Egy törvénytervezet szerint szükség esetén akár „halálos kimenetelű” intézkedéssel is élhetnének a tanárok diákjaikkal szemben.
Nem kellene büntetőjogi következményekkel számolniuk a tanároknak Texasban a jövőben, ha önvédelemből esetleg megölnek egy diákot vagy bárki mást egy oktatási intézmény területén – írja a Fox News. A „Teachers Protection Act” (A tanárok védelméről szóló törvény) című javaslat elfogadása esetén ugyanis kimondanák, hogy „bármely, akár halálos kimenetelű sérülés okozása” büntetőjogi következmények nélkül maradna, ha a tanerő úgy érzi, fenyegetés éri, és ezért önvédelemből kell cselekednie.
A Texasi Tanárok Szakmai Szövetsége vezetője, Monty Exter érdemben nem kommentálta a republikánus törvénytervezetet, csak annyit mondott, bizonyos eszközök már most is a tanárok rendelkezésére állnak (van, ahol már viselhetnek fegyvert is iskolában), a szabályozást pedig helyi szinten kellene hagyni.
A törvénytervezet napokkal az után készült el, hogy az államban óriási botrányt kavart egy videó, amelyen egy középiskolás diák ütlegeli tanárát, miközben az illető meg sem kísérel védekezni.
(MTI)