Az 1956-os forradalom lángja pár nap leforgása alatt elsöpörte a szovjet megszálló hatalmat és a kommunista rémuralom kiszolgálóit. Ezt a lángot személyesítette meg Lugossy Mária gránitból készített Kossuth téri szobra, amelyen a forradalom szimbolikus lángja égett, amíg az Orbán-kormány el nem távolította azt. A Jobbik Magyarországért Mozgalom kampányt indít azért, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékét újra emlékmű őrizze az Országház előtt - áll a Jobbik budapesti alelnökének közleményében, alább olvasható a folytatás.
2014 júniusában határozati javaslatot nyújtottam be az Országgyűlés elnökének, hogy az 1956-os forradalom méltó módon megörökítésére kerüljön a Kossuth téren, a javaslatomat azonban elutasították. Később írásbeli kérdést intéztem az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszterhez, majd napirend utáni felszólalásban felhívtam fel a figyelmet arra, hogy a szobor eltávolítása törvénytelen volt. 2015. október 26-án ismét emlékeztetettem a Tisztelt Házat, hogy a törvények betartása a kormányra is vonatkozik, ezért a szobornak vissza kell kerülnie a törvény által kijelölt helyére.
Azonban hiába áll a törvény a kezdeményezés mellett, a kormány továbbra is figyelmen kívül hagyja a rá is vonatkozó rendelkezéseket, ezért a Jobbik figyelemfelhívó akcióba kezd. A november 4-én induló Facebook-oldalon minden olyan nemzeti érzelmű ember csatlakozását várjuk, aki egyetért azzal, hogy a Kossuth téren újra emlékmű álljon az ’56-os forradalom áldozatainak emlékére.
A Facebook-oldal itt érhető el - írja Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő.