Az ellenzéki SaS, az OˇaNO-NOVA és a Boris Kollár vezette Sme rodina (Család vagyunk) nem zárja ki, hogy idővel árnyékkormányt állítanak fel. "Tudni fognak róla, ha megalakul a hivatalos kormány" – mondta Igor Matovič, az OˇaNO-NOVA elnöke.
Az SaS vezetője Richard Sulík nem zárta ki, hogy az ellenzék foglalkozik az árnyékkabinet felállításával. "Nem állítjuk, hogy rögtön holnap megtörténik, de ez az egyik olyan lépés, amelyet elképzelhetőnek tartunk" – magyarázta Sulík. Szavai szerint az árnyékkabinet felállítását a jobboldali SaS, az OˇaNO-NOVA és a Boris Kollár vezette Sme rodina tervezi, a Kotleba vezénylete alatt álló ˇSNS nem lenne a tagja – közölte a Sita hírügynökség.
Ha belevágunk, olyan embereket akarunk az árnyékkormányba, akik érettek és közismertségnek örvendenek, s kiszámíthatóak lennének a cselekedeteik – állapította meg Richard Sulík a Bugár Bélát diszkvalifikáló feltételeket. Az SaS elnöke nem akart részletekbe bocsátkozni a témával kapcsolatban, annyit elárult néhány hét vagy hónap kérdése az egész.
(Bumm)
Kapcsolódó: