Azzal fenyegetőzik a török belügyminiszter, Süleyman Soylu, hogy havi 15 ezer "menekültet" szabadítanak Európára – derül ki a CNN Türk török hírtelevízió pénteki adásából.

Soylu szerint Németország és Hollandia beavatkozik a török belügyekbe, azok közül is kiemelten az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazás kérdésébe. Németország és Hollandia most azt próbálja véghezvinni, amit egyebek mellett a tavaly július 15-i puccskísérlet alkalmával nem sikerült – vélekedett a miniszter. Soylu rámutatott: Ankara mellőzésével Európa nem játszadozhat Törökország térségében.
Mint fogalmazott: Európa "megőrülne", ha a török kormány "kikövezné az utat" azelőtt a 15 ezer "menekült" előtt, akit havonta küldhetne.
Török külügyminiszter: szent háború lesz Európában
Annyira nem örült a jelenlegi holland miniszterelnök pártja győzelmének a török külügyminiszter, hogy máris vallásháborúkat emleget. Mevlüt Cavusoglu szerint nincs különbség a szociáldemokraták és az általa fasisztának nevezett Geert Wilders között, mindegyiknek ugyanaz a mentalitása.
"Hová mennek? Hová viszik Európát? Elkezdték összeomlasztani Európát. Szakadékba húzzák Európát. Hamarosan szent háború kezdődik Európában" – fogalmazott a török külügyér a Hürriyet beszámolója szerint.
(MTI - CNN - Mandiner nyomán)
Korábban írtuk: