Az izraeli belügyminiszter zárlatot rendelt el Betlehemre a bibliai városban és közvetlen környékén az elmúlt napokban diagnosztizált újabb koronavírusos megbetegedések miatt. A belügyminiszter a rendelet kiadása előtt egyeztetett a Palesztin Nemzeti Hatósággal és a palesztin rendőrséggel – írja a Divvúáh Risoni izraeli hírportál.
Náftáli Bennett izraeli belügyminiszter a koronavírus terjedésének lassítására hivatkozva zárlatot rendelt el a megszállt Ciszjordániában levő Betlehem városára. A Jeruzsálemmel a zsidótelepülések létrehozásával mára szinte egybeépült Betlehem közvetlen szomszédságában van Gíló és Hár Homá nevű zsidótelepülés. A belügyminiszter azzal indokolta a zárlat elrendelését, hogy a városban és annak környékén az elmúlt napokban több koronavírusos fertőzést is diagnosztizáltak.
Bennett belügyminiszter ma este a Palesztin Nemzeti Hatósággal egyeztetve utasította az izraeli hadsereget, hogy a fertőzés terjedésének lassítása érdekében helyezze zárlat alá Betlehemet, s akadályozza meg a városba irányuló és onnan kiinduló gyalogos és járműforgalmat. A zárlat ma este lépett életbe, s egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor oldják föl.
H. J. – Kuruc.info