Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Peruban és Panamában ugyanazon a napon nem léphetnek utcára a nők és a férfiak

Reklám

A brazil egészségügyi minisztérium közölte, hogy az új típusú koronavírusos megbetegedés (Covid-19) okozta első haláleset január utolsó hetében történt az országban, és nem március 17-én, ahogyan azt eddig állította.
Wánderson Oliveira, a tárca tisztségviselője elmondta, hogy visszamenőlegesen vizsgáltak légúti komplikációkkal kapcsolatos eseteket és haláleseteket, és a vizsgálat megállapította, hogy a koronavírus első halálos áldozata egy 75 éves nő volt a délkelet-brazíliai Minas Gerais államban, aki január 23-án hunyt el. Oliveira nem azonosította a halálos áldozatot, és nem szolgált további részletekkel, de rámutatott arra, hogy a betegséget "nyilvánvalóan" külföldről hozták be.
Brazíliában eddig 299-en haltak bele a kórba, 7910 új fertőzést jegyeztek fel csütörtökön, előző nap 240 volt a halottak száma, és 6836 a fertőzötteké. Jair Bolsonaro brazil elnök a Jovem Pan nevű brazil rádiónak adott interjúban ismét bírálta a járvány megfékezése céljából bevezetett, a közösségi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, a kereskedelem újraindítását szorgalmazta, és bírálta Luiz Henrique Mandetta egészségügyi minisztert, akiből szerinte hiányzik az alázat a válság kezeléséhez.
Mexikóban a hadsereg ellenőrzése alá vonta az egészségügyi tárca alá tartozó társadalombiztosítási intézet (IMSS) tulajdonában álló raktárakat, ahol a Covid-19 elleni küzdelemre szánt gyógyszereket és egyéb készítményeket tárolnak. Enoch Castellanos, a mexikói feldolgozóipari kamara elnöke az El Universal című mexikói lapnak elmondta: az országban egy hónapra felfüggesztik a sörfőzést, mivel a sör nem számít létfontosságú terméknek. Castellanos elmondta továbbá, hogy egyes kormányzók és polgármesterek - például az északkelet-mexikói Nuevo León és délkelet-mexikói Quintana Roo államban - elrendelték a sörárusítás felfüggesztését is, aminek következtében a lakosság pánikszerűen felvásárolta az italt. A koronavírus-fertőzés okozta halálesetek száma Mexikóban 13-mal nőtt, és elérte az 50-et, az országban 1510 fertőzést jegyeztek fel, 132-vel nőtt az esetek száma.
Ecuadorban - ahol a legutóbbi adatok szerint 120-an haltak bele a betegségbe, és 3163 koronavírus-fertőzéses esetet erősítettek meg - a kormány helyi idő szerint csütörtökön bejelentette, hogy különleges táborokat hoz létre a koronavírus halálos áldozatai számára a legnagyobb városban, Guayaquilban, ahol a betegségbe több mint 80-an haltak bele eddig. Ecuador és Kolumbia hadserege közös műveletbe kezd a két ország közötti közös határ mentén az embercsempészet megakadályozása és a vírus terjedésének megfékezése érdekében. Iván Duque kolumbiai elnök közölte, hogy telefonon beszélt Mun Dzse In dél-koreai elnökkel, aki arról tájékoztatta őt, hogy Dél-Korea lélegeztetőgépeket, orvosi felszereléseket és szakértőket szándékozik küldeni a dél-amerikai országba. Kolumbiában 19-en haltak bele eddig a betegségbe, és 1161 fertőzöttről tudni.
Argentínában - ahol a legutóbbi adatok szerint 36-an haltak bele a betegségbe, és 1265-en fertőződtek meg koronavírussal - a hatóságok feltartóztattak egy teherautót, benne 60 külföldi állampolgárral, köztük venezuelaiakkal, kolumbiaiakkal, peruiakkal és brazilokkal. Az egyik utas lázas volt, őt kórházba szállították. Argentínában a járvány elleni óvintézkedések keretében bevezetett kötelező elkülönítés értelmében tilos a személyszállítás.
Paraguayban Blas Llano, a felsőház (szenátus) elnöke megerősítette, hogy a szenátus egyik tagja koronavírussal fertőződött meg, ezért a felsőház üléseit felfüggesztik.
Az uruguayi parlament csütörtökön egyhangúlag elfogadta, hogy tárcavezetők és törvényhozók 20 százalékkal csökkentsék fizetésüket, hozzájárulva a járvány elleni harchoz.
A járvány elleni harc jegyében a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) csütörtökön védő-, és tisztítószereket adományozott Hondurasnak, ahol eddig 14-en haltak bele a kórba, és 219-en kapták el a fertőzést.
José Apolonio Tobar emberi jogi ombudsman sérelmezte, hogy Salvadorban rendőrök és katonák akadályozzák a hírszolgáltatók munkáját, "újságírói anyagokat semmisítenek meg" a járványhelyzetben hozott intézkedések ürügyén.
Peruban pénteken bejelentették, hogy a járvány terjedésének lassítása érdekében a férfiak és a nők csak különböző napokon hagyhatják el otthonukat. A férfiak hétfőn, szerdán és pénteken, a nők pedig kedden, csütörtökön és szombaton mehetnek ki az utcára, vasárnap pedig mindenkinek otthon kell maradnia. Ugyanilyen rendelkezés lépett életbe a napokban Panamában.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready