Az úgynevezett holokauszt kárpótlása címén eddig kifizetett irgalmatlan összegek még mindig nem elegendőek ahhoz, hogy elvégezzék a szükségesnek ítélt felújításokat az egykori Auschwitz-Birkenaui láger helyén létesített zarándokhelyen. A holoparaziták további pénzeket zsarolnak ki.

Bartosz Bartyzel, az Auschwitz-Birkenaui Múzeum szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy Németország, az USA és Lengyelország a szükséges 120 millió euróból 100 milliót biztosít a felújítási munkálatok elvégzéséhez. Kiderült az is, hogy szegény holokausztozóknak egyelőre csak a legrosszabb állapotban lévő épületek felmérésére, és a tervek elkészítésére van pénzük. Egyébként is 20 millió euróra még a közeli jövőben igényt tartanak.
A legsürgetőbbnek a birkenaui női tábor téglaépületeinek a rendbe hozatalát tekintik, amelyhez 2014-ben hozzá is kezdenek. Mivel azonban a gójok nem tejelnek megfelelő ütemben, a munkálatok évekig elhúzódhatnak. A tervek szerint azonban néhány esztendő múlva a legendás láger a régi fényében ragyog majd.
Perge Ottó
(Forrás: abcnews.go.com)