Niedermüller Péter elismerte: azon dolgozik, hogy Brüsszel szankcionálja azokat az tagállamokat, amelyek kvótaellenesek - hangzott el az M1 Híradójában.
A brüsszeli bizottság terve az, hogy menekültenként 250 ezer eurós, vagyis 80 millió forintos bírságot szab ki azokra a tagállamokra, amelyek nem akarnak migránsokat befogadni.
Niedermüller Péter mellett a pártelnök, Gyurcsány Ferenc is kifejtette már: azt szeretné, ha Magyarország befogadná a messziről jött embereket.
Zoom
A görög-macedón határnál, az idomeni befogadóállomáson a hatóságok szerdán összetűztek az illegális bevándorlókkal, mert a migránsok egy vasúti kocsival próbálták áttörni a kordont és átjutni a határon. A mintegy kétszáz bevándorló akkor támadt rá a görög hatóság embereire, amikor azok megpróbálták felszámolni az ideiglenes sátortábort.
Az összetűzésről a brit közszolgálati televízió is tudósított, a BBC anyagában pedig egy magyar politikus is feltűnik - erről ír a Pesti Srácok.hu. A cikk szerint az interneten is elérhető felvételeken Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője arról beszél a bevándorlóknak, hogy Idomeniben embertelen körülmények vannak és szerinte mindez a politikusok felelőssége.
A lap Niedermüller Péter egyik Facebook-bejegyzését is közzétette, amelyben a képviselő azt írja: azért dolgozik Brüsszelben, hogy az unió megbüntesse Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba.
„Követelni fogjuk a bizottságtól, a tanácstól, hogy mindazokat az államokat, kormányokat, amelyek nem kívánnak részt venni a közös európai politikában, nem akarnak részesei lenni az európai szolidaritásnak, nem akarnak részt vállalni a menekültügyi politikából, sújtsák megérdemelten szigorú szankciók” – áll a bejegyzésben.
Zoom
Képernyőmentés a hazaáruló Fb-bejegyzésről
Magyarország azt akarja elérni, hogy a magyarok dönthessenek arról: legyenek-e bevándorlók a hazájukban - tavaly májusban egyebek mellett erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök Strassburgban, de másfél évig tart nekik összehozni a népszavazást, mert volt fontosabb dolguk is.
A migrációs válság európai parlamenti vitanapján akkor az ellenzéki képviselők, többek között Niedermüller Péter is provokációnak nevezték az elhangzottakat, és bírálták a valóban fideszesen demagóg nemzeti konzultáció kérdéseit, de úgy látszik, nem elég nekik, ha Orbánéknak ártanak, az egész országnak nekimennének.
Magyarország igenis nemcsak, hogy képes fogadni messziről jött embereket, de jól is jár, jól is járna nagyon sokakkal – hazudta Gyurcsány Ferenc.
A Demokratikus Koalíció elnöke többször is hangoztatta: szerinte és pártja szerint is javára válna Magyarországnak, ha befogadná a bevándorlókat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a betolakodók bebizonyosodott képzetlensége és a dédelgetésben elvtárs európai vezetők által összehozott paktum, amely garantálja, hogy Ankara a leginkább lecsúszott Merkel-kedvencekkel árassza el Európát.
(Híradó nyomán)
Néhány kapcsolódó tanulmány a kóser okokról és módszerekről: