2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Holokamu ::

Frissítve: Kuruc.info-lekapcsolás: kínai típusú cenzúra az amerikai Softlayer cégnél

Reklám


Segítségét kérjük
Kedves Olvasóink, ezúttal fõként, de nem kizárólag amerikai magyar Barátaink, Bajtársaink!
2008. július 4-én az amerikai cég (Softlayer), amelytõl a Kuruc.info fõszerverét béreljük, elõzetes értesítés nélkül, szerzõdést szegve egyszerûen lekapcsolta gépünket. Utólag tájékoztattak csupán, hogy panaszt kaptak, mely szerint megsértjük a Felhasználási Feltételeiket. De - írásos ígéretük ellenére - semmiféle konkrét vádat nem továbbítottak (burkoltan azért a "terrorizmus" rágalma is kiolvasható értesítésükben, amelyben szabályzatukra hivatkoznak), a feljelentõ személyét sem, bár erre is ígéretet tettek amerikai szerkesztõinkkel folytatott levelezésükben, lásd alább.
Korábban is zaklatták már a Softlayert budapesti cionista körök bezáratásunk érdekében
A legutolsó feljelentõ pár hónappal ezelõtt Darányi András, ismert budapesti cionista rasszista volt, aki a magyaroknak nyilvánosan, kamerába üzente a 2008. április 11-i, Hollán Ernõ utcai tüntetésen, hogy, idézzük: "Kihaló faj vagytok". Darányi ahhoz a szélsõséges, keresztényellenes és antimagyar törpe kisebbséghez tartozik, amelyet a népszerûségét teljesen elvesztett SZDSZ (álliberálisok) és a vele 2002-tól idén tavaszig együtt, azóta egyedül kormányzó posztbolsevik, köztörvényes, 2006. október 23-án békés tüntetõkre gumigolyózáport, lovasrohamot elrendelõ, 14 ember szemét kilövetõ és százakat megsebesítõ MSZP és Gyurcsány Ferenc kormánya képvisel.
Sunyi firkálmányában Darányi azt sérelmezte, hogy kiraktuk fotóját és adatait (ami az USA-ban teljesen törvényes, ahogy Magyarországon is közszereplõk esetében), és azt hazudta, hogy nem is közszereplõ. Miközben a közpénzmilliárdokat ellopó budapesti holokauszt múzeum vezetõje volt. Egy tüntetésen kamerába uszítani pedig szintén közszereplés. A szélsõséges cionista fajgyûlölõ ráadásként azt is hazudta, hogy terroristák vagyunk, és közünk lehet a budapesti cionista jegyiroda felgyújtásához.
A Softlayer ekkor még korrekten tájékoztatta a Kuruc.info-t, elküldte Darányi levelét és adatait is. A vitát ekkor azzal sikerült eldönteni, hogy közöltük, egy: hazudik, kettõ, ha valaki uszít, az õ, idéztük a "Kihaló faj vagytok" címû mondatát és linkeltük az azt bizonyító Bombagyár-videót. Végül azt üzentük: forduljon bírósághoz, ott bizonyítsa rágalmait, ha tudja. A Softlayer ezután lezárta az elõírásainak megfelelõen kétoldalú, zártkörû vitafórumot, úgynevezett ticketet, és minden rendben ment egy ideig tovább. Darányi ezután - de ezt már csak sejtjük - magasabb cionista fórumokhoz fordulhatott, és ennek eredménye lehetett a most már minden kétséget kizáróan nem FBI kezdeményezte, elõzetes értesítés nélküli, törvénysértõ szerverbezárás.
