Kovács "Önvédő" Géza (Archív fényképünk,melyet maga Kovács publikált 2 éve, egyHVIM-es általi helybenhagyását mutatja)
A hazafiak prominensei most jönnek rá, hogy Kovács Géza szinte egyszemélyes Magyar Önvédelmi Mozgalma az ő nevükkel próbál(t) meg naggyá válni, ráadásul a nagygyűlések kapcsán nem éppen korrekt módon jár el, kényszerhelyzetbe hoz mindenkit a "nemzeti egység" patetikus szólamai közt. Budaházy és Toroczkai szerint nem „feltörekvő egyéniségek” politikai ambícióinak kiéléséről kellene szóljon a szombati esemény, mely Gyurcsányék meghátrálásával értelmét vesztette.
Néhány, a lenti anyagunk miatt megfogalmazott, elmarasztaló olvasói levél hatására úgy döntöttünk, nyilvánosságra hozzuk a történet azon szálát, mely végül kicsapta nálunk a biztosítékot, ám nem akartuk nagydobra verni, hiszen valahol mindannyiunk szégyene, hogy ilyen módszerekkel dolgozó emberek lesznek a nemzeti oldal hangadói.
Pár olvasónk amiatti sajnálkozásának adott hangot, hogy mi hiúsítjuk meg "az összefogást". Alább bőséges információt szolgáltatunk ahhoz, hogy - aki képes rá - megláthassa a különbséget az összefogás és nyilvánosság révén történő zsarolás, fenyegetés között. Apropó fenyegetés. Kovács Gézáék nemcsak a különféle hazafias szervezeteket és azok vezetőit zsarolták ismételten azzal, hogyha nem teremnek ott az általuk kezdeményezett rendezvényeken, akkor világgá kürtölik, hogy "összefogás-ellenesek", hanem képesek voltak még egyik szerkesztőnk és egy közvetítőnk ismételt halálos megfenyegettetésére is (ezt eddig nem is próbálták meg tagadni, bár többek közt SMS-ek is őrzik nyomát, mely miatt normális esetben már rég feljelentés történt volna).
Hogy miért? "Az összefogás nevében." Konkrétabban azért, mert szerintük nem kapott elég nyilvánosságot az oldalunkon a szombati rendezvényük. A „Miért nem kapja meg a méltó helyét az összefogás és ellenállás gyűlése?” című MÖM-közleményben még nem nevesítették a Kuruc.infót, de mint a fenyegetések során kiderült, ránk gondoltak: „A Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvényei pár nemzeti hírportálon, blogon kívül nem kapja meg azt a támogatást, amit megérdemelne. Ezek bizonyítható tények, ami mögött kicsinyes egyéni elképzelések, egoizmus és természetesen a politikusok konkurenciaharca áll. Megítélésünk szerint, aki nem támogatja a MÖM céljait, kiállását, az nem is akar összefogást.” Az alább belinkelt anyagok alapján (öt cikkben írtunk a tüntetésről) el lehet dönteni, megfelel-e ez a valóságnak, továbbá rá lehet keresni a MÖM nevére portálunkon, s mit ad Isten, kiderül, hogy ekkora nyilvánosságot ennyi olvasó előtt soha, sehol nem kaptak. Különben is a mi dolgunk, hogy mit, mikor és hogyan népszerűsítünk.
Ahogy Budaházyék a zsarolós meghívást, mi sem díjaztuk a hasonló stílusban küldött közleményeket. A MÖM "tiszteletbeli elnöke" egyet gondolt, írt egy amúgy a leközölhetetlenség határát súroló véleményanyagot, amit ha nem látott viszont interneten, akkor veszélybe került az "összefogás". Összeszorítottuk a fogunkat, s azt mondtuk: amíg a hazafiak ki nem lökik maguk közül ezeket, addig kötelességünk nyilvánosságot biztosítani nekik - és azt is tettük.
Most viszont szerintük nem eléggé - mi sem kézenfekvőbb hát, mint halálos fenyegetést küldetni munkatársunknak. Ismételten. Na itt telt be a pohár, mert ezek után már nagyon nem arról van szó, hogy valami szerintünk időszerűtlen vagy pocsék. Arról van szó, hogy ez maffiamódszer, és aki ezzel dolgozik, az ne várja el, hogy tovább bújtassuk, mert a mi kutyánk kölyke. Így kerek a történet. Sajnáljuk, hogy ki kellett teregetni a szennyest, de még mindig jobb idejében felismerni és orvosolni a bajt, mint hagyni, hogy tovább pusztítson.


