Az anglikán egyház két vezető püspöke úgy fogalmazott, hogy „ideje változtatni az egyház álláspontján”, újra kell értelmezni a Bibliát, amely elítéli és bűnnek tekinti homoszexualitást – számol be az Rt.com.
Paul Bayes Liverpool püspöke azt mondja, nyitott elmével, a 21.századnak megfelelően kell a a Bibliának azon részeit olvasni, amelyek a homoszexualitásról szólnak.
Hozzátette, az ő véleményét az változtatta meg, hogy az elmúlt években rendszeresen találkozott "meleg és leszbikus" keresztényekkel.

Paul Bayes (b) egy liverpooli középiskola holoszeánsz-megnyitóján - úgy látszik, nem csak "meleg és leszbikus" keresztényekkel találkozik
Az "LMBT-keresztényekben" súlyos töréseket okozott az egyház negatív, elítélő hozzáállása - sajnálkozik a protestáns elöljáró.
„Hiszek abban, hogy meglehet változtatni az [anglikán] egyház véleményét. Nézeteim szerint a néhány konkrét bibliai szöveg a homoszexuális magatartást nyitottan, nem pedig zártan kezeli, a lényeg, hogy elinduljon a párbeszéd, és ennek a problémának az új kontextusba helyezése” – olvasható az anglikán püspök véleménye az Rt.com portál írásában.
Bayes az egyike annak a tucatnyi prominens anglikán vezetőnek, akik felemelték a szavukat egyházuk jelenlegi véleményének megváltoztatása érdekében.
Kiadtak híveik számára egy könyvet, amelyben a homoszexualitás és az egyház kapcsolatát kívánják bemutatni, és az emberek számára "új megvilágításba helyezni" az azonos nemű kapcsolatokat.
Paul Bayes megjegyzi, hogy valószínűleg "harag és értetlenség" fogja kísérni ezt a kezdeményezést az anglikán egyház hagyománytisztelő hívei részéről.
A leghevesebb tiltakozásra és feszültségre az afrikai anglikán vezetők részéről számít. Hiszen számos afrikai országban a homoszexualitás továbbra is bűncselekmény.
Nem beszélve arról, hogy még a konzervatívabb protestáns gondolkodásmód szerint is összeegyeztethetetlenek a kereszténységgel a ferde hajlamú kapcsolatok.
(Magyar Idők - RT nyomán)
Kapcsolódó: