2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Holokamu ::

Kereszténység és holokausztvallás

Reklám


A jelek szerint nem maradunk vallás nélkül. Pedig már azt lehetett hinni, hogy a "modern világban" nem lesz vallás, mert, miként a marxizmus hirdette,  a "tudomány olyan fejlettségi szintet ér el, hogy mindenfajta ilyen babonaság magától elhal".
Úgy tűnik azonban, sorsunk irányítói rájöttek: a "gyarló embernek" mégiscsak szüksége van rá. Leginkább persze azért, hogy könnyebben lehessen fegyelmezni és kordában tartani.
A kereszténységet felváltani hivatott holokausztvallásnak mindamellett van egy nagy hibája, amelyet idővel mindenképpen ki kell küszöbölni: nem mond semmit a halál utáni életről, márpedig a "gyarló ember", még ha oly nagyon "modern" is, szeretné tudni, mi vár rá a kaszás után. Az új hit további hibája még, hogy nem állít elénk egy világosan megfogalmazott értékrendet, amely egyfajta iránytűként szolgálna az élet ezer és ezer gondja közepette. Csak annyit mond, hogy szeresd, tiszteld a zsidókat, és feltétlenül engedelmeskedj nekik, bármit is kívánnak tőled. Vagy ennyi talán már elég is az "üdvösséghez"?

Ugyanakkor feltűnő hasonlóságok vannak a kereszténység és a holokauszthit között. Az előbbi középpontjában Jézus Krisztus halála és feltámadása áll, az utóbbi pedig "6 millió zsidó gázkamrákban történő kivégzésére" épül.

Az "ártatlan áldozat" mindkettőben megtalálható tehát, az áldozat, illetve az "áldozatok" borzalmas kínok között haltak meg itt is, meg ott is. Igaz, Krisztus egyedül volt, a zsidók meg állítólag 6 millióan, viszont a keresztények hite szerint Jézus maga Isten is és ember is, a zsidók ezzel szemben emberek, habár kétségkívül "felsőbbrendűek".

A Megváltót a héberek ölték meg, a 6 millió hébert pedig a keresztények. Persze mindkét esetben lehet azt mondani, "nem rendes zsidók", illetve "nem rendes keresztények" voltak az elkövetők. Mindkét vallás megköveteli a bűnbánatot és a vezeklést, habár a keresztények egyre kevesebb lelkesedéssel követelnek bármit is.

A holokausztvallás viszont nem tűri az alapdogma megtagadását és börtönnel sújtja az "eretnekeket". Jézus Krisztus kereszthalálát és feltámadását, illetve istenségét azonban minden különösebb kockázat nélkül lehet tagadni.

Bár azért ne hallgassuk el: voltak idők, amikor üldözték a keresztény hittételek tagadóit, köztük például a zsidókat. A spanyol inkvizíció elsősorban épp a héberek /és a mohamedánok/ megregulázása céljából jött létre. Ma már azonban csak a holokauszt hitűek működtetnek inkvizíciót, a kereszténység pedig már régen nem. Vagyis a történelem furcsa fintoraként most a zsidók üldözik az ő hitük dogmáinak tagadóit. Sőt, a holovallás ellenfeleit világi bíróságokon ítélik el, mi több, állami vezetőknek is ki kell állniuk az új hit tételei mellett. A holokausztvallás esetében tehát nem kívánják meg az állam és egyház szétválasztását, éppen ellenkezőleg, az állam teljes apparátusa - oktatás, rendőrség, közigazgatás - a védelmére, sőt, terjesztésére rendezkedik be. Micsoda fordulat az állam és egyház szétválasztását zászlajára tűző liberalizmus korában!

Van azután még egy szembeötlő hasonlóság: Jézus életéről, haláláról és feltámadásáról ugyanúgy nincsen semmilyen hiteles bizonyíték, mint ahogyan a "6 millió zsidó gázkamrákban történt megöléséről" sincsen. Csak szemtanúk beszámolóira hagyatkozhatunk, de hát végtére is minden vallás hitre épül, ahhoz pedig nem szükséges megdönthetetlen bizonyítékokkal előállni.

Végezetül érdekes kérdés még, hogy a két vallás dogmáiban lehet-e egyszerre hinni. Vagyis lehet-e valaki egyszerre keresztény és holokauszthívő? Nos, mint Ratzinger, Erdő Péter és annyi más érsek és püspök példája bizonyítja, ez lehetséges, mi több, talán már kötelező! Igaz, a két vallás nem egyenrangú, hiszen egy holokauszthívőnek nem kell elfogadni Jézus Krisztus istenségét, ezzel szemben a keresztényektől elvárják, hogy higgyenek a "6 millió gázkamrákban kivégzett zsidó" dogmájában. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, a két vallás összeolvad-e, vagy egymás mellett létezni tud, netán a kereszténység teljesen megadja magát, és csak a holovallás marad.

Megjegyzem, van a színen egy "zavaró tényező", mégpedig az iszlám, amely egyre nagyobb befolyásra tesz szert Európában is, és - a kereszténységgel ellentétben - aligha hajlandó letenni a fegyvert.

Perge Ottó
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready