Tisztelt Bajnai Gordon Úr! Vagy inkább elvtárs?
Az interneten olvastam, hogy október 23-án a Milla gyűlésén fel fog szólalni, és állítólag bejelenti, hogy vissza szándékozik térni a politikai életbe.
Természetesen Magyarországon, a szólás- és gyülekezési szabadság demokráciájában mindenkinek jogában áll véleményét kimondani és a hasonló gondolkodásúakkal összeállva bármilyen szervezetet létrehozni.
Azonban felhívom szíves figyelmét arra, hogy ennek bejelentését rossz időpontra időzítené, ha valóban október 23-án szándékozna azt megtenni. Ugyanis dicsőséges forradalmunk és szabadságharcunk kezdetének időpontja nehezen egyeztethető össze az Ön és volt pártjának nevével. Ugyanis 1956-ban a félelmetes pártállam napok alatt összeomlott a lakosság döntő többsége által támogatott forradalmárok csapásai alatt. A kommunisták csúfosan leszerepeltek, és elvesztették a jogukat a nemzet vezetésére! Ennek a kommunista pártnak lett utódja a Magyar Szocialista Párt, mely otromba és trágár vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek bukása után - komédiába illő előzmények után - Ön vette át az ország vezetését. Tehát az Ön neve összefonódott annak a pártnak a nevével, amelyik vérbe tiportatta a forradalmat, Európában alig ismert gyilkos bosszúhadjáratot folytatott saját népe ellen és uralkodása alatt, az ún. rendszerváltás utáni éveket is beleértve, olyan gazdasági csődbe vitte bele az országot, amiből nagyon nehéz lesz kimászni.
Tehát október 23-a nem az Ön és az önhöz hasonlók ünnepe!
Ha mindenképpen ragaszkodik 1956 csodálatos évszámához, akkor javaslom november 4-ét.
Ez jobban illik a kommunista utódpárthoz és közvetve Önhöz is.
Ugyanis október 23-hoz és az azt követő hősies küzdelemhez az Ön elődeinek és közvetve Önnek semmi, de semmi köze nem volt és nincs. Ezek csak lőtték és lövették az „ellenforradalmi banditákat”, és a szovjet hadsereg csapataival együtt azok megsemmisítésére törekedtek.
November 4. gyásznapja viszont egyértelműen az Önök és elődeiknek nevéhez fűződik. Ez áll közelebb Önhöz és társaihoz. A forradalom leverése, a véres bosszúállás, az ország rabságba és nyomorba döntése, amit elődje, Gyurcsány Ferenc fejtett ki ékesszólóan a felejthetetlen őszödi beszédben.
Tehát őszinte tisztelettel javaslom Önnek, hogy felejtse el, hogy október 23-mal azonosítaná magát, mert Önhöz és társaihoz november 4-e kötődik.
De legokosabbnak azt látnám, ha nem igyekezne fellépni a politika színpadára, meghúzná magát, és élné a milliomosok gondtalan életét, amit a szorgalmas libakereskedéssel gyűjtögetett össze.
Budapest, 2012. október 11-én
v. Porubszky István
(Kuruc.info)