2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:55 Gyenge lesz az idei almatermés22:43 A nemzetközi helyzet fokozódik: Irán lefoglalt egy brit olajszállító hajót22:22 Addig mocskolódott a beszorult kezű tolvaj purdé anyja, hogy a katasztrófavédelem inkább törölte a bejegyzést21:47 Orosz üzenet Ankarának: ha Washington nem adja az F-35-ösöket, mi szívesen szállítunk Sz-35-ös vadászbombázókat21:21 Toroczkai az önkormányzati választásról: ott indulunk el, ahol van értelme20:35 Meghalt Heller Ágnes20:24 Eddig 12 ezren vették igénybe a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását19:45 Szelídebb húrokat pengetnek Salviniék - egyelőre marad az olasz kormány19:27 Hétfőn kezdődik a Szentendrei út felújítása18:50 Őfelsége szolgálatában?17:32 Nem is az oláh seregben harcoltak az "úzvölgyi" románok - bukaresti tanulmány támasztja alá a mi igazunkat17:21 Lemondott a koszovói kormányfő17:06 További emberölési ügyekben is vizsgálják a csantavéri bérgyilkos felelősségét16:48 Tovább mélyült az olasz kormányválság16:17 Merkel továbbra is állítja, hogy semmi baja
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Humor ::

Helyreigazítási kérelmet kaptunk Bukarestből - úgy döntöttünk, segítünk a címerre vágyó dákórománoknak

Az alábbi levél érkezett postaládánkba:
Tisztelt Szerkesztőség!
Mély megdöbbenéssel olvastam, hogy egyik cikkük címében Erdélybe betolakodóknak titulálják az egyébként a római kor óta ott élő őshonos románokat, akik már a római korban is Erdélyben (vagy akkori római-román nevén Transilvaniában) éltek.
Az ott élő római-románokat csak a honfoglalás után Transilvaniába betolakodó magyarok űzték ki a Kárpátokon túlra. Transilvaniának a római-román kori ősi címerén (melyről képet is mellékeltem) jól láthatóak az egyértelműen román jelképek, és a románok római eredetét is bizonyítja, hiszen Transilvania eredeti címerében megjelenik Romolus és Rémus testvére, Románus is, amint az apafarkas szoptatja - neki ugyanis már csak ott jutott hely.
Zoom
Az ősi transzilván címerben továbbá alul megjelennek az ősi román székek (Rupea, Medias, Cincu, Sebes, Sibiu, Orastie, Miercurea Sibiului). Kérem cikkük javítását vagy törlését, ellenkező esetben a strassburgi bírósághoz fordulok!
Üdvözlettel:
K.D., elnök - Bukaresti Történész Egyesület

Romulus és Remus - ilyen szobrokkal csúfították el az erdélyi városokat, "bizonyítékként" a római származásra, innen származik a fenti képen is látható vicc
Köszönjük a levelet, a helyreigazítást, amint látható, közöltük, azonban annyira megbántuk bűnünket, hogy jóvá is szeretnénk tenni azt, segítve a románságot legújabb nemes törekvésében.
Mint ismeretes, az erdélyi románok legújabb siráma az volt, hogy ők nem szerepelnek a Románia címerébe is bevett Erdély-címerben (vajon miért?...), s azt kérték a kormányfőtől, hogy "mihamarabb javítsák ki ezt a sajnálatos és súlyos hibát".
Így néz ki most Románia címere:

Jobb alső sarok: a magyar nemzetet a turulmadár, a székelyeket a nap és a hold, míg a szász székeket a hét vörös bástya jelezi, a régió románsága pedig valóban nem jelenik meg benne - ezt kellene pótolni
Arra kérjük tehetségesebb olvasóinkat, küldjenek be a Gyurcsány-plakátok mintájára saját alkotásokat, ötleteket adva, hogyan lehetne megjeleníteni az őshonos erdélyi románságot ebben a szép címerben (de akár teljesen újat is lehet alkotni, azt sem bánjuk, elvégre himnuszt is gyakran cserélnek, a mostanit megelőzően öt darab is volt nekik a röpke 151 év alatt).
Várjuk bocskorosnál bocskorosabb ötleteiket a szerk [kukac] kuruc.info címre, segítsünk ennek a nyomorult, de a semmire igen büszke népnek megalkotni szimbólumait! ("Történelmének" kitalálása sajnos már az ún. dákóromán elmélettel befejezettnek tekinthető, így ezzel már nem kell bajlódnunk.)
Frissítés: Több alkotás is érkezett, melyeket ezúton is köszönünk, bemutatjuk a legjobban sikerültet:

Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready