2019. október 19., szombat, Nándor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:57 Fának ütközött egy ukrán busz Pácin és Nagyrozvágy között - tíz utas megsérült10:32 Szép kis társaság nyit iskolát Budapesten: az Iszlám Államot éltette egy Erdogan-suli tanára10:18 Megismételhetik a polgármester-választást Jászberényben - vasárnap tizennégy szavazattal győzött a népfront09:53 Egy felhőkarcolót is felgyújtottak a metrójegyárak emelése miatt tüntetők a chilei fővárosban09:19 Tagtoborzást hirdetett a Mi Hazánk08:44 Elfogták Krisztofort, a csepeli szatírt08:20 Összeomlott egy víztározó gátja Szibériában07:43 A metró alá esett egy ember a Lehel téren07:31 Vélhetően magyar vonatkozású régészeti leletek kerültek elő a Kaukázus vidékén06:56 Futni hagyták a Köpcös fiát22:02 Franciaország nemzetközi körözést adott ki az Iszlám Állam kalifája ellen21:33 A bűncselekménynek nincs neme - harsogja az Europol a kvótaegyenjogúság jegyében21:07 Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség az Európai Unióban20:33 A lengyel Polgári Platform Tuskot jelölte az Európai Néppárt élére20:11 Már megint egy orosz segélyszállító konvoj miatt prüszköl Kijev
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Humor ::

Helyreigazítási kérelmet kaptunk Bukarestből - úgy döntöttünk, segítünk a címerre vágyó dákórománoknak

Reklám

Az alábbi levél érkezett postaládánkba:
Tisztelt Szerkesztőség!
Mély megdöbbenéssel olvastam, hogy egyik cikkük címében Erdélybe betolakodóknak titulálják az egyébként a római kor óta ott élő őshonos románokat, akik már a római korban is Erdélyben (vagy akkori római-román nevén Transilvaniában) éltek.
Az ott élő római-románokat csak a honfoglalás után Transilvaniába betolakodó magyarok űzték ki a Kárpátokon túlra. Transilvaniának a római-román kori ősi címerén (melyről képet is mellékeltem) jól láthatóak az egyértelműen román jelképek, és a románok római eredetét is bizonyítja, hiszen Transilvania eredeti címerében megjelenik Romolus és Rémus testvére, Románus is, amint az apafarkas szoptatja - neki ugyanis már csak ott jutott hely.
Zoom
Az ősi transzilván címerben továbbá alul megjelennek az ősi román székek (Rupea, Medias, Cincu, Sebes, Sibiu, Orastie, Miercurea Sibiului). Kérem cikkük javítását vagy törlését, ellenkező esetben a strassburgi bírósághoz fordulok!
Üdvözlettel:
K.D., elnök - Bukaresti Történész Egyesület

Romulus és Remus - ilyen szobrokkal csúfították el az erdélyi városokat, "bizonyítékként" a római származásra, innen származik a fenti képen is látható vicc
Köszönjük a levelet, a helyreigazítást, amint látható, közöltük, azonban annyira megbántuk bűnünket, hogy jóvá is szeretnénk tenni azt, segítve a románságot legújabb nemes törekvésében.
Mint ismeretes, az erdélyi románok legújabb siráma az volt, hogy ők nem szerepelnek a Románia címerébe is bevett Erdély-címerben (vajon miért?...), s azt kérték a kormányfőtől, hogy "mihamarabb javítsák ki ezt a sajnálatos és súlyos hibát".
Így néz ki most Románia címere:

Jobb alső sarok: a magyar nemzetet a turulmadár, a székelyeket a nap és a hold, míg a szász székeket a hét vörös bástya jelezi, a régió románsága pedig valóban nem jelenik meg benne - ezt kellene pótolni
Arra kérjük tehetségesebb olvasóinkat, küldjenek be a Gyurcsány-plakátok mintájára saját alkotásokat, ötleteket adva, hogyan lehetne megjeleníteni az őshonos erdélyi románságot ebben a szép címerben (de akár teljesen újat is lehet alkotni, azt sem bánjuk, elvégre himnuszt is gyakran cserélnek, a mostanit megelőzően öt darab is volt nekik a röpke 151 év alatt).
Várjuk bocskorosnál bocskorosabb ötleteiket a szerk [kukac] kuruc.info címre, segítsünk ennek a nyomorult, de a semmire igen büszke népnek megalkotni szimbólumait! ("Történelmének" kitalálása sajnos már az ún. dákóromán elmélettel befejezettnek tekinthető, így ezzel már nem kell bajlódnunk.)
Frissítés: Több alkotás is érkezett, melyeket ezúton is köszönünk, bemutatjuk a legjobban sikerültet:

Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready