Egyszer az autógyáros Weisz így panaszkodott az egyik barátjának: kedves Kohn, kiszámoltam, hogy ha az alkalmazottaim nem késnének naponta fél órát a közlekedési dugók miatt, havonta ezerrel több autót tudnék gyártatni!
Zoom
A kapzsiság dilemmájának klasszikus zsidó vicce új formában, de a régi értelemmel ismétlődött meg a debreceniek számára. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a világ egyik legkörnyezetszennyezőbb beruházása melletti érvként a napokban úgy fogalmazott: „aki az akkugyárak ellen küzd, a környezetvédelem ellen küzd”, és „idegen érdekeket szolgálnak, akik az elektromos akkumulátorgyárak magyarországi telepítése ellen hergelnek.”
Zoom
Természetesen neki eszébe sem jutott, hogy poénkodjon, halál komolyan gondolta, mint ahogy nemrég ezt is: „A vakcina jelenti az igazi megoldást a koronavírus-járványra”, „Magyarország nemzeti érdeke, hogy felgyorsítsa a beoltást” és „csak az oltás véd meg minket a járványtól.” Ennek hangoztatásával a legnagyobb terrorral kényszerítették az embereket egy olyan kísérleti szer beadására, amelynek titkosak voltak a szerződései, a klinikai vizsgálati eredményei, amelyért senki semmilyen felelősséget nem vállalt, amelynek a következményeit az ország lakossága még fel sem fogta idáig.
A debreceniek biztosak lehetnek afelől, hogy ugyanezzel a terrorral fogják megkezdeni az akkumulátorgyárral szembeni ellenállás felszámolását. A helyiek pedig hamarosan megbarátkozhatnak az ázsiai vendégmunkások szokásaival is, akik ezerszámra árasztják majd el a cívisváros környékét, mert hogy azokkal fogják elvégeztetni a munkát a magyarok földjén, arra mérget vehetnek. Pont ugyanez a helyzet a gödi akkumulátorgyárban, ahol a 3600 munkásból mindössze 94 (!) helyi, a nagy része ukrán és ázsiai.
„Ha sok pénzről van szó, az igazság veszélyben van!” – írja Judy Mikovits A korrupció pestise című leleplező könyvében az egészségügyet behálózó üzleti érdekekről. Az akkumulátorgyár pedig ugyanúgy egészségügyi kérdés, hiszen környezeti szempontból visszafordíthatatlan változásokat eredményez a természetben, ezen keresztül az emberek egészségében is.
Zoom
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi kormányinfón megerősítette: nem tartja szükségesnek a népszavazást a debreceni akkumulátorgyár ügyében.
Ne legyen kétsége senkinek, a kormány mindent meg fog tenni, hogy megakadályozza azt, hogy a helyi emberek, akiknek az életéről van szó, ne szólhassanak bele a saját jövőjük alakulásába. Mert ez csak akkor fontos, ha eljátsszák a magyar nemzeti keresztény színjátékot.
A Fidesz pontosan tudja, hogy egy népszavazás meg fogja vétózni a környezetszennyező beruházást. És hogy honnan tudja? Nem is olyan régen, pont a Fidesz referenduma tett keresztbe egy hasonló projektnek.
„Népszavazást akar a Fidesz a gumigyár ellen” – 2008. május 30-án ezzel a címmel jelent meg az MTI híre szinte valamennyi hazai újságban.
Zoom
Mivel kordokumentumról van szó, így teljes terjedelmében közöljük:
Népszavazást kezdeményez az Apollo Tyres Gyöngyösre tervezett gumiabroncs gyára ellen a városi Fidesz. A kiíráshoz szükséges aláírásgyűjtő íveket pénteken adták le a jegyzőnek. A párt attól tart, hogy mérgező anyagok szennyezhetik a vidéket. A város polgármestere szerint pénzt és munkát akar elvenni a Fidesz az emberektől.
»Egyetért-e Ön azzal, hogy ne épüljön meg az indiai Apollo Tyres cég gumigyára Gyöngyösön?« Ezt a kérdést akarja népszavazásra bocsátani a Fidesz gyöngyösi szervezete. A város jegyzőjének 15 napja van, hogy hitelesítse a kérdést és utána megkezdődhet az aláírásgyűjtés. A gyöngyösiek negyedének kellene aláírnia az ívet, ahhoz hogy kiírják a népszavazást.
Tatár László, a Fidesz városi frakcióvezetője szerint a gyár veszélyeztetné a környezetet és a lakosság egészségét is. A gyárban tudomása szerint olyan vegyületeket használnának, amit jövőre kitiltanak az EU-ból és rákkeltő korom keletkezne a gyárban. A fideszesek aggódnak az évente keletkező 21 ezer tonna gumihulladék miatt is, amelynek biztonságos elhelyezését nem látják megoldottnak. A gyárnak évente 800 ezer köbméter vízre is szüksége lenne és ez veszélyeztetheti az ivóvízbázist is a Fidesz szerint. A Fidesz kezdeményezéséhez csatlakozott a Civilek a Mátraalján Mozgalom is.
Gyöngyös MSZP-s polgármestere szerint a kezdeményezés »mérhetetlen károkat« okoz a városnak. Hiesz György szerint kétezer munkahellyel és több százmillió forint adóbevétellel játszik a városi ellenzék.
Az Apollo Tyres mára opciót szerzett földvásárlásra a gyöngyösi ipari parkban, ahol 45 hektárt tartanak fenn az indiai cégnek. Az Apollo 200 millió eurót szán gyárépítésre.
És most emeljük ki külön, mi volt a Fidesz problémája:
  • a gyár veszélyeztetné a környezetet és a lakosság egészségét is,
  • aggódnak a gyártással keletkező hulladék miatt,
  • a gyárnak évente 800 ezer köbméter vízre is szüksége lenne, és ez veszélyeztetheti az ivóvízbázist.
Hát nem érdekes? Ugyanaz a három fő pont, amelyet most a debreceniek hangoztatnak, és amit a Fidesz elutasít.
Zoom
2008-ban az indiai beruházást a Fidesz megbuktatta, már népszavazásra sem volt szükség, a gumigyár önként elállt a terveitől. Mesebeli naivság kell ahhoz, hogy valaki most arra gondoljon, a Fidesznek a környezetvédelem volt a fontos. A fenét! Akkor is közismert volt, hogy ilyen jellegű beruházásoknál az erőpozícióban lévő pártok között is járkáltak a táskás emberek, és nyugodjanak meg, nem befizetni való sárga csekkeket osztogattak. Csakhogy a Fidesz kimaradt a buliból, így ha már nem táncolhattak ők is, jó érzékkel kapcsolták rá a villanyt a másik társaságra.
A Fidesz 2010-es hatalomra jutása után az indiaiak visszajöttek, akár a bumeráng, és mint a Télapónak, „az arra érdemesek számára” volt zsákjában minden jó. A magyar nemzeti keresztény konzervatívaknak pedig közismerten meglágyítható a szívük, ha megfelelő összeg húzza a zsebüket.
Aztán lássuk a bibliai csodát: az indiaiak 2014-ben bejelentették, hogy mégis építenek gumigyárat Magyarországon. És most fogózkodjanak meg: ehhez Orbán Viktor kormánya 29 milliárd forintos állami támogatást adott! Mindezt annak a cégnek, melyet pár évvel korábban a magyarok egészségéért aggódva elüldöztek. Ekkor már Orbán maharadzsának nem számított sem a környezet, sem a lakosság, és nem aggódott az ivóvízbázisért sem. És mit ad Jehova, az eset elkerülte a környezetvédelem és az ivóvízbázisért aggódó Teréz anya Áder János államfő mindenre kiterjedő figyelmét is. Akárcsak a mostani debreceni akkumulátorgyár ügye.
Zoom
A Fidesz számára a csúnya, gonosz, környezetszennyező, a magyarok egészségét veszélyeztető Apollo Tyres hirtelen megszépült, mint Mészáros Lőrinc, amikor megtudta, hogy Várkonyi Andrea nem a pénze, hanem az intellektusa miatt szeretett bele. És természetesen Orbán Viktor sem a „guruló dollárok” miatt avatta fel személyesen (!) az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemét.
Napjainkban Debrecen, a fideszes fellegvár megtapasztalhatja az ősi intelmet: mi az ördög legnagyobb jutalma? Maga az ördög!
Kárörvendés helyett viszont érdemes arra gondolni: Debrecen most egy olyan helyszín, amelyre mindenkinek figyelnie kell, mert ami ott megtörténik, az meg fog történni máshol is. Talán nem kellene bevárni azt, amit egy öreg indián mondott: „Ha majd kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, kifogtad az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető.”
(Forrás: Magyar Jelen)