Érdekes, olyan megállapítást tett Bassár el-Aszad szíriai elnök, amelyért a legtöbb európai országban bűncselekményt követne el. Köztük Magyarországon is. Erről számolt be a www.memri.org.
Zoom
Egy korábbi tüntetés a szíriai Hitler-Aszad ellen (fotó: Anadolu Agency)
A szíriai elnök 2023. december 18-i beszédében, amelyet a szíriai arab hírügynökségek tettek közzé a YouTube-on, azt mondta, hogy a zsidók, „akik Palesztinába érkeztek”, a pogány kazárok betérői, nem pedig Izrael (ősi) népének leszármazottai (ugyanakkor a kazárelmélet erősen vitatható, lásd kapcsolódó anyagainkat - a szerk). Azt mondta, nincs bizonyíték arra, hogy hatmillió zsidó halt meg a holokausztban, és hogy a „nácik” nem alkalmaztak különleges kínzási vagy gyilkolási módszert a zsidók számára, akiket ugyanúgy öltek meg, mint a második világháború többi áldozatát.
El-Aszad továbbá azt is mondta, hogy a holokauszt „politizált”, és hamis ürügyként használták a zsidók Európából Palesztinába való áttelepítésére. Azt is állította, hogy Amerika volt az, amely támogatta a „nácik” felemelkedését Németországban a világháborúk között.
A teljes videó alább megtekinthető:
(Munkatársunktól)
Kapcsolódó: