A milliárdos zsidó a honlapján csütörtökön közzétett közleményben támadta vehemensen az oroszok szíriai bombázásait. Egyúttal azzal vádolta meg Putyin elnököt, hogy "agresszívan kihasználja" az amerikai választások előtti "hatalmi vákuumot a Fehér Házban".
A CNBC által is idézett közleményben Soros azt írja: "a világ történelmi léptékű humanitárius katasztrófa tanúja Szíriában. Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin hajtja végre védence, a szír elnök Bassár el-Aszad támogatásaként. Amikor a tényeket majd teljes valójukban megismerjük, Aleppo Putyin általi lebombázását a modern világ minden képzeletet felülmúló háborús bűncselekményei között tartjuk majd számon" - olvasható a spekuláns közleményében.

Soros - amellett, hogy felidézte: orosz gépek bombázzák Aleppó civil lakosságát - felhívással fordult az oroszokhoz és Európához. "Arra szólítom fel Oroszország és Európa népeit, valamint a világ többi részét is, hogy ne álljanak félre tétlenül, hanem adjanak hangot felháborodásuknak. A közvélemény megszólalása arra késztetheti Putyin elnököt, hogy véget vessen az emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményeinek" - olvasható a közleményben.
Soros György szeptemberben bejelentette, hogy 500 millió dollárt ad az életveszélyes helyzetekből menekülő migránsokat és "menekülteket" segítő programoknak és társaságoknak, vagyis Európa maradék faji öntudatának felszámolását levezénylő felforgatóknak.
(MTI nyomán)