A német rendőrség kedden betiltotta a "neonácinak tartott" Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) szilveszterre tervezett tüntetését Kölnben, ahol 2016. január 1-jére virradóra túlnyomóan észak-afrikai országokból származó tettesek szexuális támadásokat követtek el német nők ellen, illetve többet közülük kiraboltak.
"A hatóságok indoklása szerint fennáll a közbiztonság súlyos veszélyeztetése, ami máshogy nem lenne elhárítható". (A beengedett migráns hordák jelenléte miatt azonban - mint ezt láthattuk egy ével ezelőtt - szerencsére nem áll a közbiztonság súlyos veszélyeztetése.) A tüntetést szilveszterkor helyi idő szerint este 10 és hajnali 4 óra közt tartották volna.
Zoom
“Nem tudják megvédeni a nőket a szexuális erőszaktól, de betiltják a tüntetéseket” – reagált a hatóságok döntésére az NPD, amely jogi úton megtámadhatja a döntést.
A kölni belvárosban szilveszter éjjel történt bűncselekmények nyomán 662 nő tett feljelentést szexuális zaklatás, 1310-en pedig vagyon elleni bűncselekmények miatt. A tömeges zaklatások súlyos felháborodást keltettek Németország- és világszerte, erre mi volt a következmény? Ez: Egy év alatt mindössze két Merkel-meghívottat ítéltek el a kölni zaklatások miatt - őket sem komolyan
2016 szilveszter éjjelére a német hatóságok megerősített rendőri jelenléttel készülnek, hogy ilyen bűncselekmények ne ismétlődhetnek meg, a tartományi rendőrség 1500 tagja fogja biztosítani az ünnepséget. És nem utolsósorban pszichológusok várják majd a megerőszakolt német nőket...
(MTI korrigálva)