Izraelben bejelentették, hogy több mint ezer újabb lakás épül a megszállt Kelet-Jeruzsálemben, pontosabban a körülötte erődrendszerszerűen fölhúzott zsidó településeken. A német kormány közleményben figyelmeztette Jeruzsálemet: a zsidó településeken történő újabb építkezés veszélyezteti a palesztin-izraeli béketárgyalások újrakezdését – írja az izraeli Válláh!Hádásot hírportál.

Arab munkás zsidó települést épít
Az izraeli lakás- és építésügyi minisztérium vasárnap közzétette az újabb, több mint ezer lakóegység építésére vonatkozó pályázati kiírást, amelynek értelmében a közeljövőben Felső-Béjtár ortodox vallásos zsidó településen 350, a Giv'át Zeév negyedben 180 és a Betlehem határában kiépített Hár-Homában 500 lakást építenek. A hírhez hozzá kell fűzni, hogy az izraeli kormány állandóan a palesztinokat hibáztatja a béketárgyalások újrakezdésének megtorpedózásával, miközben a zsidók újabb és újabb építkezésekbe fognak a megszállt területeken. Magyarán, Izrael olyan helyzetet kíván teremteni a megszállt területeken, hogy a palesztinoknak már jóformán nem marad terület, amelyről tárgyalni lehetne.

Épülnek az újabb lakóegységek
Az Izrael fölfegyverzéséből, gazdasági és politikai támogatásából a részét derekasan kivevő Németország kormánya a több mint ezer újabb lakás építésére vonatkozó tegnapi izraeli bejelentésre reagálva tegnap „mélységes aggodalmának” adott hangot, ám Berlin érdekes módon nem magát az építkezést kifogásolja, hanem az azokra vonatkozó bejelentést... „Izraelnek tisztában kell lennie, hogy az újabb és újabb településekről szóló bejelentések romboló hatással vannak az Izrael és a palesztinok közti béketárgyalások fölújítására irányuló erőfeszítésekre”, szögezi le a berlini kormányközlemény, amely így folytatódik: „Határozottan fölszólítjuk Izraelt, hogy tartózkodjon az újabb lakóegységek építésére vonatkozó pályázati kiírások közzétételétől.”

Ezt a Delfint már csatasorba állították
Angela Merkel német kancellár, Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök puszipajtása néhány héttel ezelőtt, az akkori újabb lakásépítkezések bejelentése után szép halkan megpendítette, hogy Berlin esetleg visszatartja az általa gyártott és nagyban finanszírozott Delfin típusú, atomtöltettel is fölszerelhető, már majdnem kész negyedik és ötödik tengeralattjáró leszállítását a zsidó államnak. Izrael három darab német Delfint már korábban csatasorba állított.

Delfin a haifai hadi kikötőben
A Válláh!Hádásot szerint egy darab Delfin több mint 500 millió euróba kerül. Hogy a Likud vezette izraeli kormány, s személyesen Netanjáhu mennyire ijedt meg Merkel bátortalan és komolytalan „fenyegetésétől”, arra ékes példa a tegnap közzétett bejelentés az újabb több mint ezer lakás építéséről a Jeruzsálemet körülvevő zsidó településeken.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info