai okok miatt elsősorban, mert nem érezzük magunkat biztonságban itthon. De szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit itthon elkezdtünk és csinálunk, csak nem feltétlenül Magyarországról. Nem arról van szó, hogy meg vagyunk félemlítve, így elhúzunk és abbahagyjuk, csak szeretnénk fizikailag máshol lenni" – mondta Nagy, aki "párjával" szeretett volna gyereke(ke)t örökbe fogadni, ám amikor ez lehetetlenné vált, nem érezték tovább értelmét a maradásnak.
Zoom
A jobbikosok is nagyon sajnálják a költözést, egy másik könyve kapcsán azt sulykolták olvasóiknak az Aljahíren, hogy Boldizsárék ugyanúgy élnek, mint mi
A szerkesztéssel és fordítással foglalkozó Nagy tehát továbbra is szeretne magyar(ellenes) könyveken dolgozni - csak éppen biztos távolságból.