Izraeli rakétákat semmisített meg a szíriai légvédelem Damaszkusz fölött - adta hírül az arab ország hadseregének hétfőn, de a közlemény nem tért ki esetleges áldozatokra. Egy szíriai aktivistahálózat arról számolt be, hogy egy fegyverraktárnál becsapódó rakétáknak legkevesebb hat halálos áldozata van.
Jóllehet a szíriai állami média híradása nem említette a rakéták célpontját, egy meg nem nevezett katonai forrás csak annyit mondott, hogy a rakéták az Izrael által megszállt Golán-fennsík és Galilea felől érkeztek, a Reuters hírügynökség egy szíriai dezertőrre hivatkozva azt jelentette, hogy rakéták csapódtak be a Damaszkusztól körülbelül 14 kilométerre délre található Kiszva jelentős katonai támaszpontján. A bázison a hírügynökség szerint nagyrészt Irán-barát milicisták tartózkodnak.
Helyszíni beszámolókban robbanások is szerepelnek Damaszkusz déli részéből.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat úgy tudja, hogy a támadás egy fegyverraktárt ért a Damaszkuszt Bejrúttal összekötő út mentén, fél óráig tartott, és legkevesebb hat ember halálát okozta, akik közül egyik sem volt szíriai.
Hírügynökségek szerint ezt a támadást is "valószínűleg" Izrael hajtotta végre, amint már sokszor a szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta.
(MTI)