2019. október 14., hétfő, Helén, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:47 Ászád csapatai sorban vonulnak be az észak-szíriai településekre - Budapest ismét az agresszor oldalára állt14:12 Megbírságolták a Coca-Colát a buziplakátok miatt, és eltiltották a további lélekszennyezéstől13:46 Ezt hamar lerendezték: Kósa szerint nem a Fidesz, hanem a külföldiek miatt veszítették el a fővárost13:30 A demokrácia ünnepe Tornanádaskán - és egyben ízelítő a jövő "Magyar"országából13:10 Máris elindult a szembenézés és az újratervezés a Fideszben?13:00 Időközi parlamenti választás lesz Dunaújvárosban12:44 Letartóztattak néhányat a párizsi késelő elvbarátai közül12:32 Több településen is döntetlen a polgármester-választás eredménye12:22 Kilenc katalán vezetőt küldenek börtönbe11:57 Tegnap óta Blanka is tudja, hogy trágárságokat ordítozni sokkal könnyebb, mint győzni egy választáson10:54 Molnár Oszkár a fideszes hátbaszúrás ellenére is behúzta Edelényt10:33 Félreérthetetlenül megmutatták a mohácsiak a hullarabló MSZP-snek, hol a helye09:56 Csapás Orbán számára - örvendeznek a német lapok09:28 "2006 óta ez az első választás, amelyet a Fidesz - ha nem is vesztett el - nem nyert meg"08:32 Győr szerint még Borkai is jobb egy DK-snál, de számos településen aratott váratlan győzelmeket a moslékellenzék
24 óra legolvasottabbjai

Tanulmányok :: :: Hozzászólások

Beszélő számok

Reklám

Sokan és sokféleképpen tettek már kísérletet arra, hogy intelligenciahányadost mérjenek. Az IQ segítségével pontosan kimutatható, hogy a vizsgált személy milyen értelmi képességekkel rendelkezik (pillanatnyi számról beszélünk tehát, innen az egyed egy bizonyos „plafonig” még fejlődhet, de akár vissza is eshet). A különböző tesztek segítenek behatárolni azt is, hogy az alany a saját életkorán belül átlagon aluli, átlagos, vagy kiemelkedő értelmi képességekkel rendelkezik-e. Ezek a megállapítások az ismert tényeken túl eddig nem sok új információval szolgálhattak, de mi van akkor, ha világszinten vizsgálják meg a nemzetek intelligenciahányadosát? A rendkívül nagy összetettség ellenére kirajzolódhat belőle esetleg olyan globális jelenség, amit a progresszívek legszívesebben mélyen elhallgatnának? A válasz nyilván igen, ezért születhetett meg ez a cikk is.
Ezen az oldalon nagyon tanulságos és értékes kimutatásokra lelhet az ember. Az adatok széleskörű kutatásokon alapszanak, amelyeket a talán többek által ismert Richard Lynn, illetve az azóta már elhunyt Tatu Vanhanen professzorok végeztek (hatalmas veszteség gyanánt itt említeném meg, hogy sajnálatos módon Richard Lynn művei közül egy sem érhető el magyar fordításban, legalábbis én hosszú keresgélés után sem találtam egyet sem). A több mint 80 országot tartalmazó rangsor igen beszédes, bizony, „fel kell kötni a gatyáját” annak a „haladó szelleműnek”, aki ilyen pontos adatokkal kíván harcba szállni a tolerancia és elfogadás oldalán.
Zoom
A 89 éves Richard Lynn professzor (forrás: rlynn.co.uk)
Az első, amit a jelek szerint örömmel leszűrhetünk, hogy Landeszmann György legnagyobb bánatára a magyar kultúra bizony nem csak „bőgatya és fütyülős barack”, ugyanis kis hazánk az IQ-ranglista élmezőnyében található. A legtöbb európai ország között egyébként minimális az eltérés, az első hat helyet pedig ázsiai országok kapták meg.
Zoom
Forrás: brainstats.com
A második élesen kirajzolódó tény az afrikai kontinens teljes elszigetelődése. A (nem arab) afrikai országok ugyanis olyan vörösen vakítanak a ranglistához mellékelt IQ-térképen, mintha egy óvodás zsírkrétával többször átsatírozta volna a „fekete országokat” (vörös, illetőleg sötétvörös színnel vannak jelölve a térképen azok az országok, ahol 70, illetve 65 vagy az alatti az átlag IQ). Vörös szín Afrikát leszámítva nem is nagyon található máshol, kivéve a Karib-térség egyes szigetországaiban, ahol meglepő módon szintén négerek élnek többségében (iskolapéldaként Haitit hoznám fel 60%-os fekete lakossággal és 47.1%-os írástudatlansággal).
Zoom
Forrás: brainstats.com
Sajnos itt kell megjegyeznünk azt is, hogy a nyilvánvaló rasszbéli eltérések mellett milyen romboló hatással voltak/vannak a feketék az egykori virágzó apartheid államra, Dél-Afrikára (hozhatnánk több példát is, akár volt német gyarmatokat). Lantos János a minap kiválóan bemutatta, mit műveltek röpke 25 év alatt Dél-Afrikával, ennek az egyik oka pedig – sok minden más mellett természetesen – egyértelműen az elképesztően nagy intelligenciahányados-szakadék a fehér és a feketék között. Vajon megdönthették volna Mandeláék az apartheidet külső segítség és belső bomlasztás nélkül? Valószínűleg soha, hiszen ahhoz, hogy egy állam olajozottan működjön, valódi, intelligens vezető rétegre van szükség, ami Mandeláék esetében természetesen nem áll meg. (Itt jegyeznénk meg azt a sok ma élő fehér embert érintő tényt, hogy az intelligencia mellett a nemzet és a rassz iránti elkötelezettség is legalább ilyen fontos, hiszen mit ér a magas IQ, ha kozmopolita és liberális magatartással párosul?)
A két professzor, Lynn és Vanhanen szerint összefüggés van a nemzeti jövedelmek különbözősége és a nemzetenként eltérő átlag intelligenciahányados között (nézzük csak meg a dél-afrikai gazdaságot az apartheid előtt és után). Ennek megfelelően minél magasabb az IQ, annál nagyobb a gazdasági fejlődés és jólét, mindamellett, hogy természetesen nem kizárólag az intelligenciahányados az egyetlen befolyásoló tényező.
Zoom
A "csodálatos" Haiti! Bizonyára mindenki szívesen lakna ezen a domboldalon (forrás: Wikipédia)
A Richard Lynnhez hasonló professzorok hosszú-hosszú évekig kutatnak egy résztémát ahhoz, hogy megfelelő konzekvenciákat tudjanak levonni az összegyűjtött adatokból. Minden bizonnyal okosabb dolog nekik hinni, mint azon „haladó szellemű” egyéneknek, akik egy 60-at sem elérő IQ-val rendelkező kongói entitást az európai kultúrkörbe kívánnak integrálni. Persze az is lehet, hogy a liberálisok potenciális agysebészeket, esetleg közlekedésmérnököket látnak a furcsa lényekben, ahogyan azt egy minap napvilágot látott videó is élesen bizonyítja. Persze, ha nem sértődnek meg Európa sírásói, én inkább a professzoroknak hiszek.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready