Hont András a Facebook-oldalán szedte ízekre a dnyiprói polgármester és hazai hívei mocskolódását:
A dnyiproi polgármester nettó soviniszta szöveget nyomott le. Pont. Hiába emelik ki egyes orgánumok azt a végére biggyesztett magyarázkodást, hogy nem a magyarokkal van baja, hanem a hatalmon lévőkkel. Aligha Orbán mászott át az Urálon túlról. Eléggé valószínűtlen, hogy Orbán kapott megérdemelt büntetést Trianonban bestiális történelmi tetteiért. Nem hinném, hogy Orbán és kormánya minden világháborúban zsarnokok kedvében járt volna. Az viszont biztos, hogy az összes megállapítás méltánytalan és bántó - nem Orbánra, hanem a magyarokra vonatkozóan. Mellesleg a "több ezer éve élünk itt" is kissé nagyvonalú kezelése a történelmi tényeknek. A Kijevi Ruszt a kilencedik században alapították a nem éppen empátiájukról és visszafogott stílusukról ismert vikingek. Amennyiben pedig a szlávokra gondolt a helyi elöljáró, azok első említése valamikor az első évezred közepéről való. Érthető persze, hogy nem törekszik az igazságosságra és a méltánylatra, akinek lebombázták a fél városát, de azért hamisítani, átszínezni a szavait nem kell. Főleg, hogy a kifakadást okozó megjegyzésben ("senki földje") semmi sértő nem volt sem az ukránokra, sem Ukrajnára nézve, ahogy az afgánokra és Afganisztánra vonatkozóan sem. Ez egy geopolitikai helyzetleírás volt, amiben, még az is lehet, téved a magyar miniszterelnök, de a válasz minden magyart - beleértve az ukrán hadseregben szolgálókat is - sértett. Lehet ezt udvariasan elengedni a fülünk mellett, de hogy magyar emberek ezt egyetértőleg ezrével osztják meg, az azt jelenti, hogy jobban utálják Orbánt, mint amennyire szeretik a népüket.
Az utolsó mondatának a bejegyzés alatt általa írt hozzászólásban egy mosolygós Népszava-bevezetővel is nyomatékot ad, és ezzel elő is csal egy lelkes kommentelőt a pöcegödörből.
Zoom
Nagyobb méretben itt látható - a cikkünk írásának pillantában is változatlan formában elérhető - a szélsőbalos vidámkodásról a fentebbi kép:
Zoom
Amin konkrétan a Népszava mosolyog, valószínűleg az is a magyarokra általában vonatkozik, és nem csak Orbánra
Természetesen a cikkben is csak annyit vonnak le ebből, hogy mindez csak Orbánnak szól:
A politikus – derül ki a Telex cikkéből – oroszul írta a Telegram-posztot, előrebocsátva, amit Orbán Viktor is szeret hangoztatni, hogy nem politikailag korrekt szöveg következik. Ezután szitkozódva ment neki a magyar miniszterelnöknek.
Talán nem véletlen, hogy a Népszava firkásza nem érzi magát érintettnek, ha magyaroznak. Mint ahogy például a ballibek kedvenc magzatgyilkosság-pártoló "teológusnője", Perintfalvi Rita sem, aki gyakorlatilag egyetértőleg említi a magyargyalázó szöveg leginkább Orbánra vonatkoztatható részleteit. Mit számít neki az Ukrajnában a gyakorlatban is létező magyarellenesség?