"Kilencszáz síncsavart loptak

Kilencszáz darab síncsavart loptak ki ismeretlenek a Tótkomlós-Mezőhegyes vasútvonalból.

A vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt indított eljárást az Orosházi Rendőrkapitányság, miután ismeretlen elkövető a Tótkomlós-Mezőhegyes vasúti útvonalon 902 darab síncsavart tulajdonított el. A bűncselekménnyel 302.170 forint kár keletkezett."

beol; vannak kommentárok. Egy jobb:
"Azt kéne mint régen. 1946-ban még pl. létezett a törvény, h a rögtönitélő bíróság megszűnik kivéve ha valaki postai távírókábeleket rongál vagy lop ill. ha a közlekedés biztonságát veszélyezteti és ilyen esetben rögtönitélő bíróság automatikusan halálbüntetést szab ki. Ma meg mi van helyette, Ombuccman, megélhetési bűnözés, kolompárorbán, horvátaladár.

Síncsavar lopásnál simán megáll a vasúti közlekedés veszélyeztetése, ill. a terrorcselekmény előkészülete, ez pedig már 15 év alsó hangon felsőn meg tényleges életfogyt. Ezt kéne ráhúzni a tücskökre mindjárt meggondolnák. Kicsit nyugatabbra még megközelíteni sem szabad engedély nélkül a vasutat nyíltvonalon.

A síncsavarlopásnak lehetnek komoly következményei, emlékezzetek csak az augusztusi esetre mikor kisiklott a pécsi vonat. Több méteren hiányoztak a csavarok mindkét oldalon."


Kuruc.info: a cigányok nem tanulnak. Nem volt elég nekik a nyári dombóvári tragédia, folytatják a síncsavarlopást, mintha mi sem történt volna… Nem érdekli őket, hogy több tucatnyian vagy akár több százan meghalhatnak, ha ellopnak párszáz síncsavart. Ezek ilyenek – közveszélyesek. Talán mondanunk sem kell, hogy működő fővonalról van szó…