A Softlayer visszaélésekkel foglalkozó osztályának vezetõje július 7-én, sokszori sürgetésre végül visszahívta egyik amerikai kollégánkat, és közölte vele, hogy a vádakat elõzetes, írásos ígéretükkel szemben nem kívánják bizonyítani, a feljelentõ személy vagy szervezet nevét nem kívánják kiadni, s burkoltan elismerte, hogy hatalmas nyomásra léptek, és igazgatótanácsi szinten döntöttek az ügyrõl (a vezérigazgató, Lance Crosby céges e-mailjét alább találják. Kétségtelen, jobban meg kellett volna vizslatnunk elõzetesen a cég vezéreit, mert ott, mint kiderült, legalább két cionista is üldögél, míg az elõzõ, szintén amerikai szerverszolgáltatónknál, ahol több mint két évet töltöttünk, semmiféle atrocitás nem ért minket, noha a feljelentések természetesen oda is áradtak), döntésük pedig végleges. Az arcátlan vállalat ennek ellenére július 7-én új számlát akart kiküldeni és bankkártyánkat megterhelni az esedékes jövõ havi részlettel, az egyetlen pozitív lépésük az volt, hogy ezt végül visszavonták. Ha az FBI cselekedett volna, az Amerikában egyrészt nem titok, és újsághír is lesz belõle (alább pár ilyen eset), óceánon túli kollégáinkat letartóztatták volna, és vádat emeltek volna ellenük. Minthogy semmi bûnt nem követtek el, természetesen semmilyen büntetõeljárás nem indult. Fõszerverünket tehát - szinte száz százalékig biztos - a cionista gyûlöletlobbi kapcsoltatta le törvénytelenül.
Nézzük, az alkotmánysértésen, a szólásszabadság és az információs szabadságról szóló törvény megsértésén túl mi áll a Softlayer saját szabályzatában szó szerint:
- nem kívánnak tartalmi rendõrség lenni
- elkötelezettek a szólásszabadság mellett, és amennyiben egy tartalomról nem bizonyosodik be, hogy törvénysértõ, akkor semmiképpen nem nyúlnak hozzá
- Ha netán mégis akad ilyen - bizonyítottan törvénysértõ - internetes tartalom, akkor annak eltávolítása után mehet tovább az érintett oldal
- A panaszokat korrektül kivizsgálják, négy lépésben, ezek közül egyikben sem lehetséges az elõzetes értesítés és bizonyítékok nélküli lekapcsolás (amit õk végül elkövettek).
A Softlayert tehát a jogellenes, egyoldalú szerzõdésbontás után elhagyni kényszerültünk. A jogi csatát, kártérítési pert még megnyerhetjük ellenük, jelenleg azonban a földgolyó számos pontján dolgoznak kollégáink a legfontosabbon, az újraindításon. Átmenetileg egy kis kapacitású géprõl üzemel hírportálunk, ami csak ennyi tartalmat bír el (e cikkünk még egy másik tárhelyre íródott, az újraindulás után - a szerk.).
Mint írtuk, jogi segítségre volna szükségünk, megbízható, elkötelezett ügyvédre, aki számunkra elérhetõ áron vállalná ügyünket a Softlayerrel és a feljelentõvel szemben, illetve olyan amerikai civil jogvédõ szervezetek elérhetõségére, melyek az önkényes, politikai alapú fellépéssel szemben tenni tudnának. Máris több olvasónk jelzett vissza e témában, az elõkészületek megkezdõdtek. Terveink szerint, de ez még csak terv, jelképes összegre perelnénk, mondjuk néhány dollárra, mert egy nagy cégnek sokkal nagyobb folt az üzleti hírnevén, ha jogerõsen megállapítják a jogsértését, mintha akár dollármilliókat veszít. Természetesen a végsõ döntést majd leendõ jogászainkkal történt konzultáció után hozzuk meg.
Mint írtuk: várjuk a nem vaktában kiválasztott, elsõsorban az internetes sávszélességben élen járó amerikai és nem amerikai szerverszolgáltatók elérhetõségeit, olyanokét, melyek nem ijednek meg holmi cionrasszista e-mailektõl és fenyegetésektõl. (Ázsia sajnos zömmel kiesik a lehetõségekbõl, mivel hiába cionistamentes a legtöbb ottani ország, hiába kitûnõek a szerverek és megfizethetõek az árak, a nemzetközi internetes sávszélesség Európa irányába nagyon lassú egy hírportál számára, extra sávszélt venni pedig már nagyon drága. Ettõl függetlenül vizsgáljuk egy tartalékszerver Ázsiába költöztetésének lehetõségét is). Máris számos ajánlatot kaptunk, jelenleg ezek ellenõrzésével vagyunk elfoglalva.
