A Magyar Menedék Könyvesház ajánlója. A termékek megrendelhetők a linken vagy megvásárolhatók a budapesti boltjukban.

Képpé formált háború
A kötet az Osiris Kiadó és az Országos Széchényi Könyvtár közös kiadása Képpé formált háború – Az első világháború nemzetközi képes emlékei.
Az első világháború kitörésének 100. évfordulójára készült, és a háború különleges, többségében máig ismeretlen képes emlékeit mutatja be. Több mint 600 képet válogattak ki egy több tízezer darabos gyűjteményből, a harcok és a hátország korabeli ábrázolásait. Ezek a Nemzeti Könyvtár egykori első világháborús gyűjteményéből kerültek ki, ma a Plakát- és Kisnyomtatványtár gyűjteményében, illetve a Fényképtár állományában találhatók meg.
Már az eseményekkel egyidejűleg elindított a Könyvtár egy grandiózus, nemzetközi gyűjtői tevékenységet, amelynek eredményeképp különlegesen gazdag, nemzetközi anyag maradt ránk. A gyűjtésnél elődeink célul tűzték ki, hogy a közhangulat emlékei is megőrződjenek az utókor számára, így számtalan képi dokumentum tanúskodik a hadviselő nemzetek propagandájáról. Akkori ellenfeleink és szövetségeseink képei egyaránt bekerültek. Az album képei között találhatók nagyméretű grafikai plakátok, képeslapok, harctéri fotográfiák és számos egyéb dokumentumtípus a fontos szöveges felhívásoktól a kártyalapokig. Ezek a nyomtatványok egykor a mindennapok szerves részei voltak, a falakon kiragasztva, vagy az újságok hasábjain találkozott velük a széles közönség.
Mindennapi használati médiumok tehát, és éppen ilyen jellegükből adódóan árnyalt képet festenek a korról.
Tizenkét fejezet mutatja be a válogatott dokumentumokat, tematikus csoportosításban. Minden fejezet elején egy-egy irodalmi idézet vezeti fel a tárgyalt témákat, ezek a szövegek a háborút a front különböző oldalain átélő íróktól származnak. A témák között megjelennek a sorozás, a vezető hatalmasságok, a csaták, a tábori élet, a hátország mindennapjai, az árvák és özvegyek, a rombolás és a békevágy is.
Az album oldalain rövid képaláírások segítik a látottak megértését és elhelyezését, a kötet végén pedig képjegyzékkel is segítik a könyvtár leendő olvasóit.

Macskabölcső - Kurt Vonnegut
Ebben a könyvben egyetlen szó sem igaz” – így kezdődik Kurt Vonnegut számtalan kiadásban és nyelven megjelent, nevezetes regénye. Viszont minden egyes szavát elhisszük – tehetnénk hozzá.
A zárt szerkezetű, feszes ritmusú történet fatális véletlenek szükségszerűen egymásra következő sorozata. Felix Hoenikker otromba különc, ám zseniális tudós, aki játékos kedvében feltalálja a földi életet pillanatok alatt kioltó szuperjeget. A veszedelmes anyag szilánkjait a torzszülött, ám a maguk módján szintén zseniális Hoenikker-gyerekek juttatják el a távoli San Lorenzo szigetére.
A sziget államformája a totális diktatúra, vallása az emberek tökéletes testvériségét meghirdető, sőt megvalósító bokononizmus. A vallás gyakorlására a hívek talpainak összeérintésével kerülhet sor, de az egyéb hittételekkel is részletesen megismerkedhetünk.
A szuperjég pusztító erejének Bokonon próféta teremtő tanaival is szembesülnie kell.
E találkozás „naplója” a különös, egyszerre mulatságos és megrendítő történet, amely Vonnegut írásművészetének teljes gazdagságával bilincseli le az Olvasót.

Priskos Rhétor töredékei
Ennek a kötetnek a megjelenése előtt száztíz évvel, 1904-ben jelent meg először Priskos Rhétor beszámolója Attila udvarában tett látogatásáról.
A beszámoló szerzőjéről, Priskos Rhétorról nagyon kevés az információnk. Néhány töredék adatból és saját ugyancsak töredékesen fennmaradt Historia Byzantina című művéből deríthető ki életének néhány fontosabb állomása.
Thrákiában a Márvány-tenger Panion nevű városában született 420 körül. Attila udvarába a keletrómai császár követét, Maximinost kísérte el 449-ben. Feljegyzéseinek köszönhetően ismerhetjük meg a hun nagykirály udvarát és az itt lezajlott diplomáciai tárgyalásokat.
Művének 433-471/472 közötti eseményeket feldolgozó részei maradtak fenn, sok esetben más szerzők tolmácsolásában. Halálának sem a helye, sem az időpontja nem ismert...

Amerika délibáb - Márai Sándor
Márai irodalmi bedekker sorozatának új kötete (2015) az amerikai emigrációk (New York és San Diego) éveit mutatja be. A képes füves könyv negyven esztendő írásaiból rakja ki az író Amerika-mozaikját: az ismert és kevéssé ismert szépirodalmi idézetek mellett számos eddig nem közölt tárca- és levélrészlet, útirajz és rádiós jegyzet mutatja be az ötvenes évek és a hidegháborús időszak Amerikáját.
És természetesen Márai viszonyulását e kultúrához, eszményhez és világképhez.
Az út- és honkeresés viszontagságainak különleges lenyomata ez a kötet, melyben a szépíró, közíró és publicista Márai tematikus sorait olvashatjuk – páratlan fotóanyag kíséretében.

Forró pocak diéta és Nagy stresszmentesítő 2 könyves KÜLÖNLEGES AKCIÓ
Dr. Suhas, a nemzetközileg elismert orvos, legújabb könyvében egyesíti a keleti és nyugati orvoslást, melyben egy olyan úttörő étrendet és teljes egészségügyi tervet mutat be, amelynek középpontjában az emésztés és az anyagcsere-egyensúly áll.
Dr. Suhas Kshirsagar leggyakrabban azt a panaszt hallotta a pácienseitől, hogy nem elég gyors az anyagcseréjük, vagy ahogy ő fogalmaz: gyenge volt az emésztési tűz a hasukban. Az ősi indiai módszerek és felfogások alapján a Forró Pocak Diéta megmutatja, hogyan lehet optimalizálni az emésztésünk sebességét, elősegíteni testsúlyunk normális szinten tartását.
A könyvben leírt háromfázisú étrendben az ebéd a nap legfontosabb étkezése, mely legyen teljes, könnyen elkészíthető, ugyanakkor hormonális szinten segítse a természetes fogyást és súlytartást, és tegye ellenállóvá a testünket minden betegséggel szemben.
-------------------------------------------------------------
Mindenhol körbevesz bennünket a stressz: a munkahelyen, ahol a karrierünkért vagy épp az állásunkért aggódunk; az otthonunkban, ahol a családi események megoldásáért kell állandóan 120%-on pörögnie az agyunknak... és még sorolhatnánk, hogy mennyi helyen és módon veszi át sokszor az irányítást a félelem az életünk felett.
Mindannyian egyetértünk abban, hogy a stressz tönkre teszi az egészségünket, rombolja az érzelmi intelligenciánkat, rosszabb teljesítményt okoz a munkában, és behatárolja a lehetőségeinket a siker elérése felé.
Kutatással és megfigyelésekkel töltött évek után Don Joseph Goewey egy olyan hatásos és egyszerűen alkalmazható négy lépcsős módszert fejlesztett ki, melyet bárki, bármikor, bárhol tud alkalmazni az életben, legyen szó akár fizikai munkát végző munkásról, felsővezetőről, tanárról vagy irodai alkalmazottról.