A Föld Napja felelősebb és környezettudatosabb gondolkozásra ösztönzi az embereket, az Országgyűlésnek pedig jó példát kéne mutatnia, azonban Kövér László vezetése alatt az Országház kifejezetten káros képet fest - áll Novák Előd közleményében, alább a folytatás.
A „zöld Parlament” érdekében fordultam közérdekű adatigényléssel az Országgyűlés Hivatalához, mely tavaly pusztán A4-es lapból 7 038 500-at használt el, amiben még nincsenek benne a frakciók fogyasztásai. Ennek fő oka, hogy a házelnök merev vezetése alatt még mindig nem működik az elektronikus iratbeadás és ügyvitel. Bár az Országgyűlés Hivatala már 2010-ben is hardverkulcsos laptopokat vásárolt a képviselőknek, mégis csak papíron lehet benyújtani például módosító javaslatot vagy írásbeli kérdést, ami a szükséges aláírások miatt egy vidéki képviselőnél olykor felesleges utazásokat, indokolatlan környezeti terheléseket jelent. Érthetetlen, hogy a XXI. században, amikor már adóbevallást is lehet elektronikusan benyújtani, miért olyan a vagyonnyilatkozatok „elektronikus” rendszere, hogy gépi kitöltés után is kötelező nyomtatni, aláírni, s úgy beadni, hogy aztán kép formájában tegyék közzé a világhálón, nem is szöveges, kereshető formában. A XX. század pártjainak is be kellene látni: ez az eljárás nemcsak az átláthatóság követelményének nem felel meg, de nem is környezettudatos.
A napelemeket megadóztató „környezetvédelmi termékdíj” bevezetésének évében azt is javasolja a Jobbik, hogy az Országgyűlés Irodaházának tetejére szereljenek napelemeket, és ültessenek oda növényeket, mely nemcsak barátságosabb volna, hanem jó hatással lenne a mikroklímára is. A Jobbik rossz üzenetnek tartja, hogy a Parlament dohányzóudvarát több ezer wattos hősugárzóval fűtik, ezért az „utca fűtésének” megszüntetését is kezdeményezi Kövér Lászlónál - jegyzi meg a Jobbik alelnöke.