Minden más tervünket félretéve egy párhuzamos, nagy kapacitású tükörszervert vagy szervereket fogunk bérelni egy másik országban, hogy biztonságunk garantáltabb legyen. E célra kezdtük meg gyûjtõakciónkat. Egy ultramodern 2 CPUs 4 magos Xeon, 4 GB RAM-mal, a nekünk szükséges nemzetközi sávszéllel (minimum 50 Mbit) és adatforgalommal (minimum havi 2000 GB) évi 5-700 ezer forintba kerül országtól függõen. Mostanáig ilyen fõszerverünk volt.
Megvan a vezér e-mailje
Arra is megkértük és kérjük bajtársainkat, barátainkat, hogy e-mailben és/vagy telefonon is tiltakozzanak a Softlayernél, immár annak vezérigazgatójánál. A cionisták kedves módszere a hazug, rágalmazó e-mailkampány és fenyegetõzés, most fordítsuk ellenük az eszközüket! Azzal a különbséggel, hogy mi az igazság és a tények mentén lépünk fel.
Angolul nem tudók is segíthetnek, csupán el kell juttatniuk az alábbi tiltakozó levelet a Softlayer e-mailcímeire. Ha már küldtek, és nem kaptak választ, nyugodtan küldjék el újra, erre való hivatkozással. A lépés teljesen törvényes és bevett. Gyalázkodó, fenyegetõ e-mailt ne küldjenek, köszönjük.
lcrosby@softlayer.com (Lance Crosby vezérigazgató céges e-mailje)
abuse@softlayer.com (a visszaélésekkel foglalkozó, most parancsra visszaélést végrehajtó osztály)
sales@softlayer.com (a kereskedelmi osztály)
support@softlayer.com (a technikusok, menjen csak nekik is)
A Softayerrel chatelni is lehet, és fóruma is van:
http://forums.softlayer.com/
És telefonszámaik, kérhetik nyugodtan Crosby vezérigazgató urat is:
Toll Free (ingyenes az USA-ból): 1-866-403-7638
Local (helyi): 1-214-442-0603
VOIP-programok sokaságával külföldrõl is ingyen hívhatók az amerikai vezetékes számok, pl. a Voipcheappel.
A sablonlevél és fordítása alább, a Softlayernek természetesen csak az angol változatot küldjék el! Ha valaki cifrábbat akar nekik írni, az is szíve joga, de mi ezt nem kérjük. Ha nincs sok ideje, vagy nem tud angolul, akkor itt a minta. A tárgyba írják be: Support for Kuruc.info
Gentlemen,
I am appalled by the fact that you have recently disconnected my favorite news site Kuruc.info due to obscure and groundless complaints. To my knowledge your move was without prior notice, without a fair process, without a legal procedure and with no Court order, either.
Please note that the First Amendment of the United States theoretically grants absolute freedom of speech, placing the burden upon the state to demonstrate when (if) a limitation of this freedom is necessary. If you disconnect a site after receiving slandering and defamatory complaints I would never recommend anyone to do business with your company.
What is more, I will advise all my friends and business partners NOT to work with you in case you do not reconnect the server of Kuruc.info. In addition, I will file a complaint to my senator or congressman or member of parliament and will promptly warn civil associations, too, to make the case heard publicly in America and Europe.
Yours sincerely,
aláírás
(Magyarul: Uraim! Megdöbbenve értesültem arról, hogy Önök nemrégiben elõzetes értesítés és bírói végzés, illetve korrekt eljárás nélkül lekapcsolták kedvenc hírportálom, a Kuruc.info szerverét holmi sötét és alaptalan panaszok alapján. Hát most hallják az én panaszomat! Az Egyesült Államokban az alkotmány abszolút mértékû szólásszabadságot biztosít, és csak az állam korlátozhatja azt különleges, indokolt esetben. Ha önök rágalmazó bejelentések alapján lekapcsolnak egy portált, soha nem ajánlanám senkinek, hogy önökkel üzletet kössön. Sõt, le fogom beszélni barátaimat és ismerõseimet az önökkel történõ együttmûködésrõl, amennyiben nem kapcsolják vissza a Kuruc.info szerverét, továbbá panaszt teszek a kongresszusi képviselõmnél vagy a szenátoromnál is. Tervezem a szólás- és sajtószabadság mellett elkötelezett civil szervezetek értesítését is. Név)
* * * * * * * * * *
Az elmúlt évek e tárgyú híreire keresve megállapítottuk, hogy az USA-ban ritka a politikai alapú bezáratás, és ezen esetekben is az FBI fellépésérõl volt szó, nem holmi szerzõdési feltétételek állítólagos megsértésérõl. Három olyan esetrõl tudunk 2001 óta, amikor terrorista vádakkal becsukattak portált/oldalt, de ezek közül is kettõ már újraindult.
Egy, az IRA-val az FBI által kapcsolatba hozott amerikai ír internetes rádió volt az elsõ (www.iraradio.com). Ennek tulajdonosa ellen sem indult azonban semmiféle büntetõeljárás, csupán nem vállalta a jogi harcot, miután szavai szerint megfenyegette valaki (nem tudni, ki), hogy cége pénzügyi alapjait befagyasztják, és az FBI csak úgymond megkérte a szolgáltatóját, hogy zárja be a rádió szerverét. A tulaj védekezésében azt is elõadta, hogy az IRA-nak köztudomásúan két szárnya van, és õ a legális politikai pártról nevezte el rádióját. Mint mondta, kereshetne új szerverszolgáltatót, de nem akar. Más szavakkal akár újra is indíthatta volna rádióját, mert a vádak nem voltak megalapozottak, és ezért büntetõeljárás sem indult ellene, de nem vállalta. Az ügyrõl itt írt pl. az amerikai sajtó, egész korrekten.
A másik két esetben a Vér és Becsület (Blood and Honour), nemzeti szocialista nemzetközi szervezet lengyel és cseh tagozatainak amerikai szerveren futó lengyel és cseh nyelvû oldalát záratták be közép-európai hatóságok kérésére, sok év huzavona után. Nos, a Vér és Becsület amerikai és más országbeli tagozatai azóta is virulnak, honlapjaik Amerikában és azon kívül is elérhetõek, sõt a cseh és lengyel tagozat kivételével a többit ugyanúgy nem zaklatták, ahogy az USA-ban mûködõ, számos neonáci oldal egyikét sem. Mi több, igen gyorsan a cseh és a lengyel Vér és Becsület honlapja is újraindult, és mai napig elérhetõ!
Nagy azonban a különbség köztük és köztünk. A Vér és Becsület sok helyütt nyílt megtorlásra hívott fel a családellenes deviánsok, kereszténygyûlölõk, cionista rasszisták és más brigantik ellen, és ezt nem csak hirdették, hanem gyakran cselekedtek is. Tagjaik közül ezért néhányat el is kaptak a hatóságok, és különféle terrorlistákra is felkerültek. A Kuruc.info azonban - bár megérti a Vér és Becsület tevékenységének mozgatórugóit - hasonló gyakorlati tevékenységet nem fejtett ki soha, csupán az igazságot tárja fel különféle antimagyar, keresztényellenes csoportokról, pártokról, szervezetekrõl (a nyugati világban és Magyarországon is törvényes tojásdobálásról szóló cikkeinket terrorizmusnak beállítani nem igényel kommentárt). Éppen ezért nem is tehetnek minket terrorista listára. Ha terroristák volnánk, akkor az FBI záratná be portálunkat és amerikai szerkesztõinke.
Ami mindenképpen ellenségeink elõnye, hogy a Kuruc.info nem angol nyelvû portál, így hiánya az amerikai közvélemény oroszlánrészének fel sem tûnik, ezért fontos, hogy ügyünket publikussá tegyük sokféle csatornán. Tehát még egyszer, amerikai jogi segítségre, a témában jártas jogvédõ civil szervezetekre és normális szerverszolgáltató cégre van szükségünk, hogy lapunkat minél elõbb újraindíthassuk. Végül, kérjük, továbbítsa a fenti panaszsablont a Softlayer nevû cégnek.
Központi e-mailcímünk új helyrõl mûködik: szerk@kuruc.info
Mellékelünk egy angol nyelvû levelet, közleményt is (ezt kérjük nemzetközi médiumoknak elküldeni), amely röviden leírja az esetet és segítséget kér, végül ide kattintva tekintheti meg eddigi levélváltásunkat a Softlayerrel.
Tisztelettel:
Egei Antal
fõszerkesztõ-helyettes
Kuruc.info hírportál

Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready