Segítségét kérjük
Kedves Olvasóink, ezúttal főként, de nem kizárólag amerikai magyar Barátaink, Bajtársaink!
2008. július 4-én az amerikai cég (Softlayer), amelytől a Kuruc.info főszerverét béreljük, előzetes értesítés nélkül, szerződést szegve egyszerűen lekapcsolta gépünket. Utólag tájékoztattak csupán, hogy panaszt kaptak, mely szerint megsértjük a Felhasználási Feltételeiket. De - írásos ígéretük ellenére - semmiféle konkrét vádat nem továbbítottak (burkoltan azért a "terrorizmus" rágalma is kiolvasható értesítésükben, amelyben szabályzatukra hivatkoznak), a feljelentő személyét sem, bár erre is ígéretet tettek amerikai szerkesztőinkkel folytatott levelezésükben, lásd alább.
Korábban is zaklatták már a Softlayert budapesti cionista körök bezáratásunk érdekében
A legutolsó feljelentő pár hónappal ezelőtt Darányi András, ismert budapesti cionista rasszista volt, aki a magyaroknak nyilvánosan, kamerába üzente a 2008. április 11-i, Hollán Ernő utcai tüntetésen, hogy, idézzük: "Kihaló faj vagytok". Darányi ahhoz a szélsőséges, keresztényellenes és antimagyar törpe kisebbséghez tartozik, amelyet a népszerűségét teljesen elvesztett SZDSZ (álliberálisok) és a vele 2002-tól idén tavaszig együtt, azóta egyedül kormányzó posztbolsevik, köztörvényes, 2006. október 23-án békés tüntetőkre gumigolyózáport, lovasrohamot elrendelő, 14 ember szemét kilövető és százakat megsebesítő MSZP és Gyurcsány Ferenc kormánya képvisel.
Sunyi firkálmányában Darányi azt sérelmezte, hogy kiraktuk fotóját és adatait (ami az USA-ban teljesen törvényes, ahogy Magyarországon is közszereplők esetében), és azt hazudta, hogy nem is közszereplő. Miközben a közpénzmilliárdokat ellopó budapesti holokauszt múzeum vezetője volt. Egy tüntetésen kamerába uszítani pedig szintén közszereplés. A szélsőséges cionista fajgyűlölő ráadásként azt is hazudta, hogy terroristák vagyunk, és közünk lehet a budapesti cionista jegyiroda felgyújtásához.
A Softlayer ekkor még korrekten tájékoztatta a Kuruc.info-t, elküldte Darányi levelét és adatait is. A vitát ekkor azzal sikerült eldönteni, hogy közöltük, egy: hazudik, kettő, ha valaki uszít, az ő, idéztük a "Kihaló faj vagytok" című mondatát és linkeltük az azt bizonyító Bombagyár-videót. Végül azt üzentük: forduljon bírósághoz, ott bizonyítsa rágalmait, ha tudja. A Softlayer ezután lezárta az előírásainak megfelelően kétoldalú, zártkörű vitafórumot, úgynevezett ticketet, és minden rendben ment egy ideig tovább. Darányi ezután - de ezt már csak sejtjük - magasabb cionista fórumokhoz fordulhatott, és ennek eredménye lehetett a most már minden kétséget kizáróan nem FBI kezdeményezte, előzetes értesítés nélküli, törvénysértő szerverbezárás.
A Softlayer visszaélésekkel foglalkozó osztályának vezetője július 7-én, sokszori sürgetésre végül visszahívta egyik amerikai kollégánkat, és közölte vele, hogy a vádakat előzetes, írásos ígéretükkel szemben nem kívánják bizonyítani, a feljelentő személy vagy szervezet nevét nem kívánják kiadni, s burkoltan elismerte, hogy hatalmas nyomásra léptek, és igazgatótanácsi szinten döntöttek az ügyről (a vezérigazgató, Lance Crosby céges e-mailjét alább találják. Kétségtelen, jobban meg kellett volna vizslatnunk előzetesen a cég vezéreit, mert ott, mint kiderült, legalább két cionista is üldögél, míg az előző, szintén amerikai szerverszolgáltatónknál, ahol több mint két évet töltöttünk, semmiféle atrocitás nem ért minket, noha a feljelentések természetesen oda is áradtak), döntésük pedig végleges. Az arcátlan vállalat ennek ellenére július 7-én új számlát akart kiküldeni és bankkártyánkat megterhelni az esedékes jövő havi részlettel, az egyetlen pozitív lépésük az volt, hogy ezt végül visszavonták. Ha az FBI cselekedett volna, az Amerikában egyrészt nem titok, és újsághír is lesz belőle (alább pár ilyen eset), óceánon túli kollégáinkat letartóztatták volna, és vádat emeltek volna ellenük. Minthogy semmi bűnt nem követtek el, természetesen semmilyen büntetőeljárás nem indult. Főszerverünket tehát - szinte száz százalékig biztos - a cionista gyűlöletlobbi kapcsoltatta le törvénytelenül.
Nézzük, az alkotmánysértésen, a szólásszabadság és az információs szabadságról szóló törvény megsértésén túl mi áll a Softlayer saját szabályzatában szó szerint:
- nem kívánnak tartalmi rendőrség lenni
- elkötelezettek a szólásszabadság mellett, és amennyiben egy tartalomról nem bizonyosodik be, hogy törvénysértő, akkor semmiképpen nem nyúlnak hozzá
- Ha netán mégis akad ilyen - bizonyítottan törvénysértő - internetes tartalom, akkor annak eltávolítása után mehet tovább az érintett oldal
- A panaszokat korrektül kivizsgálják, négy lépésben, ezek közül egyikben sem lehetséges az előzetes értesítés és bizonyítékok nélküli lekapcsolás (amit ők végül elkövettek).
A Softlayert tehát a jogellenes, egyoldalú szerződésbontás után elhagyni kényszerültünk. A jogi csatát, kártérítési pert még megnyerhetjük ellenük, jelenleg azonban a földgolyó számos pontján dolgoznak kollégáink a legfontosabbon, az újraindításon. Átmenetileg egy kis kapacitású gépről üzemel hírportálunk, ami csak ennyi tartalmat bír el (e cikkünk még egy másik tárhelyre íródott, az újraindulás után - a szerk.).
Mint írtuk, jogi segítségre volna szükségünk, megbízható, elkötelezett ügyvédre, aki számunkra elérhető áron vállalná ügyünket a Softlayerrel és a feljelentővel szemben, illetve olyan amerikai civil jogvédő szervezetek elérhetőségére, melyek az önkényes, politikai alapú fellépéssel szemben tenni tudnának. Máris több olvasónk jelzett vissza e témában, az előkészületek megkezdődtek. Terveink szerint, de ez még csak terv, jelképes összegre perelnénk, mondjuk néhány dollárra, mert egy nagy cégnek sokkal nagyobb folt az üzleti hírnevén, ha jogerősen megállapítják a jogsértését, mintha akár dollármilliókat veszít. Természetesen a végső döntést majd leendő jogászainkkal történt konzultáció után hozzuk meg.
Mint írtuk: várjuk a nem vaktában kiválasztott, elsősorban az internetes sávszélességben élen járó amerikai és nem amerikai szerverszolgáltatók elérhetőségeit, olyanokét, melyek nem ijednek meg holmi cionrasszista e-mailektől és fenyegetésektől. (Ázsia sajnos zömmel kiesik a lehetőségekből, mivel hiába cionistamentes a legtöbb ottani ország, hiába kitűnőek a szerverek és megfizethetőek az árak, a nemzetközi internetes sávszélesség Európa irányába nagyon lassú egy hírportál számára, extra sávszélt venni pedig már nagyon drága. Ettől függetlenül vizsgáljuk egy tartalékszerver Ázsiába költöztetésének lehetőségét is). Máris számos ajánlatot kaptunk, jelenleg ezek ellenőrzésével vagyunk elfoglalva.
Minden más tervünket félretéve egy párhuzamos, nagy kapacitású tükörszervert vagy szervereket fogunk bérelni egy másik országban, hogy biztonságunk garantáltabb legyen. E célra kezdtük meg gyűjtőakciónkat. Egy ultramodern 2 CPUs 4 magos Xeon, 4 GB RAM-mal, a nekünk szükséges nemzetközi sávszéllel (minimum 50 Mbit) és adatforgalommal (minimum havi 2000 GB) évi 5-700 ezer forintba kerül országtól függően. Mostanáig ilyen főszerverünk volt.
Megvan a vezér e-mailje
Arra is megkértük és kérjük bajtársainkat, barátainkat, hogy e-mailben és/vagy telefonon is tiltakozzanak a Softlayernél, immár annak vezérigazgatójánál. A cionisták kedves módszere a hazug, rágalmazó e-mailkampány és fenyegetőzés, most fordítsuk ellenük az eszközüket! Azzal a különbséggel, hogy mi az igazság és a tények mentén lépünk fel.
Angolul nem tudók is segíthetnek, csupán el kell juttatniuk az alábbi tiltakozó levelet a Softlayer e-mailcímeire. Ha már küldtek, és nem kaptak választ, nyugodtan küldjék el újra, erre való hivatkozással. A lépés teljesen törvényes és bevett. Gyalázkodó, fenyegető e-mailt ne küldjenek, köszönjük.
lcrosby@softlayer.com (Lance Crosby vezérigazgató céges e-mailje)
abuse@softlayer.com (a visszaélésekkel foglalkozó, most parancsra visszaélést végrehajtó osztály)
sales@softlayer.com (a kereskedelmi osztály)
support@softlayer.com (a technikusok, menjen csak nekik is)
A Softayerrel chatelni is lehet, és fóruma is van:
http://forums.softlayer.com/
És telefonszámaik, kérhetik nyugodtan Crosby vezérigazgató urat is:
Toll Free (ingyenes az USA-ból): 1-866-403-7638
Local (helyi): 1-214-442-0603
VOIP-programok sokaságával külföldről is ingyen hívhatók az amerikai vezetékes számok, pl. a Voipcheappel.
A sablonlevél és fordítása alább, a Softlayernek természetesen csak az angol változatot küldjék el! Ha valaki cifrábbat akar nekik írni, az is szíve joga, de mi ezt nem kérjük. Ha nincs sok ideje, vagy nem tud angolul, akkor itt a minta. A tárgyba írják be: Support for Kuruc.info
Gentlemen,
I am appalled by the fact that you have recently disconnected my favorite news site Kuruc.info due to obscure and groundless complaints. To my knowledge your move was without prior notice, without a fair process, without a legal procedure and with no Court order, either.
Please note that the First Amendment of the United States theoretically grants absolute freedom of speech, placing the burden upon the state to demonstrate when (if) a limitation of this freedom is necessary. If you disconnect a site after receiving slandering and defamatory complaints I would never recommend anyone to do business with your company.
What is more, I will advise all my friends and business partners NOT to work with you in case you do not reconnect the server of Kuruc.info. In addition, I will file a complaint to my senator or congressman or member of parliament and will promptly warn civil associations, too, to make the case heard publicly in America and Europe.
Yours sincerely,
aláírás
(Magyarul: Uraim! Megdöbbenve értesültem arról, hogy Önök nemrégiben előzetes értesítés és bírói végzés, illetve korrekt eljárás nélkül lekapcsolták kedvenc hírportálom, a Kuruc.info szerverét holmi sötét és alaptalan panaszok alapján. Hát most hallják az én panaszomat! Az Egyesült Államokban az alkotmány abszolút mértékű szólásszabadságot biztosít, és csak az állam korlátozhatja azt különleges, indokolt esetben. Ha önök rágalmazó bejelentések alapján lekapcsolnak egy portált, soha nem ajánlanám senkinek, hogy önökkel üzletet kössön. Sőt, le fogom beszélni barátaimat és ismerőseimet az önökkel történő együttműködésről, amennyiben nem kapcsolják vissza a Kuruc.info szerverét, továbbá panaszt teszek a kongresszusi képviselőmnél vagy a szenátoromnál is. Tervezem a szólás- és sajtószabadság mellett elkötelezett civil szervezetek értesítését is. Név)
* * * * * * * * * *
Az elmúlt évek e tárgyú híreire keresve megállapítottuk, hogy az USA-ban ritka a politikai alapú bezáratás, és ezen esetekben is az FBI fellépéséről volt szó, nem holmi szerződési feltétételek állítólagos megsértéséről. Három olyan esetről tudunk 2001 óta, amikor terrorista vádakkal becsukattak portált/oldalt, de ezek közül is kettő már újraindult.
Egy, az IRA-val az FBI által kapcsolatba hozott amerikai ír internetes rádió volt az első (www.iraradio.com). Ennek tulajdonosa ellen sem indult azonban semmiféle büntetőeljárás, csupán nem vállalta a jogi harcot, miután szavai szerint megfenyegette valaki (nem tudni, ki), hogy cége pénzügyi alapjait befagyasztják, és az FBI csak úgymond megkérte a szolgáltatóját, hogy zárja be a rádió szerverét. A tulaj védekezésében azt is előadta, hogy az IRA-nak köztudomásúan két szárnya van, és ő a legális politikai pártról nevezte el rádióját. Mint mondta, kereshetne új szerverszolgáltatót, de nem akar. Más szavakkal akár újra is indíthatta volna rádióját, mert a vádak nem voltak megalapozottak, és ezért büntetőeljárás sem indult ellene, de nem vállalta. Az ügyről itt írt pl. az amerikai sajtó, egész korrekten.
A másik két esetben a Vér és Becsület (Blood and Honour), nemzeti szocialista nemzetközi szervezet lengyel és cseh tagozatainak amerikai szerveren futó lengyel és cseh nyelvű oldalát záratták be közép-európai hatóságok kérésére, sok év huzavona után. Nos, a Vér és Becsület amerikai és más országbeli tagozatai azóta is virulnak, honlapjaik Amerikában és azon kívül is elérhetőek, sőt a cseh és lengyel tagozat kivételével a többit ugyanúgy nem zaklatták, ahogy az USA-ban működő, számos neonáci oldal egyikét sem. Mi több, igen gyorsan a cseh és a lengyel Vér és Becsület honlapja is újraindult, és mai napig elérhető!
Nagy azonban a különbség köztük és köztünk. A Vér és Becsület sok helyütt nyílt megtorlásra hívott fel a családellenes deviánsok, kereszténygyűlölők, cionista rasszisták és más brigantik ellen, és ezt nem csak hirdették, hanem gyakran cselekedtek is. Tagjaik közül ezért néhányat el is kaptak a hatóságok, és különféle terrorlistákra is felkerültek. A Kuruc.info azonban - bár megérti a Vér és Becsület tevékenységének mozgatórugóit - hasonló gyakorlati tevékenységet nem fejtett ki soha, csupán az igazságot tárja fel különféle antimagyar, keresztényellenes csoportokról, pártokról, szervezetekről (a nyugati világban és Magyarországon is törvényes tojásdobálásról szóló cikkeinket terrorizmusnak beállítani nem igényel kommentárt). Éppen ezért nem is tehetnek minket terrorista listára. Ha terroristák volnánk, akkor az FBI záratná be portálunkat és amerikai szerkesztőinke.
Ami mindenképpen ellenségeink előnye, hogy a Kuruc.info nem angol nyelvű portál, így hiánya az amerikai közvélemény oroszlánrészének fel sem tűnik, ezért fontos, hogy ügyünket publikussá tegyük sokféle csatornán. Tehát még egyszer, amerikai jogi segítségre, a témában jártas jogvédő civil szervezetekre és normális szerverszolgáltató cégre van szükségünk, hogy lapunkat minél előbb újraindíthassuk. Végül, kérjük, továbbítsa a fenti panaszsablont a Softlayer nevű cégnek.
Központi e-mailcímünk új helyről működik: szerk@kuruc.info
Mellékelünk egy angol nyelvű levelet, közleményt is (ezt kérjük nemzetközi médiumoknak elküldeni), amely röviden leírja az esetet és segítséget kér, végül ide kattintva tekintheti meg eddigi levélváltásunkat a Softlayerrel.
Tisztelettel:
Egei Antal
főszerkesztő-helyettes
Kuruc.info hírportál