Majdnem 95 millió forintért jelentek meg politikai hirdetések Karácsony Gergely Fb-oldalán június 29. és szeptember 26. között. A balliberális előválasztáson miniszterelnök-jelöltként indult főpolgármestert támogató három párt, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP ebben az időszakban 5,2 millió forintot adott ki azoknak a bejegyzéseknek a reklámozására a saját Facebook-oldalaikon, amelyek Karácsonyt népszerűsítették.
Zoom
A Demokratikus Koalíció jelöltje, Dobrev Klára oldala összesen több mint 33 millió forintot költött a bejegyzések terjesztésére az elmúlt három hónapban, míg a párt saját oldala 7,8 milliót fordított erre a célra – írja a 444 nyomán az Index.
Zoom
A Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom viszont inkább a szervezeti oldalon hirdette a saját jelöltjeit. Előbbi 22,3 millió, utóbbi hatmillió forintot fordított erre a célra. A miniszterelnök-jelöltek, Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter fejenként 2 és fél millió, illetve kevesebb mint 300 ezer forintot fizetett hirdetésekre.
Zoom
A kormánypártok kampányát tekintve a Fidesz 41 millió forintért hirdette a Gyurcsány-showról szóló tartalmakat. Az üzenetek nemcsak a párt saját Facebook-oldalán jelentek meg, hanem a kormányén is, ahol további 25,2 millió forintért vásároltak hirdetéseket. Ezen a felületen a társadalmi hirdetésnek nevezhető bejegyzések mellett akadnak olyanok is, amelyek a kormány kampányba illeszkedő intézkedéseit reklámozzák.
Zoom
Tízmillióékért hirdetnek a fideszes "influenszerek" is:
Zoom