Korábban íruk: A mérsékelt tehetségű, nem éppen megnyerő kinézetű és beszédkészségű Kovács Géza (Fradi-huligánok közt ismertebb nevén Kucu) azért alapította meg a Magyar Önvédelmi Mozgalom nevű asztaltársaságot, mert 2004 végéig vad csurkista volt, így amikor már ő is besokallt Raszkolnyikov gazemberségeitől, mégsem állhatott be a Jobbikba vagy a HVIM-be, melyeket előtte rendesen elmondott mindennek ő is. Kicsit vicces volt, hogy pont az tűzte ki céljául az összefogás megteremtését, aki pár hónappal korábban még jó MIÉP-es módjára minden más szervezetet keményen szidott, majd kiválása után Csurkáékat is. De hát szimplán n+1-edik hazafias szervezetnek mégse nevezhette magát, a nép pedig gyorsan felejt, ráadásul a "nemzeti összefogás" olyan szent kifejezés, hogy ha ezt tűzte zászlajára, senki sem mert igazán vitába szállni vele.
Illetve eleinte még volt egy véres összezördülése is a HVIM egyik vezetőjével, aki egyszer alaposan helybenhagyta Gézát (képünkön). Tehát még magát se tudta megvédeni az, aki szervezete neve szerint az egész magyarságot szeretné óvni. Viszont ravaszságból, szervezkedési készségből nincs benne hiány, így előbb-utóbb csak elfogadtatta magát a nemzeti oldalon, főleg a fent említett, patetikus szólamokkal. Vagyis elsősorban azzal, hogy nemzeti naggyűléseket hirdetett meg hónapokkal előre különböző évfordulókra, így aztán ha valamely más szervezet akart volna rendezvényt tartani, azt megosztásnak minősítette.
Volt képe pl. egy december 5-ei népszavazási évfordulón is a "legautentikusabbnak" tűnni, s az MVSZ is besorolt. Egy öngerjesztő folyamat lett a nemzeti radikálisok prominenseinek sodródásából, még Vona Gábor és Morvai Krisztina is elfogadta a rangon aluli meghívást. Szép dolog lenne ez az összefogás, ha őszinte volna... De valójában csak Kovács Géza szeretné felépíteni magát politikusnak, mint arra Budaházy György és Toroczkai László is céloz alábbi közleményében. A Kuruc.info kérdésére, hogy miért vezettetik magukat egy fantomszervezettel, Budaházy bajtársunk azt válaszolta: a rendezvények megszervezését azért jól ellátja Kovács Géza. Ennek ellenkezőjét támasztja alá az idei március 15-ei lehetőség szétdumálása, melyet kemény kritikával illetett portálunk. Ráadásul nem a MÖM biztosítja a rendezvény költségeit, hanem mindig gyűjtést indít a helyszínen és interneten is, továbbá méltatlanul egy sörmárkát is feltüntetett szponzorként a március 15-ei meghívón.
Kovács Géza nemcsak Budaházyval és Toroczkaival nem egyeztetett a szeptember 6-ai rendezvény meghirdetése, majd annak Gyurcsányék meghátrálása utáni célmódosítása előtt sem. Dósa Istvánnak a Szent Korona Rádió honlapján fellelt, alább szintén teljes terjedelmében közölt nyilatkozata szerint ők is csak az internetről értesültek, hogy állítólag részvevők lesznek. Ugyan a MÖM legújabb válaszában azt írja, Vona Gábort meghívták, azonban a Kuruc.info információja szerint csak mint a Jobbik elnökét, gárdistákról nem szólt a fáma. "A Magyar Önvédelmi Mozgalom nem egyszer hívta a Magyar Gárdát rendezvényeire, 2007. október 22-én, 2008. március 15-én, ennek ellenére soha nem jelentek meg rendezvényeinken" - írja Kovács Géza. Azonban én magam, a Kuruc.info főszerkesztője is láttam pl. Dósa Istvánt tavaly október 22-én a Szabadság téren, majd később a Nagymező utcában, az első sorokban is, könnygázfelhőben. A MÖM vezetője szokásához híven ilyen hangzatosan magyarázkodik (s merjen valaki ellenkezni!): "meghirdettük a nemzeti összefogás napját szeptember 6-ára, ami soha nem lehet okafogyott".

A 2006-os buzifelvonuláson készült képünkön "önvédő" hájpacnink egy buzi rendőrnek engedi, hogy fogdossa a csöcsét

A mások nevéből élő MÖM "természetesen" már egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy megkezdte az október 23-ai "immár hagyományosnak mondható nagygyűlésének szervezését is". Persze ismét egyeztetés nélkül. Meglátjuk, kit tudnak majd madzagon rángatni.
Esze Tamás - Kuruc.info
 
Budaházy és Toroczkai közleménye

Hazafiak!
A buziparádé elleni győzelmünk után végre kezdenek tisztázódni a frontok. Az országromboló, nemzetveszejtő politikai maffia-elit kénytelen beismerni, hogy a nemzeti ellenállás létezik! Sem az ellenzék, sem a hatalom emberei nem vagyunk, csak a hazáért és népünk jövőéért tesszük, amit helyesnek érzünk.
Megijedtek, és azt gondolják, hogy valamit tenni kéne ellenünk, hogy megszűnjünk. Ezt a célt próbálta szolgálni Gyurcsánynak még a július folyamán szeptember 6-ára meghirdetett „Magyar Chartája”. Lefordítva ez a harcosok nyelvére annyit jelentett, hogy „kihívott minket a grundra”, hogy ott győzelmet arasson felettünk. Nekünk nem szokásunk ettől megijedni, és erre való válaszképpen kihívtuk a mieinket az utcára. Egyszerűen fogalmazva: itt vagyunk, Gyurcsány, ha akarsz tőlünk valamit, mi nem futunk el. Erről szólt a szeptember 6-a, Hősök tere, nem másról.
Csakhogy a kihívó berezelt, visszalépett, és áttette a kihívás időpontját későbbre. A mi véleményünk szerint ebben az esetben kár összetrombitálni a „sereget”, és költséges gyűlést rendezni, egy ő általa kitalált időpontban, és szívünk szerint mi el se mennénk erre. Ha mi, hazafiak szeretnénk együtt lenni, jól érezni magunkat, megmutatni erőnket, akkor arra minekünk kell meghatározni a megfelelő alkalmat, egy nemzeti ünnepen, pozsonyi csata évfordulón, vagy egyéb szakrálisnak érzett időpontban, és nem az ellenségnek. Most csupán csak annyi történt, hogy az országromboló hitvány banda ki akarta hívni a hazafiakat, és mi kiálltunk. Ennek ennyiről kell szólni, és semmiképpen sem „feltörekvő egyéniségek” politikai ambícióinak a kiéléséről, arra teremtsen mindenki magának helyzetet képességei szerint. Ha az ellenség berezelt, hát mi se fárasszuk magunkat fölöslegesen! Ez a mi véleményünk. Most mégis mindenfelől győzködnek minket, hogy az összefogás jegyében jelenjünk meg szeptember 6-án a Hősök terén.
Nos jó, ugye szeptember 6-a az összefogás jegyében lett meghirdetve (bár a MÖM előbb bejelentette a rendezvényt, és csak utána szólt nekünk, de ez esetben ezen nem akadtunk fenn). Gyurcsány a visszalépésével új helyzetet teremtett. Ebben az esetben, meg kellett volna próbálni „az összefogás jegyében”, kialakítani egy közös új álláspontot (mi ezen voltunk péntek óta), és nem a megkérdezésünk nélkül, a mi nevünkkel is tovább hirdetni a rendezvényt. Nem ellenségességből mondjuk ezt, csak tanulságképpen mindenki számára a jövőre nézve. Most már mindegy. Elmegyünk 6-án, hogy ne magyarázhasson bele a dologba senki széthúzást, mint ahogy nincs is ilyen. De a véleményünket fenntartjuk.
 
Budaházy György és Toroczkai László
 
A Magyar Gárda országos főkapitányának közleménye

A Magyar Gárda Mozgalom vezetése úgy döntött, hogy a 6-i MÖM rendezvényen a gárda szervezetszerűen nem vesz részt.
Ennek oka:
- a Mozgalom önálló akarattal rendelkező szervezet, amely kész a tisztességes együttműködésre minden hiteles nemzeti szervezettel. Ugyanakkor elutasítjuk azt a fajta megfelelési kényszerkeltést, amellyel ez esetben a rendezvény szervezője élt. Nonszensz helyzetnek tartjuk, hogy az egyik internetes portálról tudtuk meg, hogy a Mozgalom hol, mikor és milyen rendezvényen fog megjelenni egy olyan szervezet szándéka szerint, amellyel ez idő tájt még informális kapcsolatunk sincs. A szervezők közül azóta sem kereste meg a Mozgalom vezetőit senki.
- A rendezvénnyel kapcsolatos véleményünk az, hogy okafogyottá vált azzal, hogy Gyurcsány megfutamodott. Ugyanakkor a szocik maguk helyett kirendelték Kolompárt meg a csordáját, a szervezők viszont olyan réteget szólítottak meg, amely kódolja a konfliktust. Szerintünk ennek így semmi értelme, hacsak az nem, hogy tálcán szállítjuk Draskovicsnak a peranyagot, egy 15 perces ütközetben feláldozva mindazt, amit a gárdisták önerejükből az elmúlt egy évben létrehoztak. A Mozgalom hosszú távra tervez, és ezt senki kedvéért nem adjuk fel. Ezt lehet gyávaságnak nevezni, mi inkább olyan felelősségérzetnek gondoljuk, amely megteremtett értékeink megóvásáról szól.
- A fentieknek megfelelően megtiltottam az egyenruhás részvételt. A rendezvényen mindenki a saját felelősségére magánemberként vesz részt. Természetesen nem helyeztünk kilátásba semmiféle kizárást ez ügyben.
Szebb jövőt!
Dósa István gárdista
 
Kapcsolódó: