A Magyar Kormány libanoni és jordániai arab nyelvű lapokban fizetett hirdetésekben is próbálja eltántorítani a közel-keleti sáskahadat attól, hogy hazánk déli határaira érkezzenek - írja a Jediot Áháronot izraeli napilap. Az újság beszámol arról is, hogy ezt megelőzően a budapesti kormány lezárta a magyar-szerb határt, visszautasította Angela Merkel követeléseit, majd összetűzésbe került Horvátországgal. Két nappal ezelőtt Magyarország arab újságokban föladott hirdetésekben hozta a migránsok tudomására, hogy ne próbálják meg illegálisan átlépni a magyar határt, mert börtönbe kerülhetnek. Az arab országok sajtója soha nem látott gyűlöletkampányt folytat Magyarország ellen.
A Jediot Áharonot, a legolvasottabb izraeli újság beszámol arról, hogy a magyar országgyűlés hétfőn jóváhagyta a katonaság vezénylését az államhatárokra a migránsáradat megrendszabályozására és felhatalmazást adott a hadseregnek az emberéletek kioltását nem kiváltó erő alkalmazására, írja a héber lap, majd megjegyzi, hogy a rendelkezések értelmében a magyar katonaság a helyzet kezelésére használhat gumilövedéket, könnyfakasztógázt és pirotechnikai eszközöket.
Zoom
Jót nevetnek rajtunk a hazánkba behatoló migránsok
Nem Magyarország kormánya az első - írja a Jediot Áháronot -, amely a jordániai és a libanoni arab nyelvű sajtóban fizetett hirdetések megjelentetésével kívánja lebeszélni az útra kelésről a szíriai és iraki származású migránsjelölteket. A dán kormány ugyanis néhány nappal ezelőtt szintén a libanoni lapokban tett közzé fizetett hirdetéseket, amelyekben igyekszik a kontinenshódítókat igyekszik elrettenteni azzal a közléssel, hogy Dánia nemrégiben 50 százalékkal csökkentette a migránsoknak korábban juttatott segélyeket. A skandináv állam arra is figyelmezteti az Európába vágyókat, hogy rögtön kitoloncolják Dániából azokat a migránsokat, akiknek a menekültkérelmét a hatóságok elutasítják.
A Jediot Áháronot hírét néhány visszatérő magyargyűlölőt kivéve ezúttal többnyire a Magyarországgal rokonszenvezők kommentelték:
Minden tisztelet kijár Magyarországnak! (Izraeli, Haifa)
A magyarok fasiszták ugyan, de ezúttal tökéletesen igazuk van (Valaki)
Egyetlen bölcs ország Európában (Éjál)
Bölcsek, bátrak, igazuk van. (név nélkül)
Jobb ma megteremteni a biztonságot, mint bánkódni holnap. Tisztelet Magyarországnak! (név nélkül)
Egyértelműen muszlim fondorlatról van itt szó: így hódítják meg Európát. (név nélkül)
Zoom
A magyar kormány hirdetése az arab sajtóban
Az arab világ sajtója a magyar kormány fizetett hirdetéséről szóló beszámoló mellett továbbra is csámcsog László Petra operatőr állítólagos migránsgáncsolásán. A leendő migránsokat figyelmeztető magyar kormányzati hirdetésről szóló beszámolóhoz magát a "szíriai forradalom szőlőskertjében termő" Enáb Beledi-nek (Hazai Szőlő) nevező hírportál illusztrációként kitett egy karikatúrát, amelyen a magyar operatőrnő már nem is az állítólagos dzsihádista férfit, Oszámá el-'Ábed Mohsent gáncsolja el, hanem egyenesen a szintén világhírnévre szert tett, a tengerparton vízbe fulladt migráns kisgyermeket. A portálon olvashatunk még a neves labdarúgó, Ronaldo és Oszámá, illetve fiainak meghitt kapcsolatáról is.
Zoom
László Petra már a tengerparton is migránsokat gáncsol... (Az Enáb Beledi karikatúrája)
A korábbi időkből már megismert magyargyűlölő El-Dzsazíra pánarab hírtelevízió honlapján is olvasható a magyar kormányt és hazánkat mocskoló írás. Egy magát megnevezni nem kívánó arab származású, Magyarországon élő "akadémikus" pedig azt nyilatkozta, hogy a déli határon épített kerítés nem más, mint az "iszlámgyűlölet kerítése". Kicsit másképpen, de a lényeget illetően még az arab származású akadémikusnál is nagyobb "iszlámvédő", Gergely Márton, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese pedig lapjának fényképes reklámozása mellett a többi között azt mondta az El-Dzsazírának: "Orbán az iszlamofóbiát arra használja fel, hogy ezzel megnyerje országa polgárainak a támogatását."
Zoom
Ronaldo a dzsihádistát és a fiait pátyolgatja
Az arab lapok ismertetik - azok is, amelyekben a Magyar Kormány nem adott föl fizetett hirdetést - a migránsok visszatartását célzó hirdetés szövegét: "Magyarország vendégszerető állam, de ellenzi az ország területére történő erőszakos és illegális behatolást. Az ország határainak illegális átlépése börtönbüntetést maga után vonó bűncselekménynek számít. Ne hallgassanak az embercsempészek szavára, mert Magyarország nem engedélyezi az illegális belépést a területére. A Magyar Kormány."